گفتوگو با مولف کتاب «آیین دادرسی دادگاه بینالمللی حقوق دریاها»
مهامی: منابع علمی در حوزه حقوق شهروندی مطلوب است
مولف کتاب «آیین دادرسی دادگاه بینالمللی حقوق دریاها» میگوید: از لحاظ منبع علمی کتابی در حوزه حقوق شهروندی کم نداریم اما باید روی فرهنگسازی متمرکز شویم تا در سطح جامعه ساری و جاری شود.
وی ادامه داد: من ارزیابی خوبی از تولیدات این حوزه دارم و از لحاظ منبع علمی کتابی کم نداریم اما باید روی فرهنگسازی متمرکز شویم تا در سطح جامعه ساری و جاری شود. همچنین لازم است تا روی بعد حقوق مدن در منشور حقوق شهورندی تولیدات بیشتری صورت گیرد.
وی افزود: به طور مثال حقوق جانبازان جنگ تحمیلی که باید یک زندگی آرام و بدون دغدغه داشته باشند میتواند در اینباره مورد بررسی قرار گیرد.
این محقق حقوق شهروندی با اشاره به برگزاری جایزه کتاب سال حقوق شهروندی نیز بیان کرد: بعد تشویقی و ایجاد انگیزه در نویسندگان در این جایزه مهم است از سوی دیگر اگرچه ما اسلام و تاریخ 2500 ساله داریم که میتوانیم حقوق شهروندی را از آن استخراج کنیم و در آثار تجلی یابد، اما با این وجود میتوانیم به قوانین سایر کشورها نگاه کنیم به طور مثال کرهایها احترام به والدین را فرهنگ سازی کردند. ما نیز باید روی جنبههای مدنی و تعاملات روزمره کار کنیم و حقوق مدنی را به شهروندان آموزش دهیم.
مولف کتاب «آیین دادرسی دادگاه بینالمللی حقوق دریاها» درباره این اثر توضیحاتی را داد و گفت: کنوانسیون حقوق دریاها به عنوان بزرگترین کنوانسیون در سازمان ملل به تصویب رسیده است. این موضوع جنبه کیفری دارد و با حضور 150 کشور به تصویب رسیده اما ایران عضو نشده با این وجود میتواند در دعاوی به این دادگاه مراجعه کند به طور مثال درباره حادثه سانچی وزارت خارجه و سازمان بنادر و کشتیرانی میتوانند از این کنوانسیون استفاده کنند. بنابراین تلاش شده در این کتاب به نحوه تعیین قضات، اطاله دادرسی و اعاده دادرسی در آیین دادرسی دادگاه بینالمللی حقوق دریاها توجه شود.
نظر شما