سمانه سنجابی میگوید: کتابهای مرتبط با حوزه حقوق شهروندی مشکل ایده تا اجرا دارد بدین معنی که در عرصه عمل ما با دیوارهایی روبهرو میشویم که مانع از تاثیرگذاری نظرات آکادمیک بر ساختار جامعه میشود پس کتابها باید روند اجرایی شدن خود را دنبال کنند.
وی ادامه داد: اما ما در این حوزه مشکل ایده تا اجرا داریم یعنی نظرات دکترین حقوقی صاحبنظران تاثیری در اجرا ندارد؛ گاهی نظرات استادان و مولفان این حوزه با وجود استقبال از سوی دانشجویان و مخاطبانش نتوانسته تاثیری در اجرا داشته باشد.
نویسنده یادداشتهای حقوقی مجله 7 روز زندگی در ادامه سخنانش توضیح داد: بهعبارتدیگر در عرصه عمل ما با دیوارهایی روبهرو میشویم که مانع از تاثیرگذاری نظرات آکادمیک بر ساختار جامعه میشود پس کتابها باید روند اجرایی شدن خود را دنبال کنند کما اینکه منشور حقوق شهروندی نیز در چنین مرحلهای است. بنابراین به لحاظ کمی و کیفی عناوین زیادی در این حوزه اعم از شهرداریها، فیلترینگ و... منتشر شده اما تمامی این آثار در عرصه عمل نتوانسته موفق باشد.
سنجابی با بیان اینکه ما چون جامعه رو به پیشرفت و صنعتی هستیم بحث تکوین خانواده و زنان در حوزه حقوق شهروندی باید سرعت بیشتری بگیرد، بیان کرد: بحث معلولین نیازمند ادبیاتسازی بیشتری است تا بر اساس تکیه بر منشور حقوق شهروندی بتوانیم زمینههای لازم در این حوزه را فراهم کنیم. همچنین در بحث زنان جای کار بسیاری داریم اما از آن استفاده نکرده و این موضوع را در حد جلسات علمی باقی گذاشتهایم تا اینکه در این حوزه کار اجرایی صورت بگیرد و تاثیرات آن نشان داده شود.
وی در پایان از تالیف کتابی در حوزه حقوق شهروندی درباره تکریم حقوق خانواده خبر داد و افزود: امیدوارم این کتاب طی ماههای آتی منتشر میشود چراکه با منشور حقوق شهروندی پیوند دارد.
نظرات