جمعه ۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۰۰
کتابی که به شما می‌گوید چگونه تصاویر را بازیابی کنید

نمایه‌سازی یکی از مهمترین و اصلی‌ترین روش‌های بازیابی تصاویر برای منابع اطلاعاتی و مطبوعاتی است. کتاب «نمایه‌سازی تصاویر» اولین اثر در کشور است که در این زمینه به همه ابعاد نظری و عملی این موضوع می‌پردازد.

خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا): روزنامه‌ها و موزه‌ها چگونه تصاویر متعدد را در مجموعه رو به افزایش خود باید سازماندهی کنند تا آنچه می‌خواهند را در زمان مناسب بیابند؟ همچنین، با افزایش غیرقابل باور تعداد تصاویر در وب، موتورهای کاوش چگونه و با چه الگوریتمی باید به نمایه‌سازی آن‌ها بپردازند تا کاربران تصاویر مورد نظر خود را در کسری از زمان بازیابی کنند؟
 
با درک اهمیت و ضرورت سازماندهی تصاویر در جهان امروز، برخی حوزه‌ها تلاش می‌کنند تا از آخرین یافته‌های علمی برای آموزش و اقدام عملی در این زمینه بهره برند. حوزه‌هایی چون علم اطلاعات و دانش‌شناسی، علوم رایانه و اطلاع‌رسانی پزشکی به دنبال راه‌ها و روش‌های نوینی برای سازماندهی بهینه تصاویر هستند.
 
کتاب «نمایه‌سازی تصاویر» نوشته یعقوب نوروزی، فرشته سوری و هدی هماوندی رویکردی جامع و دایره‌‌المعارف‌گونه به موضوع نمایه‌سازی تصویر دارد.
 
می‌توان ادعا کرد «نمایه‌سازی تصاویر» نخستین اثر در نوع خود در ایران است و نویسندگان تلاش دارند تا همه ابعاد نظری و عملی مرتبط با نمایه‌سازی تصاویر را پوشش دهد. درواقع، ضرورت پرداختن به این موضوع مهم را بازتاب داده است.
 
طرح کلیات نظری در دو فصل نخست می‌تواند به خوانندگان در درک اهمیت و چند و چون تصاویر و ضرورت سازماندهی آنها کمک کند. فصل‌های بعدی نیز به ترتیبی منطقی و پیش رونده توانسته است مسائل و محتوای مناسب در زمینه‌های تخصصی نمایه‌سازی را ارائه دهد. بر این اساس، کتاب حاضر محتوای مناسبی را برای تدریس در مقاطع تحصیلات تکمیلی فراهم ساخته است.
 
این اثر همه ابعاد نظری و عملی مرتبط با نمایه‌سازی تصاویر را پوشش می‌دهد. آنچه نویسنده در مقدمه کتاب و درباره دلایل نگارش آن توضیح داده است، درواقع، ضرورت پرداختن به این موضوع مهم را بازتاب داده شده است.
 
فرشته سوری، پژوهشگر و از مولفان کتاب «نمایه‌سازی تصاویر» در گفت‌وگو با خبرنگار (ایبنا) درباره ضرورت پرداختن به موضوع نمایه‌سازی تصاویر گفت: این کتاب، اولین اثری است که تا‌کنون روش‌های جامع نمایه‌سازی تصاویر را توضیح می‌دهد. البته لازم به ذکر است که مقالات زیادی از سوی محققان درباره نمایه شدن تصاویر به چاپ رسیده اما هیچ اثر منسجمی که به جزئیات این موضوع بپردازد، وجود نداشته است.
 
وی در پاسخ به این پرسش که نمایه‌سازی چیست گفت: نمایه‌سازی یکی از مهم‌ترین و اصلی‌ترین روش‌های بازیابی تصاویر برای منابع اطلاعاتی است درواقع نوعی مرتبط‌سازی منابع اطلاعاتی و بازیابی کردن آن است.
 
سوری افزود: با توجه به اینکه تصویر و عکس منبع اطلاعاتی قوی به حساب می‌آید، واضح است که جایگاه آن در انتقال اطلاعات از متن بالاتر است. در این زمینه جمله معروفی وجود دارد که بیانگر اهمیت تصویر است اینکه «ارزش یک تصویر از هزاران کلمه بیشتر است.» بنابراین، مسأله نمایه‌سازی تصاویر، روش‌ها و چالش‌های آن، مورد توجه کتاب حاضر قرار گرفت.
 
وی خاطرنشان کرد: امروزه در دنیای اینترنت تصاویر قابل بازیابی نیستند و مفاهیم در تصاویر برای هر فردی متفاوت است و هر کسی از دید خود به تصاویر نگاه می‌کند. در این کتاب روش‌های نمایه‌سازی تصاویر مورد بررسی قرار گرفته شده و در پنج فصل پایه‌ریزی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها