دوشنبه ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۴
آیا واقعا چپ دست‌ها با هوش‌ترند؟

روز جهانی چپ دست‌ها روزی است که باید یادی از همکلاسی‌های چپ دستمان کنیم که وقتی اولین بار با آن‌ها مواجه شدیم برایمان در عالم کودکی عجیب بودند و معمولا از آن‌ها می‌خواستیم که یک بار با دست راست بنویسند و طبیعتا آ‌ن‌ها نمی‌توانستند و شاید بارها خودتان تلاش کردید که با دست چپ بنویسید که قطعا برایتان نوشتن حتی یک کلمه سخت بوده است. ایبنا گزارشی از دانشمندان چپ دست ارائه می‌دهد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) هر ساله 22 مردادماه روز جهانی چپ دست‌ها است. حتمن شما هم افرادی را دیده‌اید که با دست چپ می‌نویسند و یا عموما با دست چپ کارهایشان را انجام می‌هند و ساز موسیقی می‌نوازند و یا تابلوهای نقاشی می‌کشند و شاید بارها شنیده‌اید که چپ دست‌ها باهوش‌ترند و یا آن قسمتی از نیمکره راست مغزشان فعال‌تر است این‌ها شنیده‌هایی است که کمابیش همه ما با شنیدن آن‌ها کمی به فکر فرو می‌رویم و از خود پرسیده‌ایم آیا واقعا دست چپ‌ها باهوش‌ترند؟
 
95 درصد مردم دنیا با دست راست می‌نویسند و به همین میزان بیشتر میز و نیمکت‌های مدارس برای راست دست‌ها طراحی شده است و اغلب سازهای موسیقی برای این افراد ساخته شده. درگذشته نه چندان دور چپ دستی نوعی اختلال به حساب می‌آمده و افرادی که با دست چپ می‌نوشتند را نوعی بیمار تلقی می‌کردند. قدیم‌ترها پدر و مادرهایی که فرزندانشان چپ دست بوده‌اند اصرار داشتند که فرزندانشان با دست راست نام خداوند را بنویسند و نوشتن نام خدا با دست چپ را نوعی بی‌احترامی و گناه می‌دانستند. کودکان چپ دست در آن زمان عنوان شیطانی و شوم داشتند و وادارشان می‌کردند که با دست راست بنویسند.

 
گزارشات متعددی درباره ویژگی‌های چپ دست‌ها منتشر شده است. ریک اسمیت در کتاب «معمای چپ دست‌ها» توضیح می‌دهد که ورزشکاران (چه راست دست و چه چپ دست) معمولا در مقابل حریف راست دست تعلیم می‌بینند. و زمانی که با یک حریف چپ دست روبه‌رو می‌شوند، چپ دست‌ها به‌راحتی می‌توانند خود را تطبیق دهند ولی راست دست‌ها ضعف دارند. آن‌ها مجبور به شرکت در یک نبرد نامتقارنند که آمادگی بسیار کمی برای آن دارند.

علی‌اصغر فیاض در کتاب «چپ دستی کودکان موهبت آسمانی»، چپ دستی را یک نعمت بزرگ می‌داند و آموزش‌های لازم را به پدر و مادر‌ها برای نحوه برخورد صحیح با فرزندان چپ دستشان و آموزش‌هایی که باید از سوی آنان صورت بگیرد را آورده است.
 
حسن حق‌شناس؛ فوق‌تخصص مغز و اعصاب و پژوهشگر در گفت‌وگویی که با ایبنا درباره چپ دست‌ها داشته است گفت: طبق تحقیقاتی که در سال 65 در چند مدرسه ناشنوایان درباره چپ دستی داشته‌ام متوجه شدم که اغلب ناشنوایان چپ دست هستند. ابتدا ناشنوایان به دو دسته اولیه یا مادرزاد و ناشنوای ثانویه تقسیم‌بندی می‌شوند. درصد چپ دستی در ناشنوایانی که به‌طور مادرزاد این اختلال را داشتند، بسیار بیشتر از ناشنوایانی بود که بعد از تولد و غیرمادرزادی ناشنوا شده بودند.
 
وی ادامه داد: طبق آزمایشاتی که آن‌سال‌ها داشتم نتیجه این پژوهش این شد که آن قسمتی از مغز افرادی که چپ دست هستند با افرادی که به صورت مادرزادی ناشنوا هستند یک واکنش را انجام می‌دهد به همین دلیل ناشنوایی مادرزادی همراه با چپ‌دستی می‌شود اما خوشبختانه همه چپ دست‌ها ناشنوا نیستند.
 
حق‌شناس خاطرنشان کرد: ادامه این تحقیقات نشان داد که حواس مانند شنوایی و بینایی و حتی لامسه در کلیت مغز اتفاق می‌افتد به‌طور واضح‌تر هیچ نیمکره از مغز از نیمکره دیگر فعال‌تر نیست و من اعتقاد به این ندارم که چپ دست‌ها نیمکره راست مغزشان فعال‌تر از نیمکره دیگر است. چون فعل انفعالات تمام اعمال انسان در کلیت مغز اتفاق می‌افتد. در ادامه به مشاهیری که چپ دست بودند و آثار آن‌ها می‌پردازیم.
 
ماری کوری
ماری کوری متولد سال ۱۸۶۷ فیزیکدان و شیمیدان لهستانی بود. او نخستین دانشمندی است که دوبار جایزه نوبل را در رشته‌های فیزیک و شیمی گرفت. مادام کوری در سال ۱۹۳۴ در سن ۶۲ سالگی بر اثر ابتلا به سرطان خون از دنیا رفت. او به‌دلیل تحقیق بر روی رادیوم که ماده‌ای سرطان‌زا است، در گذشت.

آلبرت انیشتین
یکی از مشهورترین پژوهشگران چپ دست تاریخ، این پروفسور ژولیده با کارهای تحقیقاتی خود انقلابی درباره فضا، زمان، علم فیزیک و علوم طبیعی مدرن برپا کرد. وی کتاب‌های بسیاری را تالیف کرد و دانشمندان بسیاری هم درباره زندگینامه این دانشمند تالیفاتی داشتند از جمله کتاب‌هایی که درباره وی از سوی نویسندگان به نگارش در آمده است «افسانه انیشتین»، «انیشتین بر شانه‌های غول» و... می‌توان اشاره کرد.

بیل گیتس
برای بسیاری از آمریکایی ها نماد غرور و افتخار است. عده‌ای معتقدند ذهنش از خلاقیت بالایی برخوردار است که به دلیل چپ دستی او می‌باشد و یکی از ثروتمندترین و کارآفرین‌ترین افراد جهان به شمار می‌رود.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • محمدامین رضایی ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۵/۲۲
    سلام برای همایت از کتاب و علم و دوستاران کتاب علمی بیستر و بیشتر کتاب های علمی روز دنیا را معرفی کنید
  • پویا ۲۰:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۸/۳۰
    این نظر این بنده ی حقیر رو پذیرا باشید و سرلوحه ی زندگیتون کنید اگه که میخاید آدم خیلی شجاعی باشید بیشترین فشار رو به نیمکره ی سمت چپ مغزتون بیارید چون که کسایی که نیمکره ی سمت چپ مغزشون فعال تره آدمای نترس تری نسبت به اون دسته ی دیگه هستن این پیام این حقیر رو خواهشآ نمایش بدهید تاشاید بعضی از انسانها دلیل ترس و ناآرامی درونی شون رو بفهمن

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها