کتاب «القاعده و معنای مدرن بودن» نوشته جان گری با ترجمه سهراب خلیلی شورینی به بازار کتاب آمد.
آنچه القاعده نابود کرد، سه پروژه مدرن، تجددطلبان اصلی، تاریخچهای کوتاه درباره بازار آزاد جهانی، ژئوپلتیک و محدودیتهای رشد، دگردیسی جنگ، صلح آمریکایی و معنای مدرن بودن عناوین هشت فصل کتاب است.
در پشت جلد کتاب میخوانیم: «هیچ کلیشهای گمراه کنندهتر از این نیست که القاعده را بازگشت به دوران قرون وسطی بدانیم. القاعده محصول تبعی جهانیسازی است. مثل کارتلهای جهانی مواد مخدر و کوپوریشنهای مجازی کسب و کار که در دهه نود به وجود آمدند، القاعده در زمانی به وجود آمد که مقررات زدایی مالی ثروتهای کلان خارجی به وجود آمده و جنایتکاری سازمان یافته جهانی شده بود.
متمایزترین مشخصه القاعده برنامهریزی یک خشونت سازمان یافته خصوصی در سراسر جهان است که در گذشته ناممکن بود. همین طور، این باور که با اقدامات تخریبی حیرتآور میتوان جهانی پدید آورد، در قرون وسطی وجود نداشت. نزدیکترین خویشاوندان القاعده آنارشیستهای اواخر نوزدهم اروپایی هستند.
هر کسی تردید دارد که ترور انقلابی یک اختراع مدرن است، تصمیم گرفته است که تاریخ اخیر را به فراموشی بسپارد. اتحاد جماهیر شوروی کوششی برای تجسم بخشیدن به ایدهال روشنگری، جهانی بدون قدرت و تضاد بود. در اجرای این اندیشه دهها میلیون نفر انسان را کشت و به بردگی کشید. آلمان نازی بدترین نسلکشی تاریخ را مرتکب شد. این کار را با هدف پرورش نوع جدیدی از انسان به انجام رساند. هیچ دورانی در گذشته چنین پروژههایی را در سر نپرورانده است. اتاق گاز و کلاک ها، مدرناند.»
جان گری آوریل 1948 زاده شد. وی متخصص در فلسفه سیاسی و محقق در زمینه تاریخ نظریهها و استاد مدرسه اقتصاد لندن و دانشگاه آکسفورد بوده و از او کتابهای دو چهره لیبرالیسم، آزابرلین، سگهای پوشالی و سپیده دم کاذب منتشر و دست کم به سیزده زبان ترجمه شده است. پیش از این نیز کتاب فلسفه سیاسی هایک توسط خشایار دیهیمی ترجمه و انتشارات طرح نو آن را منتشر کرده است.
کتاب «القاعده و معنای مدرن بودن» نوشته جان گری ترجمه سهراب خلیلی شورینی با شمارگان 550 نسخه در 134 صفحه به بهای 12500 تومان از سوی انتشارات مروارید منتشر شده است.
نظر شما