یکشنبه ۶ آبان ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۱
تلاش برای انتقال کتابخانه مایل‌هروی به مشهد/15هزارجلد کتاب در انتظار انتقال

محمدجعفر یاحقی، پژوهشگر و نویسنده خبر از تلاش برای جابه‌جایی کتابخانه مایل هروی از تهران به مشهد داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،‌ نجیب مایل هروی، نویسنده، پژوهشگر، نسخه‌شناس، ویراستار و مردم‌شناس افغانستانی که سال‌ها مقیم ایران است، در ماه‌های گذشته به دلیل برخی مشکلات و بی‌مهری مسئولان و اطرافیان، در وضعیت بدی قرار داشت که خوشبختانه با اطلاع‌رسانی به موقع رسانه‌ها شاهد تغییراتی در وضعیت این پژوهشگر افغانستانی بودیم.
 
از این رو گویا قرار است که محل اقامتی برای فعالیت‌های او در مشهد آماده شود تا او مجددا به مشهد بازگردد و فعالیت‌های خود را از سر گیرد. در همین راستا محمدجعفر یاحقی در گفت‌وگو با ایبنا گفت: طبق صحبت‌های انجام شده قرار است تا مقدمات و امکانات لازم برای برگشت کتابخانه نجیب مایل هروی به مشهد فراهم شود.
 
وی ادامه داد: آمار دقیقی ندارم اما تصور می‌کنم که مایل هروی حدود 15 هزار جلد کتاب در کتابخانه‌اش داشته باشد. این کتابخانه قبلا در مشهد بود اما به تهران رفت و در شرایط فعلی نیاز است که به مشهد برگردد؛ چراکه مایل هروی بدون کتاب نمی‌تواند به فعالیت‌هایش ادامه دهد.
 
این استاد زبان و ادبیات فارسی دانشگاه فردوسی مشهد و عضو پیوسته شورای فرهنگستان زبان و ادب فارسی در پایان گفت: خوشبختانه با پیگیری‌ها نیکنام حسینی‌پور، مدیرعامل موسسه خانه کتاب، شهرداری مشهد و اداره فرهنگ و ارشاد خراسان رضوی برخی مشکلات حل شده و قرار است که مکانی نیز برای ادامه فعالیت‌های مایل هروی در مشهد درنظر گرفته شود.
 
نجیب مایل هروی، متولد ۱۳۲۹ در ولایت هرات است. وی سال ۱۳۵۰ به ایران و شهر مشهد آمد و تحصیلات عالیه خود را در رشته زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه فردوسی مشهد به پایان برد. هروی، پس از مدتی فعالیت در موسسه پژوهش‌های اسلامی در مشهد، به تهران آمد و سپس به عنوان محقق در کتابخانه مجلس شورای اسلامی ایران مشغول به کار شد. او دارای تالیفات متعددی است و مقالاتی را نیز در دانشنامه مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی نوشته است. این نویسنده، پژوهشگر، نسخه‌شناس، ویراستار و مردم‌شناس افغانسانی که رشته اصلی‌اش عرفان اسلامی بوده است، از محققان برجسته در حوزه نقد و تصحیح متون کلاسیک به شمار می‌رود که با تألیف، تصحیح و بررسی بیش از ۳۰ کتاب و نگارش صدها مقاله، به این مهم پرداخته است. وی همچنین در سال ۱۳۸۶ به پاس یک عمر دست‌آورد برای خدمت به تاریخ و زبان فارسی، جایزه ادبی – تاریخی بنیاد دکتر محمود افشار یزدی را در مرکز دایره‌المعارف بزرگ اسلامی ایران، دریافت کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها