سه‌شنبه ۱۹ تیر ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۱
کتاب‌های برگزیدگان نشان شیرازه خریداری می‌شود

نیکنام حسینی‌‌پور در نخستین نشست کارشناسی داوری سومین دوره نشان شیرازه، توجه به کتاب‌های منتشر شده طی 40 سال گذشته را یکی از اولویت‌های این رویداد فرهنگی اعلام کرد و از رویکرد جدید موسسه خانه کتاب در توجه به فعالان پیشکسوت طراحی کتاب با برگزاری نشست‌های تخصصی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) نخستین نشست کارشناسی داوری سومین دوره دوسالانه «نشان شیرازه» پیش از ظهر امروز سه‌شنبه(19 تیر‌‌ماه) با حضور نیکنام حسینی‌پور؛ مدیر‌عامل موسسه خانه کتاب و هیات داوران این رویداد فرهنگی در خانه کتاب برگزار شد.
 
حسینی‌پور با اشاره به لزوم ایجاد تغییراتی در جریان برگزاری سومین نشان شیرازه گفت: این نشان در محتوا و شکل نیازمند تغییرات است. ضمن آنکه تلاش شده در سومین دوره «نشان شیرازه» از ظرفیت‌های معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی استفاده شود.
 
وی در توضیح جریان نشر در دوره‌های مختلف افزود: در‌حالی‌که تصویر‌گری کتاب‌ در بعضی حوزه‌ها پَس‌رفت داشته در برخی حوز‌ها، روند روبه‌رشدی را شاهد هستیم. به‌عنوان مثال تصویر‌گری در حوزه کتاب‌های دینی، شامل طراحی، فونت، زیبا‌یی‌شناسی از کیفیت قابل توجهی برخوردار نیست. 

مدیرعامل موسسه خانه کتاب اظهار کرد: با توجه به چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران شایسته است که هیات داوران به کتاب‌های منتشر شده بعد از انقلاب نگاه ویژه‌ای داشته باشند. به‌عبارت دیگر، طراحی کتاب‌‌های منتشر شده بعد از انقلاب بررسی و ارزیابی شود.
 
وی درباره اهمیت جمع‌آوری آمار در زمینه طراحی کتاب بیان کرد: آمار شمارگان کتاب در بانک اطلاعاتی موسسه خانه کتاب وجود دارد اما آمار دقیقی از وضعیت طراحی کتاب در اختیار نیست.
              
حسینی‌پور با اشاره به وضعیت قابل توجه طراحان کتاب کودک و نوجوان ایرانی در عرصه بین‌الملل و اهمیت و جایگاه تصویر‌گری کتاب کودک و نوجوان افزود: در حالی‌که شاهد درخشش طراحان ایرانی کتاب کودک و نوجوان در عرصه بین‌الملل هستیم باید بپرسیم که آیا در داخل کشور نیز درخشش وجود دارد؟ بنابراین به بررسی این وضعیت نیاز داریم.
 
مدیر‌عامل موسسه خانه کتاب با تقسیم‌بندی ناشران به دو دسته حرفه‌ای و غیر‌حرفه‌ای گفت: تعداد زیادی ناشر در کشور فعالیت می‌کنند که تعدادی از آ‌ن‌ها به موضوع طراحی و تصویر‌گری کتاب نگاه حرفه‌ای ندارند. ناشران حرفه‌ای با توجه به نگاه سخت‌‌گیرانه مخاطبان باید به مقوله زیبایی‌‌شناختی کتاب نیز توجه کنند. بی‌تردید توجه به این مسائل در افزایش میزان فروش کتاب‌ها نیز موثر است.
 
وی با اشاره به برگزاری نشست‌های تاریخ شفاهی نشر در سرای اهل قلم موسسه خانه کتاب  ادامه داد: نشست‌های تاریخ شفاهی فقط به ناشران اختصاص داشت. در دوره جدید تلاش داریم به دیگر حلقه‌های نشر از‌جمله طراحان‌، مترجمان و‌ ویراستاران نیز توجه کنیم.
 
مدیرعامل موسسه خانه کتاب با تاکید بر انجمن صنفی طراحان گرافيک ايران افزود: یکی از مهم‌ترین کارکرد‌های انجمن پیگیری مطالبات اعضاست. موسسه خانه کتاب آمادگی دارد تا برای بررسی و اصلاح آیین‌نامه انجمن میزبان نشست‌های تخصصی اعضای انجمن باشد.
 
به گفته وی، با توجه به درخشش بین‌المللی تصویر‌گران ایرانی، می‌توان به این حرفه به‌عنوان ممر درآمد نگاه کرد. به نظر می‌رسد که ناشران از «نشان شیرازه» چندان توقع جایزه مادی ندارند بنابراین در نظر داریم تا از ناشران برگزیده کتاب خریداری کنیم.
 
حسینی‌‌پور با تاکید بر لزوم نگاه علمی به مهارت طراحی و تصویر‌‌‌گری گفت: با توجه به دیدگاه هیات داوران سومین دوسالانه «نشان شیرازه»، ضرورت ایجاد رشته دانشگاهی طراحی و تصویر‌گری با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دانشگاه علمی کاربردی احساس می‌شود.
 
وی ضمن تایید نظر هیات داوران درباره توجه «نشان شیرازه» به کتاب‌های الکترونیکی افزود: با توجه به نگاه هیات خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به کتاب‌های دیجیتالی، ایجاد بخش ویژه این نوع از کتاب‌ها در «نشان شیرازه» ضروری است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها