مهدی قزلی در نشست خبری انجمنهای ادبی خبر از ثبتنام 580 انجمن ادبی در سامانه ارائه شناسه انجمنهای ادبی خبر داد و گفت که استانهای تهران، خوزستان و فارس در صدر قرار دارند و فعالترین استانها هستند.
مهدی قزلی در ابتدای این نشست گفت: با ابلاغ آئیننامه تشکیل مجمع عمومی انجمنهای ادبی ایران توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تعیین کارگروه و استقرار آن در بنیاد شعر و ادبیات داستانی، یک مأموریت ویژه به بنیاد اضافه شد تا پیگیر وضعیت انجمنهای ادبی باشد.
وی ادامه داد: اولین کار، شناسایی انجمنها بود؛ بنابراین به انجمنها پیام داده شد که برای دریافت شناسه در پایگاه اینترنتی انجمنهای ادبی ثبتنام کنند تا بتوانیم براساس مدارک موجود به آنها شناسه بدهیم. البته همانطور که در گذشته توضیح دادم ثبت شناسه و دریافت آن ربطی به مجوز ندارد و هدف از ارایه شناسه، شناسایی بهتر و بیشتر انجمنهای ادبی است تا بتوانیم همکاری بهتر و موفقتری با آنها داشته باشیم.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در توضیح ثبتنامهای انجام شده گفت: تا الان حدود 580 انجمن ثبتنام کردهاند که از پیشبینی ما بیشتر است؛ چراکه ما پیشبینی میکردیم که حدود 400 انجمن در سامانه ثبتنام کنند. خوشبختانه از تمامی استانها ثبتنام داشتهایم که پراکندگی آنها به 164 شهر میرسد. در بیان بیشترین ثبتنامکننده باید گفت که شهر تهران با 67 انجمن ادبی، خوزستان 59، فارس 51 و خراسان رضوی با 45 انجمن در صدر استانهای فعال ادبی قرار دارند.
وی ادامه داد: در حال حاضر نیز عدهای هنوز ثبتنام نکردهاند و ما امیدواریم که تا روز تشکیل نخستین مجمع عمومی انجمنهای ادبی که در تاریخ 22 اردیبهشتماه با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار میشود اقدام به ثبتنام کنند. از طرفی باید این نکته را نیز بگویم که بیشترین تنوع شهری نیز متعلق به استان فارس است.
قزلی با اشاره به تشکیل اولین جلسه کارگروه انجمنهای ادبی در بنیاد ادبیات داستانی گفت: نخستین جلسه کارگروه انجمنهای ادبی با حضور بنده، بهروز جلالی، مهدی محمدی، دکتر اسماعیل امینی، محمدرضا زائری و فریبا یوسفی در بنیاد برگزار شد که در آن جلسه 160 انجمن شناسه دریافت کردند. بعد از تشکیل مجمع و با برگزاری انتخابات، دبیر نیز مشخص خواهد شد و او نیز بهعنوان هفتمین نفر به کار گروه اضافه میشود.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در توضیح نقش انجمنهای ادبی گفت: انجمنهای ادبی ریشه در سنتهای ادبی ما دارند و برای پرداختن به موضوعات شعر و ادبیات سالهای سال است که دور هم جمع میشوند و با هم تبادل اطلاعات میکنند. در نتیجه ما به این نتیجه رسیدیم که طی یک فرایندی بستری را آماده کنیم تا بتوانیم به وسیله این ابزارها به حوزه ادبیات خدمت کنیم.
وی ادامه داد: 49 نفر از استانها و شهرهای مختلف برای دبیری مجمع کاندید شدند که با رأیگیری همه اعضا در روز 22 اردیبهشتماه، دبیر مجمع مشخص خواهد شد و بدین شکل کارهای انجمن با سرعت بیشتری انجام میشود. ما امیدواریم با کارهای انجام شده و دریافت شناسه توسط انجمنهای مختلف عدالت توزیع منابع و عدالت توجه را در سطح کشور پیگیری کنیم.
قزلی با اشاره اهداف ساماندهی انجمن گفت: باید توجه ارشاد را به انجمنها و شهرهایی جلب کنیم که کمتر به آنها توجه شده است و تا به امروز دچار بیمهری شدهاند. این حرکت به نوعی توجه به گریز از مرکز را در برنامههای بنیاد نشان میدهد تا ما با شناسایی انجمنهای توانمند بتوانیم برخی از برنامههای بنیاد را به انجمنها واگذار کنیم و از طریق آنها پیگیر انجام امور باشیم.
وی ادامه داد: من ظهور جریان موثر در ادبیات را با فعال شدن انجمنهای ادبی نوید میدهم و امیدوارم همانطور که جشنوارههای ادبی تاثیرگذار بودهاند، انجمنها نیز بتوانند در حوزه ادبیات جریانساز باشند.
مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان در توضیح مراسم اختتامیه گفت: با توجه به اینکه در روز 22 اردیبهشتماه اختتامیه نمایشگاه کتاب را در پیش داریم اما وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی دوست داشتند که حتما در مجمع حضور داشته باشند و بدون شک مجمع با حضور ایشان برگزار خواهد شد.
قزلی در پایان گفت: جا دارد تا دوباره ابراز خوشحالی کنم از این موضوع که برای اولین بار بودجهای مشخص به ادبیات اختصاص داده شده است و امیدوارم که با تلاشها و عملکردمان بتوانیم این بودجه را افزایش دهیم. این بودجه قرار نیست بین انجمنها تقسیم شود بلکه قرار است برای برنامههای خوب انجمنها هزینه شود.
نظر شما