امید طبیبزاده سهم خود از دو کتاب «وزن شعر فارسی (درسنامه)» و «طبقهبندی وزنهای شعر فارسی» را به جایزه ابوالحسن نجفی اهدا کرد.
میدانیم که با انتشار «المعجم» و «معیارالاشعار»، به ترتیب اثر شمس قیس رازی و خواجهنصیر طوسی، دورِ نخست از مطالعات عروض فارسی شکل گرفت، و جالب است که زمان حیات هر دوی آنها مقارن بود با فتنه مغول! دورِ دوم در مطالعات عروض، قرنها بعد به همت دانشمندانی چون پرویز ناتل خانلری و مسعود فرزاد شکل گرفت که آن دور نیز در هنگامه اشغال نظامی ایران به دست قوای خارجی، و نیز کودتا گذشت! حال با انتشار این کتابِ عظیم، دورِ سوم از مطالعات عروض فارسی آغاز میشود، و طرفه اینکه این کتاب نیز در کشاکش قهرها و انقلابها و جنگها نگاشته شد...! باری ما همچنان زنده ماندهایم با اقلیم زبان فارسی، در اقلیم زبان فارسی و برای اقلیم زبان فارسی. اما غرض از نگاشتن یادداشت حاضر این بود که از شما خواهش کنم تا حقالزحمه اینجانب را بابت آمادهسازی کتاب جدید استاد، همانند کتاب قبلی، در اختیار برگزیدگان جایزه ابوالحسن نجفی (برای بهترین ترجمه رمان و داستان کوتاه) قرار دهید.
امیدوارم بنده نیز از این طریق سهمی هرچند ناچیز در اعتلای زبان فارسی و قوت بخشیدن به آن داشته باشم. پیرو گفتوگوهای قبلی با حسین کریمی، رئیس محترم انتشارات نیلوفر، سهم بنده از چاپهای بعدی کتاب حاضر، و همچنین سهم بنده از چاپهای بعدی کتاب «وزن شعر فارسی (درسنامه)»، تماما متعلق به جایزه ابوالحسن نجفی خواهد بود تا در دورههای بعد به برگزیدگان این جایزه ارزشمند تقدیم شود.
نظر شما