شنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۲
​انید بلایتون با پرروترین دختر در مدرسه به کتابفروشی‌ رفت

نخستین جلدهای مجموعه «کتاب‌های قفسه کاف» اثر انید بلایتون با ترجمه محمدمهدی قاسملو از سوی انتشارات نودا راهی کتابفروشی‌ها شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) دوجلد نخست از مجموعه 10 جلدی رمان نوجوان «کتاب‌های قفسه کاف» اثر انید بلایتون با ترجمه محمدمهدی قاسملو از سوی انتشارات نودا منتشر شده است.
 
در جلد نخست این مجموعه با عنوان «پرروترین دختر در مدرسه» ماجرای دختر لوس و خودخواهی به نام الیزابت مطرح می‌شود که معلم سرخانه‌اش از دست او به ستوه آمده و به والدین الیزابت می‌گوید که دیگر نمی‌تواند او را تحمل کند و بهتر است الیزابت را به مدرسه شبانه‌روزی بفرستند. وقتی الیزابت را به مدرسه شبانه‌روزی می‌فرستند، تصمیم می‌گیرد که پرروترین دختر شود اما الیزابت خیلی زود متوجه می‌شود، آن‌طور که در مدرسه وایت الیف به نظر می‌رسد، بد بودن، آسان نیست.
 
در جلد دوم این مجموعه با عنوان «پرروترین دختر برمی‌گردد» تعطیلات طولانی تابستان تمام شده و الیزابت که پرروترین دختر مدرسه است، برگشته. او امسال تلاش می‌کند دختر خوبی شود، اما افرادی قصد دارند مانع او شوند. آن‌ها نمی‌خواهند به او اجازه دهند که فراموش کند چطور نام مستعارش را به دست آورده است.
«پرروترین دختر مبصر می‌شود»، «پرروترین دختر و حالا»، «پرروترین دختر رازدار می‌شود»، «پرروترین دختر به دوستش کمک می‌کند»، «پرروترین دختر اوضاع را ردیف می‌کند»، «پرروترین دختر آفرین»، «پرروترین دختر می‌خواهد برنده باشد» و «پرروترین دختر پیش می‌تازد» عنوان‌های سایر جلدهای این مجموعه است که به تدریج از سوی انتشارات نودا منتشر خواهد شد.
 
 

انید ماری بلایتون متولد 11 اوت ۱۸۹۷ در دولویچ شرقی لندن، از نویسندگان محبوب ادبیات کودک و نوجوان اهل انگلستان است که شماری از داستان‌هایش را با نام مری پولاک نوشته‌است. انید پس از پایان تحصیلاتش معلم شد اما در اوقات فراغتش داستان می‌نوشت و شعر می‌سرود. نخستین اثر او مجموعه شعری بود که در سال ۱۹۲۲ منتشر شد و بعد از انتشار این کتاب بود که او کار نوشتن را جدی گرفت. کارهای بعدی بلایتون بازنویسی قصه‌های فلکلور و بعدها داستان‌نویسی بود و پس از گذشت سال‌ها به یکی از پرکارترین داستان‌نویسان انگلیس بدل شد؛ به طوری که گفته می‌شود در سال‌های ابتدایی دههٔ ۱۹۵۰، هر ساله به طور متوسط ۵۰ عنوان از کتاب‌هایش منتشر می‌شد. داستان‌های بلایتون به حدود ۹۰ زبان ترجمه شده و کودکان و نوجوانان جهان بیش از ۶۰۰ میلیون نسخه از آثارش را خوانده‌اند.
 
یکی از ویژگی‌های آثار انید بلایتون این است که قهرمانان کودک و نوجوان داستان‌هایش با کمترین کمک از سوی بزرگسالان به ماجراجویی می‌پردازند و افرادی شایسته و متکی به خود به شمار می‌روند. تخیل یکی دیگر از ویژگی‌های داستان‌های بلایتون است. ازجمله آثار او می‌توان به مجموعه‌های «پنج جستجوگر»، «پنج مشهور»، «ماجرا»، «کتاب‌های نادی»، «هفت رازدار»، «برج‌های مالوری»، «سنت‌کلر»، «صندلی آرزوها»، «سیرک» «ماجراجویان جوان»، «درخت جادوی خیلی‌دور» و‌ «اسرار بارنی» اشاره کرد.
 
انید از سال ۱۹۵۹ به سبب بیماری فعالیت‌های ادبی‌اش را کم کرد و پس از آن نیز کم‌کم نوشتن مجموعه داستان‌هایش را کنار گذاشت. این نویسندهٔ پرکار در سال‌های پایانی زندگی، حافظه‌اش را از دست داد. در نهایت، انید بلایتون در سال ۱۹۶۸ از دنیا رفت. او در زمان مرگش یکی از سه نویسنده‌ای بود که آثارشان به بیشترین زبان‌ها ترجمه شده بود و کار ترجمه و انتشار این آثار پس از مرگش هم ادامه یافته‌است.
 
نشر نودا، دو جلد نخست مجموعه «کتاب‌های قفسه کاف» را با شمارگان هزار نسخه و قیمت 170 هزار ریال برای هرجلد منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها