یکشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۵۴
ارائه آموزش‌های «چاپسا» در دو استان

طرح آموزش جامع چاپ «چاپسا» با همکاری گروه پژوهشی عفراوی و دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مرحله اول به صورت آزمایشی برای دو استان اجرایی می‌شود.

 بهرام عفراوی؛ مدیر سایت چاپسا با اعلام این خبر به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: سال‌های زیادی است که می‌گوییم صنعت چاپ نیاز به آموزش دارد و در طول این مدت گروه‌های مختلفی به شکل آزاد آموزش‌های پراکنده ارائه کرده‌اند، گاهی بسیار تخصصی و گاهی بسیار ساده.
 
وی افزود: در این میان چاپسا در تلاش است که به ساختار آموزشی چاپ کشور، سامان دهند و در این زمینه گروه پژوهشی عفراوی طرح آموزش جامع چاپ را به دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ارائه کرده است تا حد زیادی از مشکل، پراکندگی و بی‌برنامه بودن آموزش‌ها در این حوزه کاسته شود.
 
عفراوی با بیان اینکه دفتر امور چاپ هم در این زمینه تلاش‌هایی در دوران مختلف داشته است، عنوان کرد: این تلاش‌ها پراکنده بوده است زیرا مدیران به طور مرتب در حال جابه‌جایی هستند و گاهی نیز مدیری که مدت زیادی بر سر کار است، تکلیف خود را نمی‌داند که چقدر ماندنی است و در همین بین صنعت چاپ هر روز زمان طلایی خود را از دست می‌دهد.
 
وی با اشاره به برگزاری برخی دوره‌ها در شهرهای مختلف، افزود:‌ مشکل اینجا است که تقریبا هیچ یک از این دوره‌ها سازماندهی خاصی ندارد و به یکباره و براساس نیاز امروز و به سرعت اجرا می‌شود که انتظار بازخوردی هم از آن نمی‌رود.
 
مدیر گروه پژوهشی عفراوی یادآور شد: آموزش هم مثل هزاران اتفاق دیگر برنامه‌ریزی می‌خواهد؛ آن هم نه کوتاه مدت در حد عمر یک دوره مدیریت، بلکه باید به شکلی سازمان یابد که اتفاق‌های دیگر صنعت چاپ را هم پوشش دهد و جالب اینجا است که این تفکر جامع می‌تواند نه تنها جلوی بسیاری از هزینه‌ها را بگیرد و پوشش دهد، بلکه اتفاق‌های جذاب و جالب دیگری را به همراه داشته باشد به شکلی که خانواده فرآیند چاپ را که کوچک هم نیستند راضی و خشنود کند.
 
وی با اشاره به تبعات این آموزش‌ها، توضیح داد: اتفاق‌هایی چون افزایش کیفیت چاپ، رشد جذب مشتری، جذب سفارشات خارجی، ارتقای رتبه و جایگاه از جمله دستاوردهای این اقدام به شمار می‌آید.
 
وی با بیان اینکه گروه پژوهشی عفراوی با ارائه پرتال چاپسا، پیشنهاد کاربردی و عملی خود را برای یک اتفاق خوب به دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد داده است، گفت: در گفت‌وگوهای اولیه از طرح استقبال شده است و امیدواریم که این استقبال همراه با عمل باشد. فاز اول همکاری ما برای بهبود زاویه‌های مختلف صنعت چاپ کشور است و شاید ساده‌ترین بخش فعالیت و کارهایی که می‌توانیم انجام دهیم و برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم، همین آموزش باشد.
 
به گفته عفراوی، امیدواریم با اجرای اولیه این برنامه و گسترش آن به تمام استان‌های کشور، شروع اتفاق‌های خوبی در کشور باشد و طرح ارائه شده در فاز اول «آموزش فرآیند چاپ دوره ضروری» است که در این مرحله نیاز است تمام فعالان صنعت چاپ از این امکان و این اطلاعات آگاهی یابند.
 
وی با تشریح برخی از این آموزش‌ها گفت: آموزش‌ها در این سامانه به شکل ویدیوهای ضبط شده در قالب اولین بسته آموزش فرآیند چاپ است و هر فردی می‌تواند در استان و شهر خود و در زمان مناسب به تماشای آن‌ها و یادگیری بپردازد، در انتهای آموزش و در صورتی که علم‌آموز آمادگی خود را اعلام کند نیز یک آزمون آنلاین از او گرفته می‌شود و در صورت قبولی نام او در سایت به عنوان کسی که دوره را گذرانده است ثبت می‌شود.
 
عفراوی با اشاره به اقدامات آغازین برای اجرایی شدن این طرح با همکاری دفتر امور چاپ توضیح داد: قرار است این دفتر برای شروع دو استان را انتخاب و در هر استان برای 20 نفر اقدام به تهیه بسته آنلاین آموزش فرآیند چاپ کند و در ادامه تمام استان‌ها را به مرور پوشش دهد.
 
وی اظهار امیدواری کرد: در روزهای آینده شروع نهایی این پروژه ملی مشخص خواهد شد و در صورت شروع این پروژه ملی، سطح علمی تمام دست‌اندرکاران فرآیند چاپ افزایش خواهد یافت .
 
عفراوی در بخش دیگر صحبت‌های خود با بیان اینکه آموزش در صنعت چاپ همچون ساختار حاکم بر آن به شکل سنتی پیش می‌رود، گفت: این فرآیند بسیار زمان‌بر بوده و گستره آن کوچک است. اکنون اتفاق آموزشی که در فرآیند چاپ می‌افتد به این شکل است که علاقه‌مندان از شهرهای مختلف برای آگاهی از علم چاپ و جزئیات آن به تهرا‌ن می‌آیند و از کلاس‌های کوتا‌ه مدت استفاده می‌کنند.
 
وی افزود: شیوه دیگری هم وجود دارد و در آن گروهی از مدرسان چاپ با حمایت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی  یا به درخواست و برنامه‌ریزی گروه‌های مشتاق در شهرهای دیگر به آنجا رفته و پس از برگزاری دوره‌های مختلف باز می‌گردند.
 
عفراوی با بیان اینکه هر دو راهکار اگر چه خوب است، اما در دنیای تکنولوژی راهکار ایده‌آلی نیست و اشکالاتی به همراه دارد، عنوان کرد: خستگی مدرسان یا دانشجویان ناشی از سفر، عدم تمرکز لازم در هنگام آموزش، زمان کم، عدم امکان تکرار آموزش، هزینه زیاد برای دانشجو، عدم داشتن برنامه آموزشی منظم و ادامه دار و جدا بودن آموزش از جریانات دیگر صنعت چاپ از جمله این اشکالات به شمار می‌آید.
 
به گفته وی، چاپسا، اما می‌خواهد بسیاری از مشکلات را حل کند و با تکنولوژی بهترین‌ها را برای صنعت چاپ رقم خواهد زد، زیرا محتوای این مجموعه توسط گروه پژوهشی عفراوی با سابقه فعالیت بیش از 20 سال فعالیت در حوزه آموزش چاپ، تالیف بیش از 20 عنوان کتاب و آموزش به صدها نفر جمع‌آوری شده است.
 
عفراوی تاکید کرد: از جمله مزایای استفاده از چاپسا این است که هنرجویان می‌توانند در هر زمان که آرامش و آسودگی دارند ویدیوهای دانلود شده را مطالعه و با دقت بررسی کنند، امکان مطالعه چندین باره وجود دارد، دقت و تمرکز بیشتر هنگام مطالعه، هزینه بسیار کمتر و قرار گرفتن در یک مجموعه آموزش سازماندهی شده را تجربه کنند.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • چاپچي ۱۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۵/۱۴
    چاپ مگه آموزش مي خواد؟

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها