رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در گفتوگو با ایبنا:
ضیافت افطاری فرصتی برای پیگیری دغدغهها از رئیس جمهوری است
محمود آموزگار، ضیافت افطاری رئیس جمهوری را سنت هر ساله دانست و گفت: انتظار داریم توجه از سوی دولت به فعالان حوزه نشر بیشتر باشد.
وی با اشاره به رد دعوت رئیس جمهوری از سوی برخی از هنرمندان افزود: به نظر میرسد که نیامدن برخی از چهرههای فرهنگی در ضیافت افطاری رئیس جمهوری چیزی را تغییر نداده است، فقط عدهای علاقه نداشتند که در این مهمانی شرکت کنند.
آموزگار با تاکید بر اهمیت توجه دولت به حوزه نشر گفت: تقریبا بیشتر ابعاد حوزه نشر به دولت مربوط میشود و دو قوه مقننه و قضائیه از حدود اختیارات کمتری برخوردارند؛ بهعبارت دیگر رفع مشکلات حوزه نشر بهطور کامل در محدوده اختیارات دولت است؛ بنابراین انتظار داریم توجه از سوی دولت به فعالان حوزه نشر بیشتر باشد.
این فعال حوزه نشر با اشاره به حدود اختیارات دولت در حوزه نشر ادامه داد: بهعنوان مثال با توجه به ضوابط نشر که از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی تدوین شده و رئیس جمهوری نیز ریاست این شورا برعهده دارد درباره ممیزی کتاب، گشایشی ایجاد شود. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به صدور مجوز برای فعالیت اهالی نشر اقدام میکند و همچنین تصویب بودجه نیز در حیطه اختیارات دولت است.
آموزگار با اشاره به ضیافت افطاری بهعنوان فرصتی برای بیان دغدغه اهالی فرهنگ بیان کرد: حضور اهالی فرهنگ در ضیافت افطاری فرصتی را برای طرح بیواسطه دغدغهها را فراهم میکند. علاوه بر سخنرانی که جنبه تشریفاتی دارد دیدارها تاکید بر پیگیری مشکلات از سوی دولت است. در این دیدار تاکید شد که خواسته ناشران جزو حیطه اختیارات دولت است.
رئس اتحادیه ناشران و کتابفروشان با بیان این مطلب که دولت در پیگیری خواسته ناشران نیازمند همراهی دیگر قواست، ادامه داد: گاهی امکان دارد که دولت در پیگیری مطالبات فعالان حوزههای مختلف به موفقیت دست پیدا نکند بنابراین همراهی اعضا صنوف مختلف ضروری است و جز این نیز نباید باشد. طرح دائم مطالبات چندان قابل پذیرش نیست و برای حقق معنای واقعی دموکراسی مردم نیز باید در رفع مشکلات سهیم باشند.
وی ادامه داد: اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران و دیگر اصناف به دلیل مواحه نزدیکتر با مشکلات و تبحر در اداره امور از توانایی بیشتری برای بررسی مشکلات و رفع آنها دارند.
نظر شما