چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۲
راه انتقال معارف انقلاب، کتاب است

در آستانه آغاز بیست‌وششمین هفته کتاب جمهوری اسلامی، مراسم بیعت با آرمان‌های امام خمینی(ره)، صبح امروز با حضور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی و معاون کتابخانه ملی در حرم مطهر امام برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) مراسم تجدید میثاق با آرمان‌های بنیانگذار انقلاب اسلامی، هم‌زمان با آغاز بیست‌وششمین دوره هفته‌کتاب با حضور علیرضا مختارپور؛ دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، غلامرضا امیرخانی؛ معاون کتابخانه ملی و جمعی دیگر از مدیران نهاد کتابخانه‌های عمومی و مدیران فرهنگی کشور در حرم مطهر امام خمینی(ره) برگزار شد.
 
نوزادی که به پهلوانی رسید
علیرضا مختارپور در این آئین گفت: فکر می‌کنم این روزها بد نیست به داستان درباره تولد، رشد و ظهور یک قهرمان توجه کنیم؛ نوزادی که در سال 1357 متولد شد و هنوز سرپا نشده بود که مورد حمله دشمنان قرار گرفت، بیش از 2 سال از عمرش نگذشته بود که مورد حمله منافقین و در ادامه دشمن متجاوز قرار گرفت و  از همان کودکی نیز تحریم‌های اقتصادی او را دربرگرفتند.
 
وی ادامه داد: علی‌رغم همه تهدید‌ها و تحریم‌ها امسال آن کودک نحیف تبدیل به پهلوانی با بازوان قوی، فکری روشن و بیانی قوی در دنیا شده است و قلدرهای عالم نمی‌توانند با او هماوردی کنند و به او زور بگویند. حال باید ببینیم چه چیزی باعث ظهور و رشد این پدیده شده است. تاثیر شخصیت امام خمینی (ره) را اینجا می‌توان دریافت؛ این نوزاد در سایه انفاس مسیحایی امام رشد پیدا کرد و قوت گرفت و بعد پیروان امام با بذل جان و مال و خون خود در تمام عرصه‌ها از آن محافظت کردند. کسانی که از همه‌چیز خود گذشتند و جلوی توطئه‌های استکبار جهانی ایستادند؛ چه پیش از انقلاب، جه در بحبوحه انقلاب، چه در دوران دفاع‌مقدس و چه‌ در ادامه مدافعان حرم.
 
راه انتقال معارف انقلاب، کتاب است
دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: همه این خون‌ها بر پیکر این جوانی که امروز در 40 سالگی به کمال رسیده تزریق شد. امروز انقلاب ما در این مرحله قرار دارد اما هنوز راه طولانی در پیش دارد، چراکه نسل‌های مختلفی در این 40 سال به وجود آمده‌اند که فاصله زمانی زیادی با دوران انقلاب در دفاع‌مقدس دارد. راه انتقال ارزش‌ها و معارف انقلاب و دفاع‌مقدس به‌ویژه به نسل جوان راه فرهنگ و از همه مهم‌تر کتاب است.
 
مختارپور در ادامه اظهار کرد: خوشبختانه کتاب‌های زیادی درباره انقلاب اسلامی، دفاع‌مقدس و مدافعان حرم تولید شده البته هنوز تمام اسناد و مدارک مبارزات شهرهای مختلف به‌طور جامع منتشر نشده و خاطرات بسیاری از کسانی که زحمت کشیده، شکنجه شده و از جان خود گذشتند منتشر نشده است؛ اما هم که منتشر شده بسیار موثر و خواندنی است.

نقش کتابداران در ترویج کتاب
وی افزود: این کتاب‌ها برای انتقال به نسل جدید علاوه بر همت رسانه‌ها و استفاده از ظرفیت‌های مختلف رسانه‌ای نیاز به گروهی دارد که بتوانند آن‌ها را معرفی و ترویج کنند و این گروه کتابداران هستند. همه کسانی که در کتابخانه‌های مدارس، مساجد و کتابخانه‌های عمومی شهرها و روستاهای کشور به فرهنگ و نسل جوان خدمت می‌کنند وظیفه سنگینی برعهده دارند.
 
مختارپور ادامه داد: مقام معظم رهبری در این زمینه بر چند محور مهم تاکید دارند نخست توجه با افکار و اندیشه‌های امام خمینی (ره) است. اگر تنها کتابی که از نظرات و بیانات امام وجود دارد جمع‌آوری شود و محورهای اصلی آن استخراج گردد هندسه انقلاب از دل آن شکل می‌گیرد. محورهای دیگر تاکید شده از سوی مقام معظم رهبری ترویج کتاب و کتاب‌خوانی و گسترش مطالعه در کشور است. همچنین ایشان در استقلال و استفاده از ظرفیت‌های بومی، منطقه‌ای و دینی تاکید دارند.


 
مبارزه با ظلم؛ کلید امام خمینی(ره) بود
در این مراسم، غلامرضا امیرخانی؛ معاون کتابخانه ملی نیز در سخنانی گفت: نویسنده بزرگ مصری که اهل سنت است و آثار بسیاری از او به چاپ رسیده، کتاب کوچکی در دوره زندگانی امام حسین (ع) دارد که در آن به تحلیل شرایط آن دوره پرداخته است. او جمله بسیار مهمی درباره امام در این کتاب نوشته است. آن جمله این است که «من به این نتیجه رسیدم که شخصیت‌های بزرگ تاریخ یک کلید دارند که از طریق آن کلید شناسایی و معرفی می‌شوند. کلید امام حسین(ع) عزت و آزادگی است. که با این کلید اهداف حرکت و قیام امام به درستی روشن می‌شود. 

وی ادامه داد: امام خمینی(ره) هم یک کلید دارد و آن مبارزه با ظلم است. اخیرا در کتابی که درباره زندگی حضرت امام خواندم این جملات نظرم را جلب کرد که بانو خدیجه ثقفی بیان می‌کرد که امام اهل این نبود که در اتاقش قاب عکس بزند اما در قم روی دیوار اتاقش تابلویی با این مضمون وجود داشت «من از مظلومی که ظلم می‌پذیرد بیشتر بدم می‌آید تا ظالمی که ظلم می‌کند».
 
وی ادامه داد: امام از سال 1323 در دفتر خاطرات کتابخانه وزیری یزد جملاتی از خود به یادگار گذاشت که مضمون آن همان ظلم‌ستیزی بود. این خصیصه تا زمان قیام امام در سال‌های 41 و 42 و در ادامه مبارزات و تبعید در نجف و پاریس و تهران همواره با امام همراه بود. خداوند به امام خمینی عزتی داده که کم‌نظیر است. امام همیشه در بیان و عمل خود ظلم‌ستیزی را نشان داده است. اگر این شخصیت امام را در کنار شخصیت علمی و جملات بسیار زیبا و ارزشمند امام بگذاریم پی به مقامات بالای علمی، فرهنگی و ادبی بنیانگذار انقلاب اسلامی می‌بریم.

امیرخانی خاطرنشان کرد: ایشان دارای دیدگاه‌های فلسفی و عرفانی ارزشمندی بود، علاقه و عشق بسیاری به کتاب و مطالعه داشت و به بیان حاج‌احمد آقا فرزند ایشان همه نوع کتابی می‌خواند. شخصیتی با آن ویژگی‌ها امروز در مقابل طوفانی از تهمت‌ها و تعبیرها و تفاسیر غلط قرار گرفته که در این راستا ما به‌عنوان جامعه فرهنگی مسئولیت بالایی در زمینه فرهنگ‌سازی داریم.
 
در ادامه اهالی فرهنگ و رسانه در مقبره شهدای هفتم تیر حضور پیدا کردند و یادشان را گرامی داشتند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها