دبیر علمی جایزه ادبی جلال در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد:
به جای نفی احتمالی باید همدیگر را به رسمیت بشناسیم/ حرف زدن زیاد عمل را کند میکند
محمدرضا بایرامی، دبیر یازدهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد گفت: به دلایلی روشن، همه اهل نظر و نویسندگان روی جایزه جلال حساس هستند چون صاحب تشخیص و تخصصاند، اما قطعا و حتما سلایقشان متفاوت است و باید همدیگر را به رسمیت بشناسند به جای نفی احتمالی.
بایرامی در گفتوگو با ایبنا در توضیح چگونگی انتخابش گفت: اینکه چرا دوستان تصمیم گرفتند تا دبیری این دوره از جایزه جلال را به من بسپارند، سوالی است که من نباید به آن جواب دهم و بهتر است این سوال را از مسئولانی بپرسید که چنین تصمیمی را گرفتهاند.
وی ادامه داد: از طرفی فعلا برای صحبت درباره کم و کیف این دوره از جایزه ادبی جلال زود است؛ چراکه تازه دیروز خبر دبیری منتشر شده است. در کل باید به شما بگویم که دبیری جایزه جلال آلاحمد به من پیشنهاد شد و من هم از دوستان اجازه گرفتم تا در این مورد فکر کنم و بعد از چند وقتی نظر موافقم را درباره این موضوع اعلام کردم و پذیرفتم. شرایطی هم داشتم برای پذیرش، اما گرفتاریهایی شخصی، فرصت طرح آن را نداد که مهم نیست.
خالق رمان «لم یزرع» در پاسخ به این سوال که «جایزه جلال معمولا با حواشی زیادی همراه بوده است و او برای کمترشدن این حاشیهها چه تصمیمی دارد؟»، اظهار کرد: من هم این مسائل را دیدهام و این اتفاق در سالهای گذشته رخ داده است. امیدواریم که این حاشیه تمام شود و در این دوره چندان شاهد چنین اتفاقاتی نباشیم اما به هر حال از چنین رفتارهایی نمیشود فرار کرد. به دلایلی روشن، همه اهل نظر و نویسندگان روی جایزه جلال حساس هستند چون صاحب تشخیص و تخصصاند، اما قطعا و حتما سلایقشان متفاوت است و باید همدیگر را به رسمیت بشناسند به جای نفی احتمالی.
بایرامی در توضیح برنامههایش برای این دوره گفت: دبیری جایزه جلال، هیات دولت نیست که از من برای آن برنامه خواسته باشند؛ چراکه این جایزه آئیننامه مشخص خود را دارد و بر اساس آن و شیوه مصوب جلو میرود؛ بنابراین داور، دبیر و هر فردی که در آنجا سمتی دارد، وظایفاش تعریف شده است و کسی نمیتواند برنامهای بدهد و سیستم را به کل تغییر دهد. برنامهها معمولا معطوف به دقت نظر بیشتر در احصا و دیدن آثار است تا یک وقت خدایی ناکرده حقی از کسی ضایع نشود.
برگزیده سیوچهارمین دوره جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران در پایان گفت: ما باید ایده و طرحهایی را مطرح کنیم که از آئیننامه خارج نشود و در عین حال، به اعتلای ادبیات داستانی کشورمان بینجامد و همانطور که در ابتدا توضیح دادم، هنوز برای صحبت در این باره، زود است و انشاالله به موقعش، با اهالی رسانه، نشست عمومی خواهیم گذاشت. ما فعلا در شروع کار هستیم، و حرف زدن زیاد در این مرحله، عمل را کند میکند.
نظر شما