جایزه هانس کریستین اندر سن (نوبل ادبیات کودکان) هر دو سال یکبار به مجموعة آثار یک نویسنده و یک تصویرگر، برای یکعمر فعالیت حرفهای در حوزه ادبیات کودک، از سوی دفتر بینالمللی کتاب برای نسل جوان IBBY اهدا میشود. از معیارهای برجسته انتخاب؛ تداوم در تولید ادبیات کودک، خلق آثار بدیع، اصیل و هنرمندانه و داشتن سهمی پایدار در پیشبرد ادبیات کودک جهان است.
فرهاد حسن زاده، جزء پنج نامزد نهایی جایزه هانس کریستین اندرسن 2018 و از اعضای هیئت مؤسس انجمن نویسندگان کودک و نوجوان، متولد فروردین ماه ۱۳۴۱ در آبادان است. او فعالیت حرفهای خود را از سال ۱۳۶۸ آغاز کرده و در كنار همكاری با مطبوعات كودك و نوجوان (سروش نوجوان، سروش كودك، آفتابگردان، كيهان بچهها و...) به شكلی جدی وارد عرصه ادبيات كودك و نوجوان شده است. وی تا کنون آثار زیادی در زمینههای گوناگونی چون رمان، افسانه، داستان کوتاه، داستان بلند، فانتزی، طنز و زندگینامه به بازار نشر ارائه داده که بیشتر این آثار در حوزه کودک و نوجوان بوده است.
فرشید شفیعی، نقاش، تصویرگر و انیماتور ایرانی در سال ۱۳۴۷ در تهران زاده شد. او کارشناس ارشد رشته گرافیک از دانشکده ی هنر و معماری و رشته انیمیشن از دانشگاه هنر است. تصویرگری «سه متل، یک افسانه» نوشته داود غفارزادگان، «اسیران کوچک» و «جنگجوی کوچک» نوشته طاهر ایبد، «مرغ قشنگ تپلی» سروده مصطفی رحماندوست، «کلاغ ها و مزرعه پنبه»، «کلاغ ها و شکوفه ها» و «کلاغ ها و فرار» نوشته افسانه شعباننژاد، «حرکت»، «هزارپا»، «دیشب مهتاب عروسی کرد» (مجموعه داستان)، «مرا یک دایناسور درسته قورت داده!» سروده ناصر کشاورز، «نردبانی از ستاره» سروده بابک نیک طلب را فرشید شفیعی انجام داده است. او تا کنون در چندین نمایشگاه ایرانی و بینالمللی نیز به شکل انفرادی و گروهی حضور داشته است. فرشید شفیعی با تصویرگری کتاب «پیرچنگی» نوشته فریده خلعتبری از انتشارات شباویز (۱۳۸۳) به عنوان برگزیده سال ۲۰۰۵ نمایشگاه تصویرگری «براتیسلاوا»، نمایشگاه تصویرگری «سارمده» و نمایشگاه تصویرگری «باری یرو» انتخاب شد. همین کتاب در سال ۱۳۸۴ از سوی شورای کتاب کودک برگزیده شناخته شد. جایزه سیب طلایی نمایشگاه بین المللی تصویرگری براتیسلاو BIB در سال ۲۰۰۷ نیز به فرشید شفیعی تصویرگر ایرانی تعلق گرفت.
نظر شما