اسماعیل آذر در نشست تخصصی شعر نمایشگاه بزرگ کتاب کردستان گفت: نوع واژگان بعد از جنگ پیرامون بزرگیها و کارهای بسیار درخشان شهدا و قهرمانان دوران دفاع مقدس شکل گرفته است.
اسماعیل آذر در این نشست با بیان اینکه کتاب یک موجود است که هر چیز نیکی را میتوان در آن دید، اظهار کرد: کتابهای خوب بوی آسمان میدهند. در دنیای مدرن تمام گوش و ذهن انسان را از چیزی به نام پول شبیهسازی کردهاند و با نهادینه کردن فرهنگ مصرف در وجود انسانها، این مسئله به مصیبتی برای تمام مردم تبدیل شده است.
او کتاب را راه نجات از روزگار صنعتی دانست و افزود: کتاب معجزاتی با خود دارد که میتواند دنیای دیگری را پیش روی ما بگشاید و ما را از قفس دنیای امروز به سوی آسمان رهایی بخشد.
اسماعیل آذر با اشاره به شعر دفاع مقدس اذعان کرد: دفاع مقدس نگاهش به نهضت عاشورا و حضرت سیدالشهدا و از خودگذشتگی یاران امام حسین (ع) بود و رزمندگان ما در جنگ تحمیلی با این نگاه در مقابل دشمن ایستادگی کردند.
اسماعیل آذر تقسیمبندی شعر انقلاب را به سه دوره پیش از جنگ، جنگ تحمیلی و بعد از جنگ ردهبندی کرد و افزود: هر کدام از این ردههای شعر ویژگیهای خاص خودش را دارد.
این شاعر ادامه داد: شعر دوران جنگ شعر محرک و تحریککننده بود و واژههای آن دلاورانه و برای جنگیدن و مبارزه استحکام فکری میداد. نوع واژگان بعد از جنگ نیز پیرامون بزرگیها و کارهای بسیار درخشان شهدا و قهرمانان دوران دفاع مقدس شکل گرفته است.
او با بیان اینکه ادبیات انقلاب اسلامی و دفاع مقدس با یکدیگر عجین شده و گرهخورده است، افزود: چیزی از انقلاب اسلامی نگذشته بود که جنگ تحمیلی آغاز شد و ادبیات دفاع عناصری را به همراه خود آورد و پس از این دوران، محتوای والایی نشأت گرفته از انقلاب دیده شد.
نظر شما