رئیس هیات مدیره انجمن زنان ناشر در گفتوگو با ایبنا:
حضور ناشران مستقل قوت بیشتری به غرفه ایران در فرانکفورت داده است
مریم جدلی حضور انجمنهای نشر و افزایش تمایل زنان ناشر برای حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت را قابل توجه و نشانه توجه موسسه نمایشگاه فرهنگی ایران ارزیابی کرد.
وی افزود: اهداف حضور در نمایشگاههای بینالمللی ازجمله فرانکفورت، علاوه بر معرفی آثار اعضاء انجمن و آشنایی آنها با دیگر فعالان نشر، توجه به امکان خرید و فروش رایت کتابها و تعامل با زنان ناشر است.
جدلی ادامه داد: دستاورد نمایشگاههای بینالمللی با توجه به هزینههای سنگین حضور در این رویدادهای فرهنگی، بسیار با اهمیت است. بنابراین بروشورهای معرفی کتابهای ناشران عضو به زبان انگلیسی برای فروش رایت تهیه شده است.
رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی-هنری زنان ناشر گفت: فروش رایت کتاب، نمیتواند تنها هدف حضور در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت باشد بلکه، برقراری ارتباط با انجمنهای فرهنگی و فعال در عرصه نشر باید بهعنوان مهمترین هدف و رویکرد تعریف شود.
جدلی افزود: افزایش تعامل با زنان ناشر و فعال بینالمللی، شناخت رقبای خارجی را افزایش داده است. مقایسهای که در جریان این شناخت ایجاد شده زمینهای ایجاد کرده تا زنان ناشر جایگاه خود را در این عرصه بهتر بشناسند.
این فعال حوزه نشر بیان کرد: نخستین سال حضور ناشران در نمایشگاه بینالمللی فرانکفورت، تعداد زنان ناشر در این رویداد قابلتوجه نبود، اما به مرور علاوه بر تعداد ناشران، عنوان کتابها نیز افزایش پیدا کرده است.
به گفته رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی-هنری زنان ناشر، نزدیک به 110 عنوان کتاب از سوی انجمن در هفتادمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت ارائه میشود که شامل کتابهایی درباره ایرانشناسی، رمان، داستانهای مذهبی، روانشناسی، هنر و طب سنتی است.
جدلی، درباره کیفیت حضور انجمن فرهنگی-هنری زنان ناشر ادامه داد: شش ناشر عضو انجمن در هفتادمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت حاضر میشوند. مدیر انتشارات نورگیتی، سیبسرخ، ندای سینا، پیام مشرق، آوای کلار و نغمه نواندیش در این دوره حضور دارند.
وی با تاکید بر برنامهریزی برای حضور پررنگ در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت گفت: با توجه به امضاء قرارداد همکاری بین انجمن و آژانس ادبی پُل، مقرر شده تا زمینههای خرید و فروش رایت کتاب را فراهم کند.
رئیس هیات مدیره انجمن فرهنگی-هنری زنان ناشر درباره تاثیر حضور ناشران ایرانی در غرفه واحد جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: طی چند سال اخیر، حضور انجمنهای نشر کنار ناشران دولتی موجب شده تا مخاطبان بیشتری به غرفه ایران توجه کنند. حضور ناشران مستقل قوت بیشتری به غرفه جمهوری اسلامی داده است.
جدلی افزود: برپایی غرفه واحد جمهوری اسلامی ایران در نمایشگاه کتاب فرانکفورت، هزینهها را کاهش داده است. تمایل بانوان ناشر برای حضور در این نمایشگاه نیز افزایش پیدا کرده که نشانه توجه و حمایت موسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران است.
وی دیپلماسی فرهنگی و به دنبال آن جهانی شدن نشر ایران یکی از اهداف این حضور، ارزیابی و بیان کرد: این هدف به پنج روز برگزاری نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت ختم نمیشود؛ بلکه با برنامهریزی حتی برای حضور در دورههای آموزشی این هدف طی سال قابل پیگیری و کمک کننده برای چرخه نشر کشور است.
این فعال حوزه نشر افزود: در غیر این صورت، اگر ناشران در معادلات فرهنگی موفق عمل نکنند، حضور در نمایشگاههای بینالمللی به معنای بههدر رفت سرمایه و زمان است. توجه به تجارب ناشران با سابقه، رسیدن به اهداف سفر را کوتاهتر میکند.
جدلی با اشاره به تاثیر مثبت اجرای طرح گرنت ادامه داد: با توجه به سیاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای معرفی آثار نویسندگان ایرانی و حمایت از مترجمان خارجی در قالب طرح گرنت، تاثیر قابل توجهی در افزایش تمایل ناشران خارجی در خرید کتاب نویسندگان ایرانی دارد.
نظر شما