سعید صوفی با اشاره به اهداف اولیه شورای هماهنگی شبکه روستاهای دوستدار کتاب، توجه به ظرفیتهای فضای مجازی برای توسعه کتابخوانی در روستاها را یکی از اهداف این شورا عنوان کرد.
وی افزود: اعضا بعد از انتخابات مقرر کردند که اهداف ترویج کتابخوانی از طریق جلب مشارکت نهادهایی مانند کانونهای فرهنگی مساجد، مدارس، پایگاههای بسیج، انجمنها پیگیری شود. تلاش داریم این نهادها علاوه بر فعالیتهای جاری به مقوله کتاب و کتابخوانی و البته کتابداری نیز توجه کنند.
صوفی با بیان این مطلب که رویکرد اصلی شورای هماهنگی شبکه روستاهای دوستدار کتاب جنبه حمایتی دارد ادامه داد: تلاش داریم تا بخشی از حمایتهای مادی را نیز از طریق دو درصد بودجه فرهنگی شهرداریها تامین کنیم. براساس قانون شهرداریها باید این میزان را به فعالیتهای کتابخوانی اختصاص دهند اما اغلب فعالیت کتابخوانی در سطح روستاها حرکتهای خودجوش و مردمی است.
رئیس شورای هماهنگی شبکه روستاهای دوستدار کتاب گفت: اعضا تاکید دارند برای پیشبرد اهداف کلان و توسعه کتابخوانی شبکه در نمایشگاههای ملی و استانی حضور داشته باشد. تولید محتوا در فضای مجازی نیز از دیگر اهداف این شبکه است. تلاش داریم تا با استفاده از فضای مجازی علاوه بر آشنایی روستاییان با تازههای نشر، زمینه روزآمد شدن روستانشینان را فراهم کنیم. ایجاد کتابخانه الکترونیکی نیز از دیگر اهداف استفاده از فضای مجازی است.
صوفی با تاکید بر نیاز مخاطبان روستایی به کتابهای تخصصی بیان کرد: بعد از برگزاری انتخابات شورا و در نخستین جلسه اعضا در سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاون فرهنگی وزارتخانه برگزار شد، اعضا تاکید کردند که علاوه بر کتابهای عمومی که از سوی هیات خرید کتاب وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهیه و به مناطق مختلف کشور ارسال میشود، کتابهای تخصصی نیز دیده شود.
وی با تاکید بر تاثیر چشمگیر مطالعه بر زندگی روستاییان افزود: روستاییان باید به کتاب دسترسی داشته باشند. کتابهای تخصصی دز زمینههای کشاورزی و یا کسب و کار تاثیر قابل توجهی بر زندگی این افراد دارد. بنابراین اعضای شورا تاکید دارند در انتخاب کتابهایی که از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خریداری و به مناطق مختلف ارسال میشود اجازه انتخاب داشته باشند.
نظر شما