چهارشنبه ۶ تیر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۵
اصلاح قوانین از مزایای تشکیل اتحادیه سراسری نشر است

رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکت‌های تعاونی ناشران با اشاره به مزایا و نتایج تشکیل اتحادیه سراسری ناشران، گفت: از جمله اقداماتی که اتحادیه کشوری می‌تواند دنبال کند اصلاح بخش‌های از قانون برای تسهیل فعالیت ناشران و دست‌اندرکاران حوزه نشر مفید است.

حسین معینی؛ رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکت‌های تعاونی‌ ناشران (آشنا) در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: تشکیل اتحادیه سراسری نشر از مدت‌ها پیش مطرح بوده است ولی در بسیاری از استان‌ها اتحادیه نداریم و مراحل تشکیل اتحادیه در هر استان کاری زمان‌بر است. اما اینکه تشکیل چنین اتحادیه‌ای به نفع صنعت نشر است بر هیچ کس پوشیده نیست و همه موافق آن هستند.
 
وی ادامه داد: نکته‌ای که در این میان وجود دارد این است که طبق قانون نظام صنفی برای تشکیل اتحادیه در استان‌ها، شرایطی در نظر گرفته شده است که بسیاری از استا‌ن‌ها این شرایط را ندارند و ناشران فعال در بسیاری از شهرها و استان‌ها محدود هستند.
 
معینی با بیان اینکه بسیاری از ناشران نیز به دلیل فعالیت محدود خود دنبال این نیستند که اتحادیه داشته باشند، عنوان کرد: بااین‌وجود به نظر من شکل‌گیری اتحادیه سراسری در شرایط فعلی که صنعت نشر ما حال چندان خوبی ندارد و رکود کاری حاکم است، می‌تواند فواید زیادی داشته باشد و کمک‌حال آن باشد.
 
وی همچنین درباره فواید تشکیل اتحادیه سراسری نشر، توضیح داد: این تشکل می‌تواند مشکلات نشر را به صورت یکجا پیگیری کند زیرا اتحادیه کشوری قدرت بیشتری نسبت به اتحادیه یک استان یا منطقه دارد و قدرت رایزنی و تبادل‌نظر برای بسیاری از امور و کارها بیشتر می‌شود.
 
رئیس هیات مدیره اتحادیه شرکت‌های تعاونی‌ ناشران (آشنا) یادآور شد: از جمله اقداماتی که اتحادیه کشوری می‌تواند دنبال کند، اصلاح بخش‌هایی از قانون برای تسهیل فعالیت ناشران و دست‌اندرکاران حوزه نشر است.
 
وی با بیان اینکه اجرایی شدن این کار زمان‌بر خواهد بود، یادآور شد: این اتحادیه می‌تواند قوانین دست و پاگیر حوزه نشر را اصلاح کند و از سوی دیگر مطالبات ناشران را از طریق سیستم دولتی پیگیری کند.

این فعال حوزه نشر افزود: اتحادیه سراسری می‌تواند در راستای اجرای یک‌پارچه معافیت‌های مالیاتی در سراسر کشور، نقش موثری داشته باشد و همچنین درحوزه ممیز‌ها نیز برخوردهای یک‌سان و به‌دور از سلیقه را از مسئولان مطالبه کند.

معینی همچنین نخستین گام برای تشکیل اتحادیه سراسری نشر را تاسیس اتحادیه‌های استانی دانست و گفت: تا زمانی که اتحادیه‌های استانی تشکیل نشود اتحادیه کشوری معنایی ندارد. البته باید اقدامات اولیه توسط صنف انجام شود و تا جایی که می‌دانم رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران نیز در این زمینه پیگیر است تا در استان‌ها اتحادیه شکل بگیرد.
 
معینی که رئیس هیات مدیره تعاونی ناشران خراسان رضوی است،‌ همچنین با اشاره به تاریخچه فعالیت اتحادیه آشنا، گفت: این اتحادیه در سال 1375 فعالیت خود را آغاز کرده است و 18 تعاونی ناشران استان‌های مختلف در این اتحادیه عضویت دارند که البته ممکن است بسیاری از این تعاونی‌ها به دلیل مشکلات حوزه نشر دیگر مثل سابق فعال نباشند.
 
معینی درباره روند شکل‌گیری این اتحادیه نیز توضیح داد: در زمان شکل‌گیری اتحادیه آشنا تعداد اتحادیه‌های استانی خیلی کم بود اما تعاونی‌های زیادی فعالیت داشتند. در کنار آشنا، اتحادیه سراسری صنفی می‌تواند گام‌های بسیار خوبی برای بهتر شدن وضعیت ناشران بردارد.
 
وی یادآور شد:‌ در کنار فعالیت اتحادیه سراسری، اتحادیه آشنا نیز می‌تواند بازوی اجرایی برای دنبال کردن و پیگیری یکسری کارها و برنامه‌ها باشد و هر دو اتحادیه برای پیشبرد برنامه‌ها و اهداف خود به همدیگر کمک کنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط