پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۵
ضابطه‌مند کردن ممیزی آثار در راستای اجرای حقوق شهروندی است

علی‌اصغر کاراندیش، دستیار حقوق شهروندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره مهمترین تکالیف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر اجرای حقوق شهروندی گفت: تلاش برای فراهم آوردن زمینه‌های اشاعه و ترویج بدون تبعیض آنها در قالب آثار ادبی ـ هنری و ضابطه‌مند کردن بحث ممیزی آثار مختلف به گونه‌ای که شائبه سلیقه‌ای عمل کردن ممیزان را به ذهن متبادر نسازد

علی‌اصغر کاراندیش، دستیار حقوق شهروندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره فعالیت‌های دبیرخانه کنگره حقوق شهروندی که امسال برای نخستین بار در نمایشگاه کتاب غرفه‌ای را به خود اختصاص داده است عنوان کرد: منشور حقوق شهروندی به عنوان خط مشی و برنامه دولت در نظر دارد تا اصول حقوق شهروندی مندرج در قانون اساسی را دست کم در دستگاههای اجرایی کشور از حاشیه به متن آورد.

وی ادامه داد: این هدف صرفاً با تدوین برنامه و تعیین تکلیف برای دستگاه‌های فعال در قوه مجریه، اجرایی نمی‌شود و عزم جدی تمامی دستگاه‌های حاکمیتی را می‌طلبد و تلاش مستمر برای عملیاتی کردن آن نیاز دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه اجرای منشور حقوق شهروندی به معنای واقعی حرکت در مسیر تعالیم اسلام ناب است افزود: زیرا آنچه که در این دین مقدس اهمیت دارد، انسان است و حقوق و تکالیف حکومت در قبال او برای حفظ کرامت انسانی و کمک به او برای دستیابی به سعادت دنیوی و اخروی که این چیزی نیست جز هدف از حقوق شهروندی.

کاراندیش تاکید کرد: بنابراین اجرایی کردن حقوق شهروندی نه تنها یک شعار یا تکلیف اداری نیست بلکه مسئولیت قانونی و شرعی است که حتی بی نیاز از تدوین منشور، بر گردن هر شخص مسئولی در دستگاه حاکمیت بوده و هست.

وی با اشاره به اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان بخشی از دستگاه اجرایی کشور، در راستای تحقق این برنامه به دلیل طیف وسیعی از مراجعان و مخاطبانی که بطور مستقیم و غیر مستقیم با آنها در ارتباط است نقش مهمی در مسیر اجرای حقوق شهروندی در کشور بر عهده دارد، عنوان کرد: زیرا تردیدی نیست که فرهنگ اساس همه خواستها و نیازهای هر شهروند است، لذا اگر حقوق شهروندان در عرصه فرهنگی مورد توجه قرار گرفته و مراعات شود، زمینه رعایت حقوق شهروندی در دیگر جوانب نیز مساعد و مهیا می‌شود.

دستیار حقوق شهروندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه از مهمترین تکالیف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مسیر اجرای حقوق شهروندی می‌توان به فرهنگ سازی و تبدیل منشور حقوق شهروندی به یک مطالبه عمومی از طرق مختلف، آموزش حقوق شهروندی به موسسات فرهنگی ـ هنری و حمایت از نشست‌های تخصصی یا برگزاری همایش‌هایی که به حقوق شهروندی می‌پردازند گفت: توجه به تنوع فرهنگی موجود در کشور و احترام به تمامی آنها و تلاش برای فراهم آوردن زمینه‌های اشاعه و ترویج بدون تبعیض آنها در قالب آثار ادبی ـ هنری و ضابطه‌مند کردن بحث ممیزی آثار مختلف به گونه‌ای که شائبه سلیقه‌ای عمل کردن ممیزان را به ذهن متبادر نسازد از جمله این تکالیفی است که بی شک این اقدام گام مهمی در راستای اجرای اصل آزادی بیان و اندیشه به شرط رعایت چارچوبهای حافظ منافع عمومی است.
 

به گفته کاراندیش، حذف مجوزهای غیر ضرور به منظور تسهیل اشتغال به فعالیت‌های فرهنگی و هنری و سامان دادن به ساز و کارهای صدور مجوز و ایجاد مقررات و رویه واحد و گسترش دولت الکترونیک به منظور کاهش مراجعات مردم و صرفه جویی در وقت و هزینه آنها از دیگر تکالیف وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است. این موارد به عنوان اهم فعالیت‌هایی که این وزارتخانه در زمینه اعمال حقوق شهروندی باید به آنها توجه داشته باشد مورد اشاره قرار گرفت.

دستیار حقوق شهروندی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در این دستگاه اجرایی و در سال‌های اخیر توجه ویژه‌ای به حقوق کودکان و زنان شده که تا پیش از این کمتر مورد توجه بوده است افزود: تلاش زیادی برای الکترونیکی کردن فرآیند صدور مجوز صورت گرفته که با استقبال و اعلام رضایت بسیاری از مراجعان مواجه شده است. از دیگر سو در بحث ممیزی آثار نیز، شهروندان خود گواه خوبی بر منطقی و مبتنی بر دلایل معقول عمل کردن وزارتخانه دراین باره هستند بطوریکه چهارچوب اقدامات شفاف و در زمانبندی مشخص انجام می‌گیرد.

وی یادآور شد: ضمن اینکه این وزارتخانه با برگزاری نشست‌ها و همایش‌های مختلف در تلاش است که شهروندان و بویژه مراجعان فرهنگی و فرهیخته به این وزارتخانه را با حقوق قانونی خود آشنا سازد و آنها را اینگونه به حمایت دولت از حقوق فعالان عرصه فرهنگ امیدوارتر کند.

کاراندیش ادامه داد: برهمین اساس تصویب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات و تصویب و اجرای آیین نامه‌های آن، که با تلاش این وزارتخانه انجام شده است، خود به تنهایی گام مهمی در راستای شفاف سازی عملکرد دولت و اعمال حقوق شهروندان برای دسترسی به اطلاعات مورد نیازشان است.

به گفته وی، اقدامات انجام شده اگرچه تا حدود زیادی عملکرد این وزارتخانه را در راستای اعمال حقوق شهروندی تایید می‌کند و گام‌های موثری برای اجرایی کردن ارکان منشور حقوق شهروندی به حساب می‌آید، اما معتقدیم تا تحقق کامل حقوق شهروندی آنچنانکه مورد خواست ریاست محترم جمهور است راه درازی در پیش است.

این مقام مسئول در پایان گفت: در تلاشیم با برنامه‌های مدون، حقوق شهروندی را لااقل در دستگاهای اجرایی کشور بطور کامل اعمال کنیم و به معنای واقعی خود را دولت مردم نهاد و شهروند محور بنامیم.

لازم به ذکر است که طراحی و برنامه‌ریزی اولین دوره مسابقه کتابخوانی منشور حقوق شهروندی به منظور تحقق بند ۵ بخش ب بیانیه مقدماتی رییس جمهور درابتدای منشور حقوق شهروندی که برانجام تلاش‌های فرهنگی و آموزشی برای اجرای دقیق منشور اشاره کرده، انجام شده است و از روز پنجشنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۷ تا روز جمعه ۲۱ اردیبهشت ماه تمامی علاقه‌مندان به شرکت در مسابقه می‌توانند با مراجعه به غرفه دبیرخانه حقوق شهروندی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ساعات کاری نمایشگاه مراجعه کنند و پس از تکمیل پاسخنامه نسبت به عودت آن به مسئول مسابقه اقدام می‌کنند و هر روز به قید قرعه به ۵ نفر و مجموعا به ۵۰ نفر کارت هدیه نقدی طی ویژه برنامه‌ای توسط دستیار حقوق شهروندی وزیر اعطا می‌شود. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها