موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان، کارگاه دوروزه «شناخت ادبیات کودکان و روشهای بلندخوانی» را ۱۳ و ۱۴ اردیبهشتماه ۱۳۹۷ برگزار میکند.
در این کارگاه، مخاطبان با ادبیات کودکان و روشهای بلندخوانی و اصول برگزاری نشستهای بلندخوانی آشنا میشوند. مربیان، آموزگاران، کتابداران، پدران و مادران و سایر علاقهمندان به ادبیات کودکان مخاطبان این کارگاه هستند.
سرفصلهای کارگاه دوروزه «شناخت ادبیات کودکان و روشهای بلندخوانی»
شناخت ادبیات کودکان
ابتدای کارگاه، مخاطبان به دو روش تئوری و عملی، با تفاوتهای متن ادبی و غیرادبی و همچنین ادبیات کودکان و ویژگیها و کارکرهای آن آشنا میشوند.
آشنایی با ویژگیهای کتابهای باکیفیت و بیکیفیت
در این بخش، شرکتکنندگان با ویژگیهای کتابهای باکیفیت و بیکیفیت آشنا میشوند و در بخش عملی به بررسی چند کتاب باکیفیت و بیکیفیت میپردازند.
شناخت عناصر داستان
شرکتکنندگان در این کارگاه با عناصر داستان شامل پیرنگ، شخصیتپردازی، صحنهپردازی، درونمایه، موضوع و زاویه دید آشنا میشوند و اهمیت این عناصر و رابطه آنها با کتابخوانی و بلندخوانی برای کودکان و نوجوانان را فرامیگیرند. همچنین میآموزند چگونه با بازیها و فعالیتهای عملی و جذاب، عناصر ادبی یک کتاب را با کودکان و نوجوانان سهیم شوند.
شناخت و کارکرد تصویر و کتابهای تصویری
این بخش به اهمیت تصویر و سواد دیداری و نقش و جایگاه تصویر در کتابهای کودکان اختصاص دارد. مخاطبان این کارگاه به دو روش تئوری و عملی میآموزند چگونه در کتابهای تصویری، متن و تصویر، رابطهای دو سویه و تنگاتنگ با یکدیگر دارند.
در بخش عملی این کارگاه نیز چند کتاب تصویری، تصویرخوانی و جایگاه تصویر در کتابخوانی برای کودکان بررسی میشود.
روشهای بلندخوانی
در پایان، تسهیلگران کارگاه به انواع روشهای بلندخوانی کتاب به عنوان یکی از موثرترین راههای ترویج خواندن میپردازند و به مخاطبان چگونگی آمادهساختن کودکان برای یک نشست بلندخوانی را میآموزند. همچنین مخاطبان با شیوهها و تکنیکهای بلندخوانی آشنا میشوند و یاد میگیرند که چگونه با طراحی و اجرای انواع فعالیتها پیش و پس از بلندخوانی، به گسترش درک و لذت کودکان از کتاب و داستان کمک کنند.
کارگاه دوروزه «شناخت ادبیات کودکان و روشهای بلندخوانی»، روزهای پنجشنبه و جمعه ۱۳ و ۱۴ اردیبهشتماه ۱۳۹۷ از ساعت ۹ تا ۱۵ برگزار میشود. هزینه این کارگاه برای دو روز ۱۴۵ هزار تومان است.
توجه داشته باشید ظرفیت این کارگاه محدود است بنابراین در صورت تمایل به شرکت در کارگاه، در اسرع وقت با شماره ۹۱۹۸۷۱۰۳۶۴ تماس بگیرید یا درخواست خود را برای ثبتنام، از طریق تلگرام ارسال کنید.
نظر شما