این نویسنده یادآور شد: کمتر کسی هست که «داستانهای هزار و یک شب» را نشنیده باشد. این اثر مجموعهای از افسانههای کهن هندوستان، ایران باستان و ایران پس از اسلام است و هر داستان فضایی متفاوت با داستانهای دیگر داشته و نتایج اخلاقی و آموزندهای درآنها وجود دارد و شرایط اجتماعی مشرق زمین در دورههای گوناگون را به تصویر میکشد.
وی درباره نحوه انتخاب داستانها گفت: این داستانها را براساس آشنایی بچهها با قصههایی که از قبل شنیدهاند، انتخاب کردیم. همچنین نکاتی که در قصهها وجود دارد و حکمتهای موجود در آنها در انتخاب داستانها بسیار موثر بود که سبب یاد دادن روابط انسانی و موضوعات مختلف به بچهها میشود و چیزی به آنها میدهد که بهدردشان بخورد یا پند، حکمت، نکته اخلاقی و مهارت زندگی در آن وجود داشته باشد.
شمس درباره ادامهدار بودن این مجموعه نیز توضیح داد: احساس کردم با توجه به اینکه سایر نویسندگان هم در این حوزه فعالیتهایی داشتهاند و آثاری منتشر کردهاند، ادامه دادن این مجموعه فعلا لازم نیست، اما اگر فرصتی دست بدهد دوست دارم کل مجموعه هزار و یک شب را برای نوجوانان بازنویسی کنم. البته جسته و گریخته به این کتاب و حکایتهایش در سایر آثارم پرداختهام.
بخش کودک و نوجوان موسسه نشر و تحقیقات ذکر، مجموعه سه جلدی «بهترین قصههای هزار و یک شب» را با شمارگان هزار و 100 نسخه و قیمت 50 هزارریال برای هرجلد منتشر کرده است.
نظر شما