سه‌شنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۸
کتاب و کتابخانه‌های مرتبط با گفتمان انقلاب اسلامی را حمایت می‌کنیم

حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد آقامیری، با اشاره به تعامل با خانه کتاب در حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی، گفت: محور اصلی فعالیت خانه کتاب این است که در زمینه کتاب و کتابخوانی سیاستگزاری انجام دهد و محور کار ما این است که گفتمان انقلاب اسلامی را ترویج کنیم، بنابراین وجه اشتراک ما با خانه کتاب این می‌شود که از هر کتاب یا کتابخانه‌‌ای که در حوزه ترویج گفتمان انقلاب اسلامی باشد، حمایت و برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم تا با همکاری خانه کتاب، به برنامه‌های موفقی دست پیدا کنیم.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد آقامیری، معاون پژوهشی و آموزشی بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، در حاشیه نشست ستاد هماهنگی هفته کتاب، بیان کرد: یکی از محورهای فعالیت در بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی که نوپا هم هست، کمک به ترویج فرهنگ کتابخوانی است. محلی برای کتاب مطالعه در این مجموعه درنظر گرفته شد. به دلیل نزدیک بودن مراکز آموزشی در منطقه سرچشمه، با تلاش دوستان چه در زمان مدیریت حجت‌الاسلام زائری و چه در دوره سعید گلشناس، مدیریت فعلی مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، این کتابخانه تجهیز شد.
 
وی ادامه داد: چون نزدیک به هفته کتاب و کتابخوانی بودیم، در این راستا از نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور کمک گرفتیم. کتاب‌هایی را که موردنیاز اقشار آن منطقه که بیشتر قشر جوان محصل و دانشگاهی هستند، به‌روزرسانی کردیم تا بدرد این نسل بخورد. با توجه به نیازها و ظرفیت‌های موجود کتابخانه تجهیز شد و امروز کتاب‌های خوبی هم در آن وجود دارد و تعدادی کتابدار حرفه‌ای با اضافه شدن به مجموعه، نظم خاصی برای استفاده درست و راحت‌تر از منابع ایجاد کردند.
 
تاکید رهبری بر عنصر جذابیت در کتاب‌ها

آقامیری با اشاره به محورهای مطرح شده در نشست ستاد هماهنکی هفته کتاب نیز به خبرنگار ایبنا گفت: مضمون بیشتر صحبت‌ها در این جلسه،‌ حول محور چاپ و نشر، کمبود بودجه در این بخش و درخواست همیاری و هم‌افزایی در حوزه چاپ و نشر و برگزاری نمایشگاه کتاب بین نهادهای مختلف بود. البته بنده نقدهایی هم به صحبت‌ها و درخواست‌های مطرح شده داشتم مبنی بر اینکه در جلسه‌ای که تحت عنوان هفته کتاب و موضوع کتاب و کتابخوانی برگزار می‌کنیم، باید به مبانی ریشه‌ای بپردازیم. مبنا این است که کتاب و کتابت متعلق و نشات گرفته از علم است، باید ببینیم چه علمی را می‌خواهیم به مخاطب ارائه دهیم.
 
معاون پژوهشی و آموزشی بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، تصریح کرد: در همین جلسه مطرح کردم که مقام معظم رهبری در دیداری که سال 72 با مسئولان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان داشتند، محور صحبت ایشان ایجاد جذابیت بود. متاسفانه امروز نگاه اقشار و مسئولان فرهنگی ما این است که چگونه محصول را ارائه و بودجه آن‌را تامین کنیم. در حالی‌که معتقدم باید ابتدا جذابیت ایجاد کنیم، در این‌حالت وقتی نیاز ایجاد شود، خودبخود بودجه هم تامین می‌شود و چرخه چاپ و نشر هم روبه‌جلو حرکت می‌کند. این نقد را دوستان حاضر در جلسه تاحدودی پذیرفتند و امیدوارم جلسات آینده هم به همین سمت و سو حرکت کند.
 
کتابخانه‌ دیجیتال با 4500 کتاب علوی

وی با اشاره به برنامه‌های ویژه این مجموعه برای هفته کتاب و کتابخوانی، افزود: ما پیش از این نیز برنامه‌های رونمایی کتاب در حوزه گفتمان انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داشتیم و برای هفته کتاب نیز برنامه‌هایی برای رونمایی از کتاب‌های مرتبط با حوزه دفاع مقدس و انقلاب اسلامی خواهیم داشت. در این زمینه امکانات سخت‌افزاری خوبی مانند سالن همایش و سالن‌هایی برای نشست‌های تخصصی در اختیار داریم. در دست بررسی داریم تا در آینده بسیار نزدیک، حدود چهار هزار و 500 عنوان کتاب با موضوع نهج‌البلاغه و امیرمومنان (ع) را به‌صورت دیجیتال در قالب یک کتابخانه دیجیتال ایجاد و در دسترس علاقه‌مندان قرار دهیم که بی‌سابقه است. دیگر نیاز نیست برای در دسترس قرار دادن این تعداد کتاب، فضای زیادی را اختصاص دهیم. در یک فضای یک در یک می‌توان یه دستگاه قرار داد که در آن گنجینه‌ای ارزشمند بارگزاری شده و حتی از لحاظ سخت‌افزاری نیز این دستگاه شباهت با کتاب دارد و پژوهشگر می‌تواند آن‌را ورق بزند، همچنین طوری طراحی شده که چشم را نمی‌آزارد.
 
آقامیری در این زمینه ادامه داد: شاید بسیاری از این منابع حتی در نرم‌افزارهای پیشرفته تخصصی که موسسه نور برای حوزویان پیش‌بینی کرده هم وجود نداشته باشد. امیدواریم بتوانیم برای مشتاقان نهج‌البلاغه و علاقه‌مندان به حضرت امیرالمومنین (ع) این مدل از کتابخانه دیجیتال را به‌زودی ارائه کنیم. این کار نیاز به یک سری سخت‌افزار و طراحی برای جانمایی دارد که سعی داریم برای ایام هفته کتاب این طرح را عملیاتی کنیم، ولی همین که این حرکت به بهانه ترویج فرهنگ کتابخوانی کلید خورده و در هفته کتاب سرعت می‌گیرد هم ارزشمند و قابل‌‌قبول است.
 
این پژوهشگر گفت: یک سری کتاب‌ها جمع‌آوری شده و ممکن است کتاب‌های دیگری نیز در این زمینه وجود داشته باشد که باید گردآوری شود. در حوزه کودک و نوجوان نیز تعدادی اثر در اختیار ما قرار گرفته که به منابع کتابخانه‌ای ما افزوده خواهد شد. امیدوارم به‌زودی و تا هفته کتاب این کار پایان یابد و مشتاقان کتابخوانی در بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی از این منابع بهره‌مند شوند.
 
همکاری با خانه کتاب برای هدایت سیاستگزاری‌‌ها

معاون پژوهشی و آموزشی بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی، در زمینه تعامل بین این مجموعه و موسسه خانه کتاب نیز بیان کرد: فکر می‌کنم بزرگترین تعامل بین دو مجموعه این است که سیاستگزاری‌هایی که در این حوزه صورت می‌گیرد را به خوبی هدایت و راهبری کنیم. محور اصلی فعالیت خانه کتاب این است که در زمینه کتاب و کتابخوانی سیاستگزاری انجام دهد و محور کار ما این است که گفتمان انقلاب اسلامی را ترویج کنیم، بنابراین وجه اشتراک ما با خانه کتاب این می‌شود که از هر کتاب یا کتابخانه‌‌ای که در حوزه ترویج گفتمان انقلاب اسلامی باشد، حمایت و برای آن برنامه‌ریزی می‌کنیم تا با همکاری خانه کتاب، به برنامه‌های موفقی دست پیدا کنیم.


وی درباره فعالیت‌ بنیاد فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی در زمینه انتشار کتاب نیز افزود: اعتقاد دارم کار کیفی ارزشمندتر و بهتر از کار کمی است، به‌ویژه اینکه ما در زمینه‌های مختلف مرتبط با گفتمان انقلاب اسلامی کار می‌کنیم. سه سال در این مجموعه زحمات زیادی کشیده شد و با صرف بودجه فراوان، کار تاریخ‌نگاری زندگی شهید بهشتی انجام گرفت و نتیجه آن ارائه کتابی بود که هم از لحاظ شکلی و هم از لحاظ محتوایی کار نویی بود. اسنادی در این کتاب ارائه شده که قبلا نبوده و پس از سه سال تلاش کتاب توسط بنیاد چاپ و استقبال خوبی نیز از سوی مخاطبان و رسانه‌ها صورت گرفت. هدف بنیاد اینگونه حرکت‌ها است که در تاریخ انقلاب اسلامی ماندگار شود. کار کمی چندانی نداریم، ولی کارهای کیفی اینچنینی داریم و در آینده هم خواهیم داشت. امیدوارم از لحاظ بودجه‌ای و زمانی به این کارها برسیم.
 
کتابی که آموزندگی نداشته باشد، هدررفت سرمایه و وقت است

آقامیری در پایان گفت: همه هم و غم ما در حوزه کتاب و کتابخوانی باید برای رسیدن به علم باشد. امام صادق (ع) درباره کتابت فرموده‌اند بنویسید که فراموش نکنید. این فرموده برای کسب علم است. هرچه در حوزه کتاب کار شود و غیر از علم و علم‌آموزی در آن خواسته شود، ارزش چندانی ندارد. آن کتاب و کتابخوانی ارزشمند است که موجب افزایش علم و دانش شود. کتابی که صرفا سرگرم‌کننده باشد و آموزندگی نداشته باشد، هدررفت سرمایه و وقت است. امیدوارم سیاستگزاری کتاب در کشور ما بیش از پیش به این سمت برود. توجه به این نکته اهمیت دارد که صرف چاپ کتاب برای فرستادن به بازار عمل نکنیم، بلکه باید برای کتاب جذابیت ایجاد کرده و آن‌را به مخاطب معرفی کنیم. گاهی در نمایشگاه‌های کتاب با کتاب‌هایی مواجه می‌شویم که از وجود آن‌ها بی‌اطلاع بودیم، چراکه به مخاطب معرفی نشده بودند. همگرایی و هم‌افزایی رسانه‌ها با خانه کتاب، نویسندگان و اهالی کتاب خیلی موثر است و در نهایت می‌تواند این جاذبه را ایجاد کرده و بازار کتاب نیز رونق می‌گیرد و حق اثر نیز ادا می‌شود و نویسنده و ناشر تشویق می‌شوند که کتاب‌های باکیفیت‌تری ارائه کنند.  

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها