پنجشنبه ۲ فروردین ۱۳۹۷ - ۰۹:۳۰
نویسندگان مطرحی که خیری از نویسندگی‌شان ندیدند

در این مطلب 6 نویسنده مطرح وشناخته‌شده‌ای را معرفی می‌کنیم که علی‌رغم شهرت، در طول دوران زندگی‌ حرفه‌ای‌شان از راه نویسندگی درآمدی کسب نکردند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از بیگ‌تینک- اگرچه بسیاری از نویسندگان توانسته‌اند از راه فروش آثارشان زندگی مرفهی داشته و حتی برخی به ثروت‌های نجومی هم برسند؛ اما بوده‌اند نویسندگان مطرح و سرشناسی که به سختی از راه نوشتن پولی به دست آورند و مسیر زندگی آن‌ها از راه انتشار آثارشان ناهموار بوده است. با این‌همه این موضوع مانعی بر این نشده که نام آن‌ها در ردیف مهم‌ترین نویسندگان مطرح زمانه قرار نگیرد. در این مطلب به معرفی 6 نویسنده نامداری می‌پردازیم که در این شرایط ناهموار زیسته‌اند.
 
اچ. پی. لاوکرفت


لاوکرفت از نویسندگان مطرح آمریکایی است که آثارش در ژانر وحشت تاثیر ماندگاری بر ادبیات گذاشت. «افسانه کوتولهوی» او که مجموعه‌ای از رمان‌ها و داستان‌های کوتاه او را شامل می‌شود، الهام‌بخش نویسندگانی چون استفن کینگ و آلن مور بوده است. لاوکرفت را پرچمدار ادبی سبکی می‌دانند که با عنوان وحشت کیهانی شناخته می‌شود.
با این‌که این نویسنده آمریکایی همه عمرش را در راه نویسندگی تلف کرد، اما هیچ خیری از آن ندید. درآمد او از طریق نوشتن حتی کفاف ضروریات زندگی‌اش را نمی‌داد. او در فلاکت‌بارترین لحظات زندگی‌اش حتی مجبور می‌شد تا از وعده‌های غذایی خود صرف نظر کند تا بتواند هزینه‌های تمبرهای پستی مورد نیازش را تامین کند. زمانی پروژه‌ای برای بدست آوردن مقداری پول با هری هودینی، بازیگر آمریکایی در دست گرفت که با مرگ هودینی ناتمام ماند و لاوکرفت دست خالی ماند. البته فقدان هوش اقتصادی نیز در این وضعیت‌ بی‌تاثیر نبود. او یک بار نتوانست جواب ناشری را بدهد که از او درباره رمان آماده انتشارش سوال کرده بود.
لاوکرفت که همواره آرزو داشت تا از راه نویسندگی زندگی خود را بگذراند، سرانجام هیچ‌وقت به آرزویش نرسید و در سال 1937و در سن 46 سالگی از دنیا رفت.
 
فرانتس کافکا
 

از بزرگ‌ترین نویسندگان آلمانی‌زبان اهل چک که در اوایل قرن بیستم در پراگ زندگی می‌کرد. نوشته‌های او بیشتر در مورد انزوای انسان مدرن و نیز انتقال قدرت از دیوان‌سالاری و سیستم مرموزی بود که برای ارتقای خودشان کار می‌کردند. در بین کارهای او «مسخ» و «محاکمه» چنان تاثیری بر ادبیات گذاشت که اصطلاح کافکایی برای توصیف سبک او به کار رفت.
کافکا در طول زندگی‌اش فقط چند داستان کوتاه منتشر کرد و باقی و بیشتر آثارش را وصیت کرد که بعد از مرگش سوزانده شوند. اما او هم مانند لاوکرفت نتوانست از راه نوشتن روزگار بگذراند و مجبور شد به کارهای نیمه‌وقت مختلفی تن دهد تا بتواند عصرها را به نوشتن اختصاص دهد؛ کارهایی که وقت بسیاری از او می‌گرفت و در نهایت هم به عنوان کارمند اراده بیمه در پراگ مشغول به کار شد؛ سمتی که نیمه‌دولتی و مناسب بود اما کافکا همواره از آن متنفر بود.
کافکا در طول حیاتش تقریبا ناشناخته بود و نوشته‌هایش مورد توجه قرار نگرفت و پس از مرگش در سن 40 سالگی و بر اثر بیماری سل، شناخته و مطرح شد.
 
