رئیس کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در گفتوگو با ایبنا تاکید کرد:
تهران پایتختی کتاب خاورمیانه را هدف گرفته است
ایمان کرد، ضمن تشریح برنامههای کتابمحور سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و تاکید بر ظرفیتهای قابل توجه شبکه کتابخانههای این مجموعه از شناسایی 300 نقطه شهر تهران برای ساخت کتابفروشی خبر داد.
وی با اشاره به شکلگیری ایده ساخت کتابشهرها افزود: ایجا کتابشهرها از سوی شورای شهر تهران به شهرداری و سپس به سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران ارائه شد. اجرای طرح کتابشهرها با هدف تقویت کتابفروشیها و افزایش دسترسی تهرانیها به کتاب پیگیری میشود.
ایجاد کتابشهرهای تازه در پایتخت
به گفته کرد، بعد از انجام مطالعات اولیه ایجاد کتابشهر، رایزنیها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، موسسه خانه کتاب و همچنین انجمن نویسندگان و اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برای واگذاری این کتابفروشیها آغاز میشود. رایزنیها برای تعریف منافع مشترک انجام خواهد شد.
وی اظهار کرد: امیدواریم سال جاری فاز عملیاتی این طرح آغاز شود. یکی دیگر از اهداف، تکمیل طرحهای نیمهتمام، توسعه کتابخانه کتابهای صوتی است.
شبکه کتابخانهای سازمان در منطقه بینظیر است
رئیس کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به ظرفیتهای قابل توجه کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: اگر بتوان از ظرفیتهای کتابخانههای سازمان استفاده کرد میتوان امیدوار بود، تهران به پایتخت کتاب منطقه خاورمیانه تبدیل شود.
وی تاکید کرد: اعتقاد داریم که شبکه کتابخانهای سازمان در منطقه بینظیر است.
رایزنی با مسئولان یونانی و صربی
کرد درباره پیشبینی تحقق برنامه تبدیل تهران به پایتخت کتاب خاورمیانه ادامه داد: رایزنیها با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، نهاد کتابخانههای عمومی و سایر نهادهای مربوطه ادامه دارد. سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران از مسئولان کتابخانههای زوریخ برای آموزش کتابداران سازمان دعوت شده بود. مذاکراتی نیز با مسئولان یونانی و صربی داشتیم. همکاریها را در حوزه زیرساختی، فناوریهای نوین و همچنین تبادل اطلاعات ادامه خواهد داشت.
وی از حضور سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در نمایشگاه بینالمللی کتاب فرانکفورت خبر داد و درباره تلاش برخی از کشورهای منطقه برای تبدیل شدن به پایتخت کتاب خاورمیانه بیان کرد: در بین کشورهای منطقه قطر در حال برنامهریزی برای ساخت مجموعهای مانند باغ کتاب است. مسئولان قطری تصمیم دارند تا برای ناشران صاحبنام غرفه ایجاد کنند.
فعالیت 372 کتابخانه سازمان در تهران
این مقام مسئول در سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: شهروندان پایتخت از خدمات 372 باب کتابخانه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران استفاده میکنند. این کتابخانهها بهصورت شبکهای فعالیت میکنند به این معنا که عضویت در هریک از آنها به معنای عضویت در همه کتابخانههاست.
وی با اشاره به خدمات کتابخانههای سازمان مانند ارائه کتابهای دیجیتال و گویا ادامه داد: در حوزه تولید کتابهای صوتی فعالیت ویژهای داریم. سازمان با همکاری هنرمندان بیش از 7 هزار نسخه کتاب صوتی تولید کرده است که برای اعضای نابینا تولید شده است.
کرد افزود: 120 هزار نسخه کتاب دیجیتالی و 40 هزار مقاله در کتابخانههای دیجیتال از بهمنماه سال گذشته در اختیار اعضاست. براساس تفاهمنامه بین سازمان و پایگاه مگایران، اگر اعضا از طریق درگاه پرتال شهرداری تهران وارد سایت مگایران شود، میتوان به صورت مجانی از مقالات این پایگاه استفاده کند.
رئیس کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به برنامههای کتابخانه سازمان برای کودکان بیان کرد: از بهمنماه سال گذشته با دعوت از یک هنرمند، ورزشکار و یا سیاستمدار برنامه کتابخوانی برای کودکان اجرایی شده است.
وی افزود: طی چند ماه گذشته در مجموع 10 برنامه کتابخوانی با حضور 11 چهرههنری در کتابخانهها و غرفه سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شده است.
ساخت پارک کتاب کودک در تهران
کرد درباره اجرای طرح تهران شهر دوستدار کودک افزود: با توجه به رویکرد تبدیل پایتخت به شهر دوستدار کودک، بخش کودک با نصب المانها و قفسهبندی ویژه مخاطب کودک به 50 باب از کتابخانههای سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران اضافه شده است. در فرهنگسرای انقلاب نیز پارک کتاب کودک ایجاد شده و تصمیم داریم تا این طرح در همه فرهنگسراها اجرایی شود.
نظر شما