داود موسایی، مدیر نشر فرهنگ معاصر، گفت: ما در یک دوره گذار بزرگ از کتاب کاغذی به کتاب و نشر دیجیتال قرار داریم. بیشترین آسیب هم در این میان در حوزه کتاب های مرجع مشاهده می شود. تقریبا دیگر امروز کسی دايرة المعارف نمی خرد.
وی درباره تاثیر این جایزه در افزایش سطح کیفی کتابها در کشور، گفت: به هر بهانه و هر برنامهای که کتاب مطرح شود، در کیفیت آن تاثیر دارد و نخستین تاثیر هم، حمایتهای هرچند اندک دولتی است.
موسایی افزود: تعدادی از آثار برگزیده در جایزه کتاب سال از سوی دولت و کتابخانهها از ناشران خریداری میشود که کمکی هرچند ناچیز به برگزیدگان است. از طرف دیگر تبلیغ و معرفