شب شعر «قصیده بی انتها» در راستای ویژه برنامه منتظران باران به مناسبت فرا رسیدن نیمه شعبان، سالروز ولادت حضرت ولیعصر امام مهدی موعود(عج) با حضور شاعران آئینی و مطرح کشور شامگاه یکشنبه ۹ اردیبهشت در آمفی تئاتر فرهنگسرای اندیشه برگزار شد.
در این مراسم محمدعلی بهمنی، حسین اسرافیلی، سیدحمیدرضا برقعی، نادر بختیاری، قاسم صرافان، احمد بابایی، محمد رسولی، فاطمه بیرامی، فاطمه نانیزاد و عارفه دهقانی اشعار خود را به ساحت مقدس امام عصر(عج) پیشکش کردند.
رونمایی از کتاب «مشتاقی و مهجوری» و قطعه موسیقی «شرق آدینه» با صدای محمد معتمدی و شعری از حسین اسرافیلی از دیگر بخشهای این مراسم بود. سعید اوحدی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران نیز در این مراسم به سخنرانی پرداخت.
نادر بختیاری نخستین شاعری بود که برای شعرخوانی حاضر شد، عارفه دهقانی شاعر جوان آیینی غزلی را به امام عصر تقدیم کرد. حسین اسرافیلی شاعر پیشکسوت آیینی دیگر شاعری بود که به شعرخوانی پرداخت.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ابتدای سخنان خود گفت: نیت من این بود که اعیاد شعبانیه را به شما تبریک بگویم، اما با این ابیات زیبا و تاثیرگذاری که تا این جای مراسم شاعران خواندهاند باید به خودم تبریک بگویم که خداوند این توفیق را نصیب من کرد که این اشعار را با گوش جان بشنویم.
وی افزود: همین طور که شما مشغول شعرخوانی بودید، با خودم مرور میکردم که چه ابزار فرهنگی و هنری مانند شعر میتواند این تاثیر شگفت را بر انسان ها بگذارد. با هیچ طریق دیگر نمیتوان به این زیبایی و تاثیرگذاری احساسات درونی را به تصویر کشید.
سعید اوحدی با اشاره به یک آیه قرآن گفت: آنچه در دستان شماست، همان چیزی است که خداوند متعال در قرآن به آن قسم خورده است. «ن وَ اَلْقَلَمِ وَ ما يَسْطُرُونَ» تجلی این آیه زیبا، احساسات پاکی است که شما با قلمتان نثار شان امام منتظر کردهاید.
این مدیر فرهنگی در ادامه با اشاره به آیه شریفه « أَلَمْ تَرَ كَيْفَ ضَرَبَ اللَّهُ مَثَلًا كَلِمَةً طَيِّبَةً كَشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِي السَّمَاءِ» گفت: تجلی این آیه نیز اشعار زیبای شماست، کلام پاکی که چون درختی، شاخسارش از زمین به آسمان میرسد.
رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در ادامه با اشاره به مجموعه برنامههای این سازمان به مناسبت جشن نیمه شعبان گفت: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران مجموعه برنامههایی را با عنوان «منتظران باران» برای این جشن باشکوه تدارک دیده است. من از همه شما دعوت میکنم تا در جشن کودکان انتظار که با حضور کودکان مظلوم یمن و سوریه سهشنبه ۱۱ اردیبهشت در فرهنگسرای خاوران برگزار میشود و دیگر برنامههایی که برای شما تدارک دیده شده حضور پیدا کنید. باشد که این حضور و همراهی ما باعث شود تا خداوند اصلیترین باران رحمتش را بر ما نازل کند.
در ادامه با حضور با حضور مهدی اخلاقینیا، مدیر کل بازرسی، مهدی محمدی مدیر کل روابط عمومی و امور بینالملل و عبدالغفار کاکایی مدیر آفرینشهای ادبی سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محسن سلیمانی مدیر فرهنگی هنری شهرداری تهران و رئیس فرهنگسرای رسانه، محمدمیثم میثمی مدیر فرهنگی هنری منطقه 7 و رییس فرهنگسرای اندیشه و عبدالجبارکاکایی شاعر از کتاب «مشتاقی و مهجوری» محصول سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران رونمایی شد. این کتاب شامل 40 شعر برگزیده شاعران معاصر در رثای امام زمان(عج) به گزینش عبدالجبار کاکایی است.
عبدالجبار کاکایی درباره گزینش اشعار این کتاب گفت: «مشتاقی و مهجوری» گزیدهای از اشعار شاعران شهیر روزگارمان است. سخن در خصوص «انتظار» 1300 سال است که در زبان شاعران وجود دارد. چه شاعران شیعه و چه شاعران اهل سنت عشق درونی خود به امام زمان را چه با زبان صریح و چه زبان کنایه به کار بردهاند. این اشعار منحصر به مدایح امام غایب نیست و در بند بند آنها امید به انتظار، امید ایجاد شدن جامعهای بر مبنای قسط و عدالت وجود دارد.
وی افزود: شرط به وجود آمدن جامعهای که بر مبنای عدالت است، بدون شک محبت است. خواجه نصیر طوسی نیز معتقد است «محبت مقدم بر عدالت است». ما نیز در شعارهای سیاسی روزمان به ویژه در شعارهای انقلابیمان به «برادری» در کنار «برابری» معتقد بودیم. امروز هم در تئوریهای جدید فیلسوفان معاصر، سوسیالیسم یا برابری اجتماعی جز در یک فضای مملو از عشق به یکدیگر اجرایی نمیشود.
این شاعر نام آشنا ادامه داد: دین ما بر همین اساس بنا شده و دلیل حضور برای فرایض دینی در اجتماعات، برتری نماز جماعت و ... دعوت به همین موانست میان انسانهاست و میرسد روزی که این موانست سر تا سر این گیتی را فرا بگیرد و آن روز قطعا روز ظهور امام غایب است.
عبدالجبار کاکایی در ادامه درباره گردآوری کتاب «مشتاقی و مهجوری» گفت: خود این کتاب مبنای آن چیزی است که باید باشد. انتخاب من بر اساس سلیقه و ذائقهام بوده سعی کردم آنچه را که در ذهنم ماندگار شده در این سالیان در کنار هم جمع کنم. به تعبیر استاد شفیعی کدکنی «اگر بخواهیم بدانیم چه چیز به جا میماند، باید گوشمان را به دیوار زمان بچشبانیم تا ببنیم چه صدایی به گوش میرسد.» وی در ادامه یکی از اشعار خود را به امام غایب(عج) تقدیم کرد.
قاسم صرافان دیگر شاعری بود که برای شعرخوانی حاضر شد. استاد محمدعلی بهمنی نیز در این محفل به شعرخوانی پرداخت. فاطمه نانیزاد دیگر شاعر جوانی بود که شعر خود را تقدیم به حضرت حجت(عج) کرد.
شعرخوانی حمیدرضا برقعی حال و هوای متفاوتی به این محفل بخشید. او شعرش را با بیت «شب همان شب که سفر مبداء دوران می شد/ خط به خط باور تقویم مسلمان میشد» آغاز کرد.
نظر شما