امیلی دیکنسون
 
دیکنسون شاعر آمریکایی بود که بیش از 1800 قطعه شعر سرود که تنها کم‌تر از 12 شعر از او در زمان حیاتش منتشر شد. شعرهای دیکنسون بعد از مرگش در سال 1890 چاپ شدند و مورد تحسین بسیار قرار گرفتند.
دیکنسون در طول جنگ داخلی آمریکا پیوسته و به‌طور مرتب شعر می‌سرود و مکاتباتی نیز با دیگران برای گرفتن نظرات آن‌ها در مورد سبک آزمایشی‌اش انجام می‌داد. او که در زمان حیاتش اصلا به عنوان شاعر شناخته شده نبود همانند کافکا مایل بود که همه آثارش بعد از مرگش سوزانده شوند. اما خواهرکوچکتر او، مجموعه آثار منتشر نشده او را پیدا کرد و آن‌ها را به چاپ رساند. امروزه دیکنسون به عنوان یکی از مهم‌ترین شاعران آمریکایی شناخته می‌شود.
 
مارسل پروست
 

نویسنده فرانسوی اوایل قرن بیستم که بیشتر برای نگارش شاهکار «در جستجوی زمان از دست رفته» مشهور است. این رمان را یکی از بهترین آثاری می‌دانند که تا به حال نوشته شده، اما پروست با بی میلی و اکراه مجبور بود به کارهای دیگری غیر از نویسندگی تن دهد. او یک‌بار پستی در کتابخانه‌‌ای گرفت، بعد از مدتی به دلیل بیماری مرخصی‌ای گرفته اما این مرخصی آنقدر طولانی شد که همه گمان بردند استعفا داده است و در نهایت از کار برکنار شد. او بیشتر با ارثی که از والدینش برایش به جای مانده بود روزگارش را سپری می‌کرد.
 اگرچه او توانست مقداری پول از راه انتشار بخش‌هایی از اثرش به دست آورد؛ اما در زمان حیاتش زیاد مورد ستایش قرار نگرفت و تا سال‌های نزدیک به مرگش در سن 51 سالگی تقریبا ناشناخته بود.
 
ادگار آلن پو


از پو به عنوان بنیانگذار داستان کوتاه امروزی یاد می‌کنند. او استاد ژانر وحشت گوتیک و مبدع سبک کارآگاهی بود. معروف‌ترین اثرش شعری روایی با عنوان «غراب یا کلاغ» است که نقیصه‌های بسیاری از روی آن نوشته شده است. پو توانست از انتشار این شعر که بسیار معروف  شد 9 دلار به جیب بزند. با این‌همه او اولین نویسنده مطرح آمریکایی بود که تلاش کرد تنها از راه نویسندگی زندگی کند اما اغلب ناکام می‌ماند و کارهای مختلفی را در طول زندگی‌اش انجام داد. او به دلایل نامعلومی که هنوز نیز روشن نشده در سن 40 سالگی از دنیا رفت در حالی که با وضعیتی ناگوار و هذیان‌گویانه بر روی نیمکتی در پارک پیدایش کردند.
 
فریدریش نیچه
 

فیلسوفی آلمانی و مبدع مکتب اگزیستانسیالیسم که تاثیر بسیاری بر فلاسفه، دانشمندان، سیاستمداران، روانشناسان و تصور عام از یک فیلسوف گذاشته است. او حتی برای آن‌ها که فلسفه نخوانده‌اند نامی آشنا، محبوب و معروف است.
نیچه سمت استادی‌اش را در دانشگاه رها کرد تا بتواند به عنوان یک نویسنده تمام وقت زندگی‌اش را اداره کند؛ اما نتوانست پول چندانی را از فروش کتاب‌هایش به دست آورد و مدام مجبور می‌شد از دوستانش پول قرض بگیرد. با این همه هرگز دلسرد نشد و آثار درجه یکی را در همان سال‌ها منتشر کرد. او در زمان مرگش مقداری شهرت به هم زده بود اما پول نه...

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها