پنجشنبه ۱۰ آبان ۱۳۹۷ - ۰۸:۰۰
کتابفروش‌ها چه کتابی را برای خرید پیشنهاد می‌دهند؟

در این گزارش پیشنهادات ده کتابفروش برای خرید و مطالعه به خواننده و مشتریان کتابفروشی خود آورده شده است. در این فهرست کتاب تکراری کمتر به چشم می‌خورد و لزوما کتاب‌های پیشنهادی جزو پرفروش‌های کتاب نیستند.

خبرگزاری کتاب ایران مائده مرتضوی: این روزها برای خرید به هر فروشگاهی که قدم می‌گذاری صرف نظر از اینکه چه چیزی را در آنجا عرضه می‌کنند از اقلام خوراکی تا پوشاک گرفته  و لوازم خانگی، همیشه فروشنده‌ای وجود دارد که بر انتخاب‌های ما به عنوان مشتری تاثیرگذار است. کتابفروشی‌ها نیز از این قاعده مستثنا نیستند و خوانندگان و علاقه‌مندان به کتاب‌خوانی به محض ورود به کتابفروشی با جمله «می‌توانم کمک‌تان کنم؟» از سوی کتابفروشان مواجه می‌شوند و از اطلاعات جامع کتابفروش درباره تازه‌های نشر، پرفروش‌ها و تجدیدچاپ‌ها بهره‌مند می‌شوند. در این گزارش به کتاب‌هایی که از سوی کتابفروش‌ها به خوانندگان پیشنهاد داده می‌شوند پرداخته‌ایم و از ده کتابفروش در این باره سوال پرسیده‌ایم. برخی این سوال را یک سوال کلی دانستند و از جواب دادن طفره رفتند اما بیشتر کتابفروش‌ها از این سوال استقبال کرده و کتاب‌هایی که خود به مشتریان کتابفروشی شان پیشنهاد می‌دهند را در اختیار ما گذاشتند. بیشتر این کتاب‌های پیشنهادی را خود این کتابفروش‌ها به شخصه مطالعه کرده و جزو آثار ادبی و هنری محبوب‌شان بود. گزارشی که در زیر می‌خوانید پیشنهاد ده کتابفروش از ده کتابفروشی در تهران، شیراز و اهواز است.

حسن شجاعی کتابفروش نشر بیدگل در خیابان انقلاب کتاب‌هایی در حوزه‌های مختلف پیشنهاد می‌دهد؛ در حوزه فلسفه و علوم انسانی، انسان خردمند و انسان خداگونه از یووال نوح هراری، ترجمه نیک گرگین و زهرا عالی از نشر نو، در حوزه سیاست، «کمونیسم رفت ما جاماندیم و حتا خندیدیم» نوشته اسلاونکا دراکولیچ با ترجمه رویا رضوانی از نشر گمان، و در حوزه ادبیات سه کتاب، «بازمانده روز» از ایشی‌گورو با ترجمه نجف دریابندری از نشر کارنامه، «شاه گوش می‌کند» از ایتالو کالوینو با ترجمه فرزاد همتی از نشر مروارید و «مرگ قسطی» نوشته لویی فردینان سلین با ترجمه مهدی سحابی از نشر مرکز را پیشنهاد داد.

آرین هاشمی کتابفروشی که در فروشگاه جدیدالتاسیس «شیرازه» در شیراز فعالیت می‌کند، کتاب‌های «شرق بنفشه» نوشته شهریار مندنی‌پور، «طریق بسمل شدن» به قلم محمود دولت‌آبادی را از ادبیات معاصر ایران و کتاب‌های « ظرافت جوجه‌تیغی» از موریل باربری با ترجمه مرتضی کلانتریان از نشر کندوکاو، و کتاب‌های «والدن» اثر هنری دیوید ثورو و «جستارهایی در باب عشق» از آلن دوباتن را در حوزه فلسفه و زندگی پیشنهاد کرد.

قوامیان مدیر کتابفروشی «دنیای کتاب» در قم عقیده داشت برای پیشنهاد کتاب به مخاطب باید درباره علایقش و کتاب‌هایی که پیش از این خوانده با او صحبت کرد و بعد با دقت و نکته‌سنجی زیاد به او پیشنهاد کتاب داد. وی در نهایت در هر حوزه کتاب‌هایی را که به نظرش برای عموم مناسب بودند را پیشنهاد داد؛ در حوزه ادبیات ایران، «رهش» از رضا امیرخانی، نشر افق و ادبیات خارجی رمان «کوری» نوشته ژوزه ساراماگو را با ترجمه مینو مشیری پیشنهاد داد. قوامیان به شدت روی این نکته تاکید داشت که کتاب هایی که در این کتابفروشی عرضه می‌شوند تماما از مترجمان و ناشران صاحب نام و معتبر هستند و ناشران و مترجمان کپی‌کار جایی در این کتابفروشی ندارند. این کتابفروش در ادامه کتاب «سربلند» نوشته محمدعلی جعفری از نشر شهیدکاظمی را در حوزه دفاع مقدس و مجموعه داستان «خاطرات یک بچه چلمن» از جف کینی که از انتشارات حوض نقره منتشر شده را در حوزه کتاب کودک پیشنهاد داد.

پیام مصلح که در «نشر چشمه رایزن»،‌تازه‌ترین شعبه کتابفروشی نشر چشمه فعالیت دارد نیز پنج کتابی که تصور میکند خواندنش برای همه می‌تواند مفید و لذت‌بخش باشد را به این قرار پیشنهاد داد؛ «ایران بین دو انقلاب» نوشته یرواند آبراهامیان از نشر نی، «خاطرات یک مترجم» نوشته محمد قاضی از نشر کارنامه،  رمان ایرانی «سگ‌سالی» نوشته بلقیس سلیمانی از نشر چشمه و  رمان‌های خارجی «سونات کرویتسر» از لئو تولستوی  و «حصار و سگ‌های پدرم» نوشته شیرزاد حسن با ترجمه مریوان حلبچه‌ای از نشر چشمه.

علیرضا مقدم از کتابفروش‌هایی است که در کتابفروشی «نشر هنوز» فعالیت می‌کند. او کتاب‌هایی در حوزه فلسفه و ادبیات ایران و جهان پیشنهاد داد و به نسبت دیگر کتابفروش‌ها، کتاب‌های قدیمی‌تری معرفی کرد. «ما و هگل» تالیف از محمد مهدی اردبیلی از نشر هرمس، «حکایت مرده بر دار کردن آن سوار که خواهد آمد» از هوشنگ گلشیری از نشر نیلوفر، «زمین سوخته» نوشته احمد محمود از نشر معین، «مجموعه داستان‌های همینگوی» با ترجمه احمد گلشیری از نشر نگاه و رمان «رگتایم» نوشته دکتروف از نشر خوارزمی پیشنهادات این کتابفروش برای خرید و مطالعه بودند.

 رخساره پارسا مدیر کتابفروشی «درخت بخشنده» هم در ابتدا اطلاع از سوابق مطالعه و علایق مشتری را شرط اصلی معرفی کتاب دانست و در ادامه از پنج کتاب « در کوچه‌های پراگ» نوشته زهرا ابوالحسنی چیمه از نشر هرمس و «روزها و رویاها» نوشته پیام یزدانجو از نشر چشمه را در گروه ادبیات ایرانی و رمان‌های «بر امواج» نوشته مارگارت آتوود با ترجمه نسترن ظهیری از نشر ققنوس، « زندگی در پیش رو» نوشته رومن گاری با ترجمه لیلی گلستان از نشر ثالث و «مترجم دردها» نوشته جومپا لاهیری با ترجمه امیرمهدی حقیقت از نشر ماهی نام برد.

در کتابفروشی «بوکلند» شعبه مرکز خرید پالادیوم کتابفروش‌های زیادی فعالیت می‌کنند و آرش کریمی کسی است که به سوالات ما پاسخ می‌دهد و خیلی سریع پنج کتاب در حوزه‌های مختلف که به قول خودش برای هر خواننده‌ای می‌تواند جذاب باشد،‌ معرفی کرد. «یادداشت‌های شیطان» نوشته لیانید آندری‌یف با ترجمه حمیدرضا آتش‌برآب از انتشارات علمی‌فرهنگی، «ازغبار بپرس» نوشته جان فانته با ترجمه بابک تبرایی از نشر چشمه، «هفت گنبد» نوشته محمد طلوعی از نشر افق، «پاره‌های پاریسی یا پوره پنیر و پروست» نوشته فرید قدمی از نشر روزنه و «دوازده قانون زندگی،‌نوشدارویی برای بی‌نظمی» نوشته جردن پترسون از نشر نوین پیشنهادات او بودند.

اردشیر بهجت مدیر قدیمی‌ترین کتابفروشی خیابان ولیعصر است. او در ابتدا دو  کتاب از انتشارات بهجت که همنام خود کتابفروشی‌اش است پیشنهاد می‌دهد؛ «هر روز برای همان روز» نوشته مسعود مهدی‌پور و «نیچه عرفان جهان ایرانی» از حامد فولادوند. کتاب‌های «بهار زندگی در زمستان تهران» نوشته احمد زیدآبادی از نشر نی و «ملت عشق» نوشته الیف شافاک با ترجمه ارسلان فصیحی و نشر ققنوس از دیگر پیشنهادات او بودند.

از کتابفروشی‌های شهرستان نیز غافل نماندیم و با مدیر کتابفروشی «محام اهواز» نیز در این باره صحبت کردیم. فریسات مدیر این کتابفروشی کتاب‌های جدید و پرفروش را برای خواندن و خرید پیشنهاد داد. «بعد از ابر» نوشته بابک زمانی از نشر ایجاز، «جنگجوی عشق» نوشته گلدن دویل ملتن از نشر میلکان با ترجمه سمانه پرهیزگاری، « انگار خودم نیستم» نوشته یاسمن خلیلی‌فرد از نشر ققنوس و «خاطرات یک مترجم» نوشته محمد قاضی از نشر کارنامه کتاب‌هایی هستند که مدیر این کتابفروشی در اهواز برای خرید و خواندن پیشنهاد داد.

کتابفروشی آونددانش در منطقه قیطریه یکی از کتابفروشی‌هایی است که برنامه رونمایی و معرفی کتاب‌های جدید از انتشارات مختلف در آن پیوسته برگزار می‌شود. بنی‌هاشم از کتابفروش‌های این کتابفروشی پنج کتابی که به اغلب مشتریان پیشنهاد خریدش را می‌دهد،‌ اینگونه معرفی کرد؛ « پرنده من» نوشته فریبا وفی از نشر مرکز، « جهان هولوگرافیک» که نام مترجمش از نام نویسنده‌اش برای ایرانی ها معروف‌تر است، نوشته مایکل تالبوت با ترجمه داریوش مهرجویی از انتشارات مازیار و «مثل خون در رگ‌های من» که نامه‌های احمد شاملو به آیداست از نشر چشمه را معرفی کرد. این کتابفروش نیز به رسم تمام کتابفروشی‌هایی که همنام با انتشارات خاصی هستند یکی از کتاب‌های انتشارات خودشان،‌ آوند دانش به نام « مهارت‌های ارتباطی» نوشته الیزابت کونکه با ترجمه حسین سلیمانی را نیز در این فهرست گنجاند.
 
 
 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۰
    ماشالله چه کتابفروشی‌هایی. یغنی یک کتاب جدید هم توشون نیست‌ بعد میگن چرا تیراژ پایینه. یعنی معرفی ایران بین دو انقلاب که چاپ پنجاهه یا مترجم دردها که پانزده ساله دراومدهیا رگتایم و زمین سوخته و... نشان میدهند عمده‌ی کتابفروش‌های ما کتاب نمی‌خوانند. و این یعنی فاجعه.
    • ۱۶:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۰
      موافقم با شما. بقیه پیشنهادهای هم اغلب همین جوریند. مرگ قسطی یا بازمانده روز که هزار ساله دراومدن.
    • ۱۰:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۸/۱۳
      بله دوست عزیز، علت این است که کتابفروشان اغلب کتابخوان نیستند و نمی‌خواهند کتاب خوبی را که ناشناخته مانده به دیگران معرفی کنند، بلکه می‌خواهند کتاب‌های معروف را معرفی کنند و می‌پندارند که با این کار هم فروش‌شان را بیشتر می‌کنند و هم در چشم عموم خوانندگان موقعیتی مطلوب و محبوب می‌یابند. این شیوه درست مانند کار ژورنالیست‌هاست که به سراغ کتاب‌هایی می‌روند که نویسنده یا مترجم‌شان اسم و رسمی داشته باشد تا بتوانند با استفاده از این اسم‌ها توجه مخاطبان‌شان را به خودشان جلب کنند. متأسفانه همهٔ کارهای عرصهٔ فرهنگ ما کم‌کم حالت ژورنالیستی می‌گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها