کتاب «علم و دیپلماسی» نوشته پیر برونو روفینی با ترجمه سید مهدی قائمی منتشر شد.
کتاب حاضر در 6 فصل با عناوین دیپلماسی علم چیست؟ دیپلماسی علم به عنوان یک مسئله ملی، علم در دستگاه دیپلماتیک: تنوع رویکردهای ملی، علم در طلیعه دیپلماسی و دیپلماسی علم چندجانبه سامان یافته است.
در پشت جلد این کتاب میخوانیم: «توجه به رابطه بین علم و دیپلماسی در واقع توجه به دیپلماسی علم است که در حیطه روابط بینالمللی قرار میگیرد جایی که منافع علم و منافع سیاست خارجی با هم پیوند میخورند. علم در واقع راهگشا یا طلایهدار دیپلماسی است، یعنی همان چیزی که انجمن آمریکایی پیشبرد علم در مطالعه خود آن را «علم برای دپیلماسی» نامیده است.»
به گفته مترجم در مقدمه کتاب، مطالعات مربوط به حوزه علم، فناوری، و نوآوری با هم ارتباط متقابل دارند و به تبع آن، سیاستهای مرتبط با این حوزهها و مطالعات درباره این سیاستها نیز با هم در پیوند هستند. این مجموعه از کتابها با هدف کمک به افزایش درک و شناخت چنین ارتباطات و پیوندهایی نوشته شدهاند. از آنجاکه نقش نوآوری در پیشبرد توسعه اقتصادی و ایجاد رفاه اجتماعی، برای همگان روشن و آشکار شده است، همگان به اهمیت این مجموعه کتابها پی بردهاند.
این مجموعه کتابها، مقولههای میانرشتهای را دربرمیگیرند و بر پیوند میان علم، فناوری، و نوآوری، کسبوکار، و اقتصاد و جامعه متمرکز هستند. این کتابها مجموعهای از مطالب مفهومی و تجربی را که هدفشان بسط و گسترش دانش نظری ما و نشان دادن اهمیت عملی این مفاهیم است دربر میگیرند.
موضوعات مطرحشده عبارتند از اثرات اقتصادی و اجتماعی علم، فناوری، و نوآوری، طراحی و اجرای سیاستها در حوزه علم، فناوری و نوآوری، مدیریت فناوری و نوآوری، کارآفرینی (و سیاستهای مرتبط)، مطالعات آیندهنگرانه، و تجزیهوتحلیل فناوریهای نوظهور. مخاطبان این مجموعه کتابها، کارشناسان فعال در حوزه پژوهش و تدریس، مراکز مشاورهای و صنایع، دولتها و سازمانهای بینالمللی هستند.
کتاب «علم و دیپلماسی» نوشته پیر برونو روفینی به ترجمه سید مهدی قائمی با شمارگان هزار نسخه در 306 صفحه به بهای 15 هزار تومان از سوی انتشارات پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی منتشر شده است.
نظر شما