مدیر کمیته اجرایی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در نشست خبری سومین روز نمایشگاه کتاب از برخورد با غرفههای عرضه مواد غذایی متخلف خبر داد و گفت: به دنبال بازرسی بازرسهای دانشگاه شهید بهشتی، 5 غرفه عرضه مواد غذایی به دلیل عدم رعایت بهداشت پلمپ شدند و بازرسی از غرفههای دیگر در روزهای باقیمانده به صورت مستمر ادامه دارد.
وی افزود: نظارت بر مواد غذایی و رعایت بهداشت از دغدغههای اصلی ما به شمار میآید و برای سلامتی و بهداشت مواد غذایی که در نمایشگاه عرضه میشود با غرفهداران شوخی نداریم.
صفری با اشاره به پیشبینی استراحتگاه در فضای نمایشگاه، توضیح داد: 600 مبلمان شهری در فضاهای مختلف نمایشگاه کتاب تهران برای استراحت بازدیدکنندگان پیشبینی شده است و علاوه بر آن سه ایستگاه مادر ـ کودک نیز در سه نقطه نمایشگاه در نظر گرفته شده است که به زودی به پنج ایستگاه خواهد رسید.
مدیر کمیته اجرایی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ادامه داد: رعایت ایمنی از دغدغههای اصلی ما در نمایشگاه کتاب تهران است که در این زمینه، سازمان پیشگیری مدیریت بحران، سازمان آتشنشانی، سازمان هلالاحمر و اورژانس تهران با ظرفیت حداکثری حضور دارند.
صفری با اشاره به همکاری 70 نهاد و سازمان در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، عنوان کرد: برای اخذ هر تصمیمی، باید عزم ملی وجود داشته باشد زیرا تنها با مشارکت سازمانها و نهادهای مختلف است که میتوانیم این نمایشگاه را برگزار کنیم و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی قادر به برگزاری این نمایشگاه نیست.
وی درباره برخی مخالفتها درباره جابجایی مکان برگزاری نمایشگاه سی و یکم، نیز گفت: با وجود مخالفت برخی سازمانها در جابجایی نمایشگاه اما در سه روز نخست شاهد حجم گستردهای از حضور مردم و بازدیدکنندگان هستیم و خوشبختانه مجموعههای مختلفی مثل پلیس راهور و معاونت حمل و نقل عمومی همکاری دارند.
صفری با بیان اینکه امسال وضعیت بهگونهای است که گویی سال اول است که برگزار میشود، افزود: تمام نهادهای مختلف در برگزاری این نمایشگاه همکاری دارند و معاونتهای مختلف شهرداری تهران در بخشهای مختلف به یاری نمایشگاه آمدهاند، به عنوان مثال در حمل و نقل عمومی، متروی تهران، سازمان تاکسیرانی و سازمان اتوبوسرانی در مبادی ورودی و خروجی نمایشگاه حضور دارند و برای حمل و نقل بازدیدکنندگان آمادگی دارند.
پیشبینی اسکان برای دانشجویان
وی همچنین به استقبال بسیار خوب بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب اشاره کرد و گفت: طبق آماری که از مبادی ورودی و خروجی نمایشگاه دریافت کردیم، مراجعهکنندگان نمایشگاه بیش از 300 هزار نفر بودند که بسیار خوب و چشمگیر است.
صفری در بخش دیگر صحبتهای خود درباره استقرار دانشجویان نیز توضیح داد: با هماهنگیهایی که پیش از این انجام شده است، تا امروز حدود 800 دانشجو در فضاهای پیشبینی شده اسکان داده شدهاند و برای اسکان اهالی قلم و دانشجویان دیگر شرایط ویژهای تدارک دیدهایم.
وی همچنین درباره پیشبینی امکانات رفاهی برای ناشران استانی نیز گفت: در تعامل با مسئولان حرم مطهر امام خمینی (ره) برای اسکان میهمانان و ناشران استانی تدارک دیدهایم و آنها پس از اسکان در زائرسراهای حرم مطهر، با مترو به نمایشگاه کتاب تهران هدایت میشوند.
