یکشنبه ۹ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۷
پیام‌رسان‌های داخلی بستری امن برای انتشار کتاب‌های دیجیتالی

بهروز مینایی درباره انتشار کتاب در فضای پیام رسان‌های داخلی گفت: طبق جلساتی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با قوه قضائیه و نیروی انتظامی داشته است قرار است پیگیری‌های جدی‌تری از سوی نیروی انتظامی انجام و دادگاهی مجزا از سوی قوه قضائیه برای متخلفان در نظر گرفته شود.

بهروز مینایی، مشاور معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره انتشار و فروش کتاب‌های دیجیتالی در بستر پیام‌رسان‌های داخلی گفت: امیدواریم با آمدن پیام‌رسان‌های داخلی نشر دنیای دیجیتال قوت بگیرد.

وی افزود: با توجه به اینکه شرایط چاپ و گرانی کاغذ عرصه را برای کتاب‌های کاغذی دشوارتر کرده و کتاب را تبدیل به کالایی گران شده است، به همین دلیل صرفه اقتصادی کتاب‌های دیجیتالی بیشتر از کتاب‌های کاغذی است.

مینایی در ادامه گفت: با این شرایط به مرور زمان اغلب ناشران و کتاب‌دوستان به سمت کتاب‌های دیجیتالی روی می‌آورند. بنابراین استفاده از این کتاب‌ها در آینده‌ای نزدیک بیشتر خواهد شد.

به گفته مینایی باید بستری برای انتشار کتاب‌های دیجیتالی فراهم شود که اصلی‌ترین هدف آن حفظ مالکیت مادی و معنوی آثار باشد؛ طوری‌که امکان کپی‌برداری آن‌ها وجود نداشته باشد.
 
وی با اشاره به استقبال ناشران از پیام‌رسان‌های داخلی برای انتشار کتاب‌هایشان گفت: با توجه به زیرساخت‌هایی که در پیام‌ر‌سان‌های داخلی وجود دارد، ناشران می‌توانند با اطمینان خاطر آثار خود را در اختیار ادمین‌ها و شرکت‌های تولید کتاب‌های دیجیتال قرار دهند.
 
مینایی از تصمیمات جدیدی که به همت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گرفته شده است، خاطرنشان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با همکاری قوه قضائیه و نیروی انتظامی درباره تخلفات و کپی‌برداری‌های غیرمجازی که در فضاهای مجازی پیام‌رسان‌های داخلی انجام می‌شود، همکاری‌های جدی‌تری خواهند داشت و تمام تخلفات پی‌گیری می‌شوند.
 
وی افزود: این پیگیری‌ها برای امنیت خاطر ناشران و درخواست‌هایی که اتحادیه صنفی آن‌ها درباره انتشار غیرقانونی کتاب در فضای مجازی داشته‌اند، انجام خواهد شد.
 
مشاور معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: دنیای دیجیتالی که در حال حاضر در اختیار پیام‌رسان‌های داخلی قرار گرفته شده انگیزه بالایی برای انتشار کتاب به وجود آورده است. چراکه فضای پیام‌رسان‌های داخلی می‌تواند بازار خوبی برای کتاب‌ها باشد.
 
مینایی افزود: کتاب‌های تازه منتشر شده و یا کتاب‌هایی که از سوی نویسندگان تازه‌کار منتشر شده است نیاز به دیده شدن دارند. پیام‌رسان‌های داخلی فرصت خوبی را در این مورد در اختیار این افراد قرار می‌دهند.
 
به گفته مینایی از دیگر ویژگی‌هایی که پیام‌رسان‌های داخلی در امر انتشار کتاب‌های دیجیتالی دارند این است که دغدغه پی‌گیری جرم را دارند به همین دلیل بستر امنی در شبکه‌های داخل به وجود آمده و تمام محتوای کتاب‌ها حفظ خواهد شد.
 
مشاور معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطر نشان کرد: سه رکن اصلی حمایت از آثار دیجیتالی در فضای مجازی پیام‌رسان‌های داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، قوه قضائیه و نیروی انتظامی با همکاری اتحادیه ناشران است. همکاری که بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با نیروی انتظامی روشن شدن تعریف دقیق تخلف در امر دانلود‌های غیرمجاز برای نیروی انتظامی است.
 
وی با اشاره به تعاملاتی که میان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با قوه قضائیه انجام شده است افزود: دادگاهی مجزا برای متخلفان این عرصه برپا خواهد شد و نیروی انتظامی هم پیگیری‌های جدیدتری را در دستورالعمل‌های خود اتخاذ خواهد کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها