کلیو کینگ، نویسنده شناختهشدهیِ کتاب کودک در 94 سالگی دار فانی را وداع گفت.
کینگ کار حرفهای خود را از سال 1958 با نوشتن داستان «حمید از حلب» آغاز کرد که درباره یک همستر و برای رده سنی کودکان بود و به مدت پنج دهه به فعالیت خود ادامه دارد. نویسنده انگلیسی علاوه بر نوشتن نمایشهای مخصوص کودکان 20 کتابِ کودک نیز به نگارش درآورده است.
اما این داستان استیگ بود که نام او را بر سر زبانها انداخت و در میان نسلهای مختلف ماندگار کرد. استیگ بین سالهای 1981 تا 2002 به اقتباسهای مختلف تلویزیونی تبدیل شد و برای کودکان نسلهای مختلف خاطرات جذابی را ثبت کرد.
مایکل روزِن، که عنوان لوریتِ-مهمترین جایگاه نویسنده کتاب کودکان- داستان کودک را در سالهای گذشته یدک میکشید به تأثیر شخصیتهای محبوب کینگ بر جامعه اشاره کرد و گفت: «او یکی از نویسندگان خاص انگلیس بود و داستانهایی نمادین خلق کرد که در اذهان مخاطبانش ماندگار شده است.
فرانچسکا داو، مدیر بخش کودکان انتشارات پنگوئن رندوم هاوس گفت خوب به یاد دارد در کودکی داستان استیگ و دامپ را خوانده است و «تصویرسازی زندگی درونی یک کودک و همچنین خلق ایدههایی چون زبان جهانیِ دوستی و اهمیت بازیافت از مفاهیمی است که در دنیای کنونی نیز اهمیت دارد و کهنه نشده است.»
کینگ در سال 1924 در ریچموند به دنیا آمد و در شهری کوچک در نزدیگی کِنت بزرگ شد. نویسنده انگلیسی در دانشگاه کمبریج درس خواند و در دوره جنگ جهانی دوم در نیروی دریایی بریتانیا خدمت کرد. سال 1960 بود که داستان استیگ را نوشت و به شخصیتی جهانی تبدیل شد.
پس از اتمام کتابش به ناشران مختلف سر زد و12 انتشارات کتابش را رد کردند تا در نهایت در سال 1963 داستانش را در انتشارات «کای وب» منتشر کرد. داستانی که همچنان در بازار کتاب موجود است و تاکنون دو میلیون نسخه از آن در دنیا به فروش رفته است.
موفقیت مالی کینگ سبب شد بتواند شغلش را در کنسولگری بریتانیا رها کند و در سن 50 سالگی به یک نویسنده تماموقت تبدیل شود اما هیچوق نتوانست موفقیت تجاری نویسندگانی چون فیلیپ پولمن و جی. کی. رولینگ را به دست بیاورد. خود وی در توضیح این موضوع به گاردین گفته بود: «در دوره من نویسندگان کتاب کورک را جدی نمیگرفتند. نقدی بر آثارشان نمینوشتند و فقط خلاصهای از کتاب را در مجلات ارائه میدادند.»
نظر شما