صفری یادآور شد: برنامهای برای حضور گسترده دانشجویان در نمایشگاه کتاب تهران پیشبینی کردیم و طبق برنامهریزیها از شنبه شاهد حضور چشمگیر دانشجویان و جامعه دانشگاهی در نمایشگاه کتاب خواهیم بود.
مدیر کمیته اجرایی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران همچنین درباره همکاری سازمان ثبتاحوال در نمایشگاه کتاب، توضیح داد: تبدیل کارت ملی هوشمند به کیف پول اقدام بسیار ارزشمندی بود که همزمان با نمایشگاه کتاب تهران آغاز شد و تکریم اربابرجوع و اهالی قلم و کاهش هزینههای جاری شده است.
صفری با بیان اینکه فضای کلی نمایشگاه در 130 هزار مترمربع پیشبینی شده است، در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره نبود پارکینگ برای بازدیدکنندگان، گفت: شرایطی پیشبینی شده است که رفت و آمد بازدیدکنندگان به راحتی با مترو، تاکسی و اتوبوسهای شهری انجام شد و بخشی از پارکینگها به استقرار پایانههای اتوبوسرانی و تاکسیرانی اختصاص دارد و پارکینگهای دیگر به ناشران و کارکنان ستاد اختصاص دارد.
وی تاکید کرد: در بازدید میدانی دو روز گذشته و دیدار با ناشران پیشبینی میشود امسال فروش ناشران 20 درصد بیشتر نسب به سال گذشته باشد باشد و افزایش داشته باشد زیرا امکان دسترسی مخاطبان به نمایشگاه از نقاط مختلف شهر به راحتی وجود دارد.
مصلا؛ بهترین گزینه موجود است
وی در بخش دیگر سخنان خود درباره بحث جابجایی نمایشگاه کتاب تهران، توضیح داد: یکی از مهمترین دغدغههای نمایشگاه کتاب تهران، جابجاییهای آن در سالهای اخیر که مشکلات زیادی را به همراه داشته است و به نظر میرسد که با وجود اهمیت این نمایشگاه و حجم گسترده مخاطبان، اهمیت آن فقط برای 10 روز برگزاری است و پس از آن به فراموشی سپرده میشود.
صفری ادامه داد: به نظر باید یکبار برای همیشه بر روی مساله استقرار و صاحبخانه شدن نمایشگاه کتاب فکر کرد، زیرا این جابجاییها هزینههای زیادی از بعد مادی، معنوی و نیروی انسانی به همراه دارد و میتوان با پیشبینی مکان ثابت از احداث و تخریب سازههای نمایشگاهی به صورت مدام جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه تا زمان استقرار محل نمایشگاه کتاب، مصلا بهترین گزینه برگزاری است، یادآور شد: با توجه به ویژگیهای مکانی و جغرافیایی که مصلای تهران دارد، همچنین دسترسی بسیار خوب آن و همکاری بسیار خوب مدیران فرهنگی این مکان فعلا جای مناسبی است اما باید تمهیدی اندیشیده شود تا نمایشگاه کتاب تهران از خانهبهدوشی خارج شود.
مدیر کمیته اجرایی سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تاکید کرد: مصلای تهران باید به عنوان قطب فرهنگی تهران میزبان نمایشگاه کتاب باشد و تا تصمیمگیری نهایی برای انتخاب مکان نمایشگاه و تعیین تکلیف مکان آن، با تکمیل بخشهای مختلف مصلا، بهترین گزینه همین مکان به شمار میآید.
صفری با بیان اینکه امسال 80 درصد ناشران در فضای مسقف جانمایی شدهاند، عنوان کرد: با تکمیل ساخت و ساز رواقهای شرقی و غربی بخش زیادی از ناشران از زیر چادر خارج شدهاند و به جز بخشی از ناشران کودک و تمام بخش دانشگاهی، دیگر بخشهای نمایشگاه در فضای مسقف جانمایی شدهاند.
نظر شما