سیدعباس صالحی، نیشابور را گنجینه ماندگار تاریخ ایران خواند که در میان این گنجینه، خیام چون ستارهای میدرخشد. وی گفت: در تاریخ ایران دانشمندان و فیلسوفان فراوان داشته و داریم، اما خیام در ابعاد گوناگون فلسفه، نجوم، ریاضیات و شعر در زمان خود و پس از آن مشهور بود.
وی گفت: این شهر از یک سو شهر اهل بیت(ع) است که امام مهربانی بر آن گام نهاده و حدیث گفته و اصحاب امامان در این محیط زیستهاند.
صالحی اظهار کرد: از سوی دیگر نیشابور شهر دانش است که در برگ برگ اوراق دانش نامی از آن در رشتههای مختلف وجود دارد و همچنین شهر ادب و هنر از ثعلبیها تا ادیب نیشابوری اول و دوم و از خیام و عطارها تا شفیعی کدکنیهاست.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی افزود: نیشابور، شهر فرهنگ، اندیشه و کتاب است و با کتاب و کتابخوانی پیوند عمیق داشته است.
وی نیشابور را گنجینه ماندگار تاریخ ایران خواند که در میان این گنجینه خیام چون ستارهای میدرخشد. وی گفت: در تاریخ ایران دانشمندان و فیلسوفان فراوان داشته و داریم اما خیام در ابعاد گوناگون فلسفه، نجوم، ریاضیات و شعر در زمان خود و پس از آن مشهور بود.
صالحی خاطرنشان کرد: بسیاری از فیلسوفان، ستارهشناسان و ریاضیدانها نیز شعر میگفتند ولی خیام در بین همه اینها ستاره و در همه حوزهها ابرمرد بود.
وی اظهار کرد: خیام ستارهشناسی بود که تقویم جلالی را خلق کرد، ریاضیدان و فیلسوفی بود که لقب حجتالحق گرفت و شاعری بود که شعرش آب روان روزگاران شد.
وی گفت: خیام در همه این رشتهها ستاره ایران و جهان بود و در تمام این حوزه ها ایران را با نام خیام میشناسند.
صالحی افزود: خیام، کم بدیل و اگر اغراق نباشد از ستارگان بیبدلیل ایران است که بیش از گذشته باید قدر دانسته شود.
وی در پایان تاکید کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تلاش میکند تا «بنیاد خیام» بهصورت جدیتر پیگیری شود تا بیشتر از گذشته بتوانیم از آموزههای خیام بهرهمند شویم وخیام را به کمک ایران دوستان و خیام دوستان قدر بدانیم.
همچنین در این مراسم نخستین نشان ویژه خیامشناسی را استاد تمام و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز، کاووس حسنلی، شاعر، نویسنده، پژوهشگر و خیامشناس رشته زبان و ادبیات فارسی از دستان وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دریافت کرد و از برگزیدگان جشنواره «از توس تا نیشابور» نیز قدردانی شد.
٢٨ اردیبهشتماه در تقویم رسمی ایران بهعنوان «روز بزرگداشت حکیم عمر خیام نیشابوری» ثبت شده است.
نظر شما