«در جستجوی کشور شیرین» نوشته کوجو لینگ
در این رمان از نویسنده و شاعر غنایی، دنیایی خیالی به تصویر کشیده میشود که شخصیتها و داستانها در آن مبهم هستند. کارشناسان، این رمان را یکی از بهترین کتابهای نوشته شده در تاریخ ادبیات آفریقا میدانند. در این کتاب معلوم نیست داستان تخیلی است یا برگرفته از واقعیت و هر نوع شخصیتی از استاد دانشگاه گرفته تا جادوگر در آن پیدا میشود.
این رمان هم توسط یک نویسنده آفریقایی نوشته شده است و اولین رمان انگلیسیزبان قاره سیاه محسوب میشود. در این رمان داستان مردی دائم الخمر روایت میشود که به دنبال شخصی وارد دنیای مردگان میشود و با ارواح و افسانههای بسیاری روبرو میشود.
«2666» نوشته روبرتو بولانو
این رمان یک سال پس از مرگ بولانو، رماننویس ایتالیایی در سال 2004 منتشر شد. نویسنده در آخرین رمانش داستان چند شخصیت را روایت میکند و اثر از همان ابتدا، یعنی عنوانش دارای ابهاماتی است. کتاب دارای بخشهای مختلفی است که هر بخش جنایتی را روایت میکنند؛ اما مشخص نیست که این جنایات در دنیای واقعی اتفاق افتاده یا تنها خیال است. گفته میشود عنوان کتاب از اعداد نمادین کتاب مقدس مسیحیان اقتباس شده است.
«داستان پرنده آبی» نوشته نی آیکوی پارکس
این رمان داستان زندگی مردمان جامعه یا تمدنی به نام «سونوکروم» را روایت میکند که درون اعماق جنگل زندگی میکنند و دارای زندگی عجیبی هستند. آنها با گذشتگان خود در ارتباط هستند و با زبانی خاص با یکدیگر تکلم میکنند. قصه به نوعی دارای ژانر پلیسی-معمایی است، ولی از منطق خاصی پیروی نمیکند و به خاطر همین خواننده نمیتواند درک کند که داستانی جنایی میخواند یا داستانی فلسفی از مردمانی با تمدن خاص.
«شوک سقوط» نوشته نیتان فایلر
در این کتاب داستان پسر 19 سالهای به نام متیو، از زبان خودش روایت میشود. او شرح حال زندگیاش را از سن 9 سالگی برای مخاطب بازگو میکند؛ او از همان دوران کودکی با مشکلات روحی و روانی زیادی روبرو بوده است. در این داستان روایت واقعی از مشکلات بیماران روانی بیان میشود ولی نوعی رازآلودگی در بیان واقعیات وجود دارد که خواننده در ادامه داستان از واقعی بودن آنها دچار شک و تردید می شود.
نظر شما