پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۸:۴۷
نویسندگانی که از جادوگران دنیای رنگ‌‌ها نوشتند

روزنامه گاردین کتاب‌هایی را معرفی کرده که به اعتقاد منتقدین بهترین رمان‌های نوشته شده درباره نقاشان و هنرمندان محسوب می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گاردین - در طول تاریخ، هنرمندان هر کدام به نحوی در آثار خود از هنرمندان دیگر رشته‌ها تقدیر کرده‌اند، که در این میان ظاهراً رابطه نویسندگان و نقاشان از همه بهتر است. نقاشان پرتره‌های بسیاری از نویسندگان کشیده‌اند و نویسندگان نیز در رمان‌ها و داستان‌های خود به جماعت نقاش بها داده‌اند. روزنامه گاردین بهترین رمان‌هایی که موضوع آنها نقاشی و نقاشان است را معرفی کرده است:
 
«به سوی فانوس دریایی» نوشته ویرجینیا وولف 
 

داستان خانواده رمزی و دیدار آن‌ها از جزیره اسکای (آسمان) در اسکاتلند بین سال‌های ۱۹۱۰ تا ۱۹۲۰ را حکایت می‌کند. این اثر یکی از موفق‌ترین تجربه‌های وی در سبک جریان سیال ذهن است. دختری نقاش به نام لیلی بریسکو مهمان این خانواده می‌شود و بیشتر داستان حول محور اتفاقات و روابط این دختر نقاش با خانواده رمزی نوشته شده است.
 
«دهان اسب» نوشته جویس کری 
 

«دهان اسب» کتاب پایانی یک سه‌گانه است و داستان گالی جیمسون، نقاش 67 ساله‌ای را روایت می‌کند که با مشکلات زیادی روبروست. این داستان بر اساس رویدادهای واقعی نوشته شده که خود نویسنده تجربه کرده است. تمام چیزی که برای جیمسون اهمیت دارد نقاشی است. این رمان در سال 1944 چاپ شده و در آن سال از اقبال خوبی برخوردار شده است.
 
«این شناسایی» نوشته ویلیام گادیس 
 

این رمان که در سال 1955 منتشر شد در  سال نخست با استقبال کمی از سوی خوانندگان و نقدهای نه چندان مثبتی از سوی منتقدان روبرو شد ولی گادیس در سال 1975 و بیست سال بعد به خاطر نوشتن دومین رمان خود با عنوان «جی.آر» توانست جایزه ملی کتاب آمریکا را دریافت کند. همین موجب شد توجه عمومی به رمان اولش نیز جلب شود. در این رمان شخصیت‌های داستانی را بیشتر هنرمندان و نقاشان تشکیل می‌دهند.
 
«پرتره یک مرد» نوشته ژرژ پرک 
 
 
این رمان روایتگر هنرمندی است که در اصل یک بیمار روانی و جنایتکار است. پرک رمان‌نویس و فیلمساز معاصر فرانسوی در سال 1982 از دنیا رفت. پرک عضو انجمن ادبی اولیپو بود. این رمان توسط دیوید بلوس به زبان انگلیسی برگردانده شد و با استقبال زیادی در کشورهای انگلیسی‌زبان روبرو شد.
 
«شیاد واقعی» نوشته توو جانسون 
 

رمان داستان شخصی به نام «آنا آملین» را تعریف می‌کند که عادت دارد در جنگل انبوه پشت خانه‌اش نقاشی کند. هر بهار برای آب شدن برف‌ها انتظار می‌کشد ولی این انتظار آن سالِ بخصوص کمی بیشتر طول می‌کشد. او تصمیم می‌گیرد برای نقاشی از جنگل، همراه سگش به میان درختان انبوه برود.  

«هر دو بودن» نوشته الی اسمیت 

این رمان توانست اسمیت را در سال 2014 به میان نامزدهای نهایی جایزه من بوکر راه دهد. اگرچه اسمیت آن سال جایزه من بوکر را دریافت نکرد ولی تعداد زیادی جوایز معتبر دیگر همچون جایزه کتاب کاستا را کسب کرد. رمان داستان دختری 16 ساله را روایت می‌کند که به زمان عقب می‌رود و در دوران رنسانس با نقاشی ملاقات می‌کند که مجبور است تعداد زیادی نقاشی برای کلیسا بکشد.
 
«گیاه‌خوار» نوشته هان کانگ
 

این رمان که از سه فصل تشکیل می‌شود، از سوی کانگ نویسنده اهل کره جنوبی نوشته شده است. رمان، داستان زنی کره‌ای مقیم سئول را روایت می‌کند که تصمیم می‌گیرد دیگر گوشت نخورد و گیاهخوار شود. این تصمیم باعث انزوای او از جامعه و خانواده می‌شود. او مجبور می‌شود با برادر شوهر خود زندگی کند که یک هنرمند نقاش است که از گیاهان نقاشی می‌کند. این کتاب پس از آن که به دست دبورا اسمیت به انگلیسی ترجمه شد، در سال ۲۰۱۶ توانست جایزه من بوکر و چندین جایزه معتبر دیگر را کسب کند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها