علیمحمد مودب، مدیر انتشارات شهرستان ادب اظهار کرد: شعر ستون اصلی خیمه فرهنگ است و اگر ما شعر خوبی نداشته باشیم، سایر حوزههای فرهنگی و فکری نیز دچار یاس و ناامیدی خواهند شد و به موفقیت چشمگیری دست پیدا نخواهند کرد.
علیمحمد مودب در ابتدای این مراسم گفت: امروز در اینجا جمع شدیم تا مراسم رونمایی از تازههای نشر شهرستان ادب را داشته باشیم. به همین دلیل و به دلیل تعدد کتابها تنها به رونمایی از کتابها میپردازیم و جلسه نقد و بررسی هرکدام از این کتابها به زودی از سوی انتشارات شهرستان ادب برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: خوشحالم که جریان شعر امروز پیشرفت کرده است و ما امروز با مجموعه شعرهای قابل دفاعی روبهرو هستیم. برای مثال کتاب از «پیله تا پروانگی» اثر محمدرضا روزبه یکی از آثار بسیار ارزشمند است و برای من باعث افتخار است که این کتاب در شهرستان ادب منتشر شده است.
مدیر انتشارات شهرستان ادب با اشاره به پراکندگی جغرافیایی کتابهای شعر گفت: پراکندگی مولفان آثار جدید قابل توجه است و ما در این آثار شاعرانی را از زابل، بروجرد، شیراز و دیگر شهرهای کشور داریم. اتفاق خوب این است که شعر در همه شهرها به بالندگی برسد و این نیازمند توجه است. خوشبختانه این اتفاق توسط شهرستان ادب در حال رخ دادن است و ما شاهد توجه بیشتر به شاعران شهرستانی هستیم.
وی ادامه داد: در میان کتابهای منتشر شده بخش قابل توجهی به شعرهای نیمایی پرداخته است و خوشحالم که ما در این حوزه پیشگام بودهایم و در این مدت کتابهای قابل قبولی از مصطفی علیپور، علی داوودی، حمیدرضا شکارسری و دیگر شاعران در قالب نیمایی منتشر کردهایم.
این شاعر انقلاب با اشاره به مظلومیت شعر نیمایی گفت: متاسفانه قالب نیمایی مظلوم است و توجه چندانی به آن نمیشود. باید قبول کنیم که چندان به توصیههای نیما توجه نکردهایم و بخشی از پیشنهادات توان جامعه ادبی را مستهلک کرده است و در بازار به نوعی به نیما و دیدگاهش ظلم شده است. البته خوشحالم که شعر نیمایی در شهرستان ادب مورد توجه قرار گرفته است و ما سهم قابل قبولی در انتشار این قالب شعری داریم.
وی ادامه داد: این روزها شاعران بسیار زیادی به قالب نیمایی میپردازند که این افراد مدیون بزرگانی هستند که برخی از آنها را نام بردم و در این حوزه قلم میزنند. از طرفی جوانان تازهنفسی تمرکز خود را روی این قالب گذاشتند و آثار قابل قبولی نیز دارند. به اعتقاد من شعر نیمایی ظرفیتهای بسیار خوبی برای روایت شعر امروز دارد.
مودب با اشاره به برخی فعالیتهای انتشارات شهرستان ادب گفت: ما در انتخاب شعر و کتاب شعر پا را از مرزها فراتر گذاشتهایم و در بین مجموعههای تازه اثری از سیدرضا محمدی، شاعر توانمند افغانستانی داریم. چنین دیدگاهی نشان میدهد که برای ما زبان و شعر فارسی مهم است.
مدیر انتشارات شهرستان ادب با اشاره به نقش شعر در حوزه فرهنگ گفت: شعر ستون اصلی خیمه فرهنگ است و اگر ما شعر خوبی نداشته باشیم، سایر حوزههای فرهنگی و فکری نیز دچار یاس و ناامیدی خواهند شد و به موفقیت چشمگیری دست پیدا نخواهند کرد.
وی ادامه داد: شاید شعر در سالیان گذشته دچار رکود بوده باشد و بسیاری از ناشران دست به انتشار آن نمیزدند اما امروز ناشران بسیار قدرتمندی داریم که با سلیقههای مختلف شعر چاپ میکنند و من از این بابت خوشحالم چراکه اگر شعر قوی داشته باشیم موتور فرهنگ جامعه روشن میشود و سایر قسمتها نیز جان میگیرد.
مودب در بخش پایانی صحبتهایش گفت: در مجموع خوشحالم که امروز بازار شعر گرم است و ناشران با قدرت کار میکنند و ما نیز در کنار آنها حضور داریم و شعر چاپ میکنیم.
در ادامه این برنامه میلاد عرفانپور، مسئول شعر انتشارات شهرستان ادب پشت تریبون آمد و درباره فعالیت این نشر گفت: دفتر شعر موسسه شهرستان ادب از سال 89 بهطور جدی شروع به فعالیت کرده است ما در این سالها دورههای مختلف آموزش شعر تحت عنوان «آفتابگردان» داشتهایم و در شهرهای مختلف کشور دست به استعدادیابی زدهایم که ثمره آن شاعران بسیار خوشذوقی است که امروز تعدادی از کتابهای آنها رونمایی میشود. به غیر از این موارد با جلسات شعر استانی همکاریهایی را داریم و به صورت مادی و معنوی از آنها حمایت میکنیم.
وی ادامه داد: از همه این فعالیتها مهمتر، گروه کارشناسی شهرستان ادب است، گروه بسیار مجربی که آثار را کارشناسی میکند.
این شاعر انقلاب در توضیح اثر جدیدش گفت: کتاب شعر «تماشایی» مجموعهای از غزلها، رباعیها و نیماییهای من است که اکثر آنها در دو، سه سال اخیر نوشته شدهاند برخی از آنها فضای عاشقانه، سیاسی، اجتماعی و برخی آئینی دارند. همچنین شعرهایی در این مجموعه وجود دارد که به دخترم، پسرم و همسرم تقدیم شده است.
محمدرضا وحیدزاده نیز که کتابش باعنوان «پیشواز» در این مراسم رونمایی شد با اشاره به فعالیتهایش گفت: من دوزیست هستم یعنی هم دستی در تحقیق دارم و هم گاهی شعر مینویسم و در هر دو حوزه نیز سابقه فعالیت دارم.
وی ادامه داد: مجموعه شعر ،حاصل سالها تلاش شاعر است و شاید افراد دیگر ندانند که یک شاعر بعضی وقتها چند شب نمیخوابد تا شعرش را تمام کند و شاید از بیرون عرقکردن روح شاعر مشخص نباشد.
حمید درویشی نیز با اشاره به چاپ مجموعه جدیدش گفت: خوشحالم که کتاب جدیدم در انتشاراتی منتشر شده است که ناشر برگزیده سال 96 و 93 بوده است. قدیمیترین شعر این مجموعه مربوط به سال 80 و جدیدترین اشعار آن برای اواخر سال 96 است.
در این مراسم از کتابهای «کابوس شاخههای شکسته» اثر مهدی زارعی، «بعد از بنفشهای که نیامد» اثر عباس باقری، «روح اندوهگین یک شاعر» اثر سیدرضا محمدی، «مرا صدا کردی» اثر لیلا حسیننیا، «از پیله تا پروانگی» اثر محمدرضا روزبه، «پیشواز» اثر محمدرضا وحیدزاده، «بینقابی» اثر حمید درویشی، «حاشا» اثر رضا یزدانی، «لحظههای بیملاحظه» اثر مبین اردستانی، «تاهمین غزل» اثر غلامعلی مهدیخانی، «هیس! گلهای خواباند» اثر مرتضی امیری اسفندقه و «یادآوری» اثر محمدمهدی سیار رونمایی شد.
سیویکمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت در مصلای بزرگ امام برپاست.
نظر شما