چهارشنبه ۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۱:۴۵
اطلاع‌رسانی در حوزه سلامت باید به کمک هنر و ادبیات باشد

عبدالجبار کاکایی، دبیر بخش شعر جشنواره سلامت گفت:‌ متاسفانه ما ایرانی‌ها به موضوع سلامت توجه چندانی نداریم و معمولا زمانی به دکتر می‌رویم که دیگر هیچ چاره‌ای نداشته باشیم؛ به همین دلیل این روزها اطلاع‌رسانی در حوزه سلامت چندان تاثیرگذار نیست و ما باید این موارد را به کمک ادبیات و هنر انتقال دهیم.

عبدالجبار کاکایی در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، اظهار کرد: زنده‌یاد افشین یداللهی در دو دوره گذشته به‌عنوان دبیر بخش شعر جشنواره سلامت فعالیت می‌کرد که این مسئولیت امسال به من واگذار شد و امیدوارم  این جایزه در این دوره و دوره‌های بعدی، بتواند مانند گذشته با قدرت به کارش ادامه دهد.
 
دبیر علمی بخش شعر جشنواره سلامت با اشاره به تعداد آثار رسیده به این دوره از جشنواره گفت: بخش ادبیات جشنواره سلامت در هفت بخش شعرکلاسیک، شعرنو، شعر طنز، ترانه،‌ نثر طنز، نثر ادبی و داستان کوتاه برگزار می‌شود و بیش از ده هزار اثر به دبیرخانه ارسال شده است که سه بخش شعر کلاسیک با حدود دوهزار و 500 اثر، شعرنو یک هزار و 700 اثر و داستان کوتاه با حدود یک هزار و 500 اثر سه بخش پرطرفدار این حوزه بودند.
 
وی ادامه داد: آثار شرکت‌کنندگان در جشنواره در سه بخش آزاد ویژه دانشجویان علوم پزشکی، آزاد در بخش کارکنان دانشگاه، اساتید و جامعه علوم پزشکی و بخش آزاد دانشجویان سراسر کشور طبقه‌بندی و داوری خواهد شد تا جامعه با آثار برگزیده آشنا شود.
 
کاکایی در توضیح داوری‌ها گفت: داوری مرحله مقدماتی در حال انجام است و در برخی بخش‌ها این داوری تمام شده است و به زودی شاهد برگزاری بخش مرحله نهایی خواهیم بود. این نکته را باید یادآور شوم که داوران مرحله مقدماتی با مرحله نهایی متفاوت هستند و تنها یک داور از بخش مقدماتی به بخش نهایی راه پیدا خواهد کرد تا داوران با روند داوری‌های قبل آشنا باشند.
 
این شاعر و ترانه‌سرا در توضیح دلایل اهمیت برگزاری جایزه سلامت اظهار کرد:‌ این جایزه به چندین دلیل اهمیت بسیار زیادی دارد. اولا با اینکه بسیاری از مسائل سلامتی از طریق رسانه‌ها منعکس می‌شود اما باز هم مردم نسبت به این تبلیغات بی‌توجه هستند و تغییری در رفتارشان مشاهده نمی‌شود. حال به نظر می‌رسد که در شرایط فعلی به کمک هنر و ادبیات می‌توان این موارد را به جامعه انتقال داد و تاثیرگذار بود.
 
وی ادامه داد: شما به انیمیشن‌هایی که این روزها از رسانه‌ها پخش می‌شود و به مشکلات اجتماعی و شهروندی می‌پردازد، توجه کنید و ببینید که این تبلیغات چقدر تاثیرگذارتر از شیوه‌های معمولی به بیان مشکلات است.

دبیر بخش شعر جشنواره سلامت با گلایه از عدم توجه ما ایرانی‌ها به موضوع سلامت گفت: متاسفانه ما ایرانی‌ها به موضوع سلامت توجه چندانی نداریم و معمولا زمانی به دکتر می‌رویم که دیگر هیچ چاره‌ای نداشته باشیم. به همین دلیل، این روزها اطلاع‌رسانی در حوزه سلامت چندان تاثیرگذار نیست و ما باید این موارد را با کمک ادبیات و هنر انتقال دهیم.
 
کاکایی در توضیح اهداف برگزاری جایزه سلامت گفت: این جشنواره توسط وزارت بهداشت و با هدف ارتقای شرایط بهداشتی جامعه برگزار می‌شود، بنابراین جایزه هدف نیست و همه در این جایزه به پیشبرد موضوع سلامت می‌پردازند. درواقع دوستان نمی‌خواهند کار ادبی انجام دهند؛ بلکه می‌خواهند از ذوق و شور ادبی جوانان استفاده کنند تا به سلامت جامعه کمک کنند.
 
این ترانه‌سرا در پایان اظهار کرد: ما قصد نداریم که در این جایزه به کشف و تربیت نویسنده و شاعر بپردازیم اما طبعتا هر اقدامی که باعث ارتقای نظام اجتماعی شود، بسیار ارزشمند است و ما نیز خوشحال می‌شویم که از دل جایزه بتوانیم، استعدادها را به جامعه معرفی کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها