در این کتاب علاوه بر اشعاری که با موضوع محیط زیست آورده شده، تصاویر سیاه و سفیدی هم از سالومه سیاح در رابطه با محیط زیست، گرم شدن کره زمین، آب شدن یخها، آلودگی رودخانهها و زندگی ماهیها میبینیم.
مریم اسلامی در این کتاب کوشیده است با استفاده از ظرافتهای شعری، ناملایمات و رفتارهای نادرست انسانها با طبیعت و محیط اطرافشان را به تصویر بکشد. مثلا در شعر «گوزن در کافیشاپ» از زبان فردی که در کافیشاپ است زجر گوزنی را میسراید که سرش به دیوار کافیشاپ پیچ شده است.
«روبهروی من
سرگوزنی بر دیوار است
گوزنی که چشمانش
قهوه را قهوهایتر میکند
و نگاهش
فنجانها را تلخ
جز این
چه کار میتواند داشته باشد
گوزن
در کافی شاپ»
یا در شعر «جای خوب» با نگاهی ظریف به عمق زندگی اجتماعی و علایق شخصی افراد نفوذ میکند و به پوشاکی اشاره میکند که از پوست حیوانات تهیه میشود؛ پالتوها و شال و کلاههایی از پوست پلنگ. همان پلنگی که دوست دارد در کنار بچههایش باشد اما بهجایش بر دوش انسانی آویخته شده است.
«زنها
پلنگها را دوست داشتند
آنها را بر دوش میانداختند
و با خود میبردند به
اسکی
پارک
سینما
پلنگها
بچههایشان را دوست داشتند
پیش آنها برمیگشتند
به جنگل
بیشه
کوهستان
اگر دکمهای نداشتند»
از دیگر اشعار این مجموعه میتوان به «فرار، اندوهناک، پای غمگین، خواب، دوستانه، گیرنده، جشن و مرثیه» اشاره کرد.
مریم اسلامی، در سال 1355 در نیشابور زاده شد. او کتابهای زیادی، برای کودکان و نوجوان در قالب شعر و قصه نوشته که تعدادی از آنها، جوایزی را به خود اختصاص دادهاند که از جمله آنها میتوان به مجموعه «ما کودکان مسلمان»، «12 لالایی بهاره» و «شعرهایی برای دختر بچهها» اشاره کرد.
انتشارات فنی ایران(کتابهای نردبان) کتاب «گوزن در کافی شاپ» را در ۲۴ صفحه با شمارگان دو هزار نسخه و قیمت 30 هزار ریال منتشر کرده است.
نظر شما