سایتها و رسانههای خارجی مختلف در پی درگذشت داریوش شایگان، نویسنده، فیلسوف و مترجم ایرانی به انعکاس این خبر ناراحت کننده پرداخته و مصاحبههای پیشین وی را بازنشر کردند.
این اندیشمند ایرانی صاحب آثار ارزشمندی همچون «آسیا در برابر غرب» است، ولی در کشورهای خارجی بیشتر او را به خاطر نوشتن کتاب «نگاه شكسته: اسكيزوفرنی فرهنگی» میشناسند. روزنامه واشنگتن پست دقایقی پس از درگذشت شایگان به انعکاس خبر مرگ این فیلسوف ایرانی پرداخت.
واشنگتن پست در خبر خود کتاب «نگاه شكسته: اسكيزوفرنی فرهنگی» اثر شایگان را یکی از تاثیرگذارترین کتابهای منتشر شده در سالهای اخیر عنوان کرد. این روزنامه همچنین در خبرش به نقل قولی از شایگان جای داده که میگفت: «من فیلسوف نیستم بلکه آزاد اندیشم.»
روزنامههای فرانسوی زبان در خبرهای متعددی به تقدیر و تمجید از فیلسوف ایرانی پرداختد و روزنامه اسپانیایی «ال پاییس»، همراه دیگر سایتهای خبری این کشور به انعکاس خبر درگذشت شایگان پرداختند.
سایتها و رسانههای کشور هندوستان نیز خبر درگذشت شایگان را پوشش دادند. سایت هندی «وایر» مصاحبهای از داریوش شایگان را بازنشر کرد و دیگر سایتهای هندی نیز با پوشش این خبر به نوعی از زحمات فیلسوف ایرانی تشکر کردند.
«ایندین اکسپرس» یکی از خبرگزاریهای معتبر کشور هندوستان در گزارش خود از درگذشت شایگان، به مصاحبه وی با روزنامه «فایننشال تایمز» در سال 2015 اشاره کرد و صحبت های وی درباره فسلفه شرق را نوشته است. شایگان در این مصاحبه به تعدد فرهنگها در سرزمینهای مشرق زمین اشاره کرده بود که نسل جدید آنها را تجربه میکنند.
«آسوشیتدپرس» در گزارشی ضمن اعلام خبر درگذشت داریوش شایگان، دریافت جایزه «آدلف» بالاترین مقام ادبی نویسندگان فرانسوی توسط شایگان را یادآوری کرده است. شایگان در سال 2004 به خاطر نوشتن کتاب «سرزمین سرابها» توانست این جایزه را کسب کند.
«روزنامه النهار» چاپ لبنان نیز در خبرش به جایگاه والای نویسنده و مترجم ایرانی در فلسفه معاصر شرق اشاره کرده است.
«روزنامه دنیا» ترکیه نیز از رسانههایی است که به پوشش خبر درگذشت این فلیسوف بزرگ ایرانی پرداخته و درگذشت وی را به جامعه ادبی جهان و ایرانیان تسلیت گفته است.
نظرات