این کارگردان سینمایی در ادامه توضیح داد: من و مجتبی میرتهماسب همه تلاشمان را کردیم که فیلمی در شان این بانوی بزرگ بسازیم. اما شخصیت توران خانم آنقدر ابعاد مختلفی داشت که در یک فیلم مستند نمیتوانستیم همه آنها را نشان دهیم.
وی با بیان اینکه فیلم مستند متکی به زمان حال است و هرآنچه که مربوط به گذشته بود، باید روایت میشد، گفت: به همین دلیل در فیلم توران خانم تمرکز را بر سالهای آخر عمر گرانبهای او گذاشتیم که همه تلاشش در جهت اطمینان پیدا کردن از تداوم کار فرهنگنامه بود و توانستیم این دوران را که یکی از دورانهای مهم زندگی او بود، ثبت کنیم.
بنیاعتماد درباره ادامه این کار نیز بیان کرد: به نظر من ابعاد شخصیت توران خانم وجوه مختلفی دارد که نتوانستیم در این مستند به همه آنها بپردازیم. بنابراین بعد از ساخته شدن این فیلم دوباره پژوهش دیگری روی شخصیت توران میرهادی شروع کردم و درحال حاضر به همراه فرهاد توحیدی مشغول نوشتن فیلمنامهای درباره زندگی و شخصیت او هستیم که در قالب یک فیلم سینمایی ساخته خواهد شد.
کارگردان فیلم «نرگس» افزود: مهمترین وجهی که در این فیلمنامه برایمان اهمیت دارد این است که ببینیم توران میرهادی چگونه توران میرهادی شد و چه اتفاقات و تجربههایی از او اینچنین شخصیت تاثیرگذاری ساخت که با نگاه رو به آینده بتواند هم خودش یک الگو باشد و هم افرادی که رهروان او هستند پرتوی از وجود توران خانم در وجودشان باشد.
بنیاعتماد در پاسخ به این سوال که آیا برنامهای برای ساختن اینچنین فیلمهایی از شخصیتهای دیگر امثال توران خانم دارید، توضیح داد: من 6 سال برای ساختن مستند «توران خانم» وقت گذاشتم. نوشتن فیلمنامه و ساخته شدن فیلم بعدی هم چندسالی طول میکشد و بعد از آن فکر نمیکنم دیگر زمان و فرصتی برای ساختن فیلمهای دیگر داشته باشم.
برنده جایزه فیبرشی سی و ششمین جشنواره بینالمللی فیلم تسالونیکی ۱۹۹۵ در ادامه به تاثیر این فیلم روی مخاطبان اشاره کرد و گفت: وقتی میبینم این فیلم روی همه مخاطبان مخصوصا افرادی که توران خانم را نمیشناختند تاثیرگذار بوده است. و اینقدر شخصیت توران خانم برایشان الهامبخش است و آنها را به تفکر وامیدارد و آنها را متوجه ابعاد فراموش شده زندگیشان میکند، میتوانم امیدوار باشم ما به خیلی از اهدافمان در ساختن این فیلم رسیدهایم.
کارگردان فیلم «زیر پوست شهر» درباره دلیل ساختن این فیلم به صورت داوطلبانه توضیح داد: اگر کسی با توران خانم آشنا شده باشد و ماهیت کار شورای کتاب کودک و فرهنگنامه کودکان و نوجوانان را که نماد فوقالعادهای از یک کار داوطلبانه است را درک کرده باشد، نمیتواند نسبت به آن بیتفاوت باشد. وقتی میدیدم اینهمه وقت و انرژی به صورت داوطلبانه ازسوی اینهمه نویسنده، استاد و دانشمند برای تالیف فرهنگنامه کودکان و نوجوانان گذاشته شود من هم دوست داشتم بهصورت داوطلبانه در کنار آنها باشم.
به گفته این فیلمنامهنویس، تفکر توران میرهادی در تعلیم و تربیت نوین و ادبیات کودکان برای دستاندرکاران این حوزه الهامبخش است و من در طول پنج سال ساخت فیلم «توران خانم» هر زمان که در قاب دوربین قرار میگرفت، حسرتی عمیقی بر دلم مینشست که اگر از کودکی شانس شاگردی او را داشتم، بیشک انسانی بهتر و مادری شایستهتر بودم.
بنیاعتماد استقبال از مستند «توران خانم» را خوب ارزیابی کرد و گفت: شاهد استقبال خوبی از این فیلم بودیم و این استقبال به شکل تصاعدی افزایش یافته است. البته در نخستین شب اکران مشکل فنی بهوجود آمد و همه ما را غافلگیر کرد ولی خوشبختانه مشکل برطرف شد و کد جدید به افراد داده شد و الان همه چیز روی روال است.
نظر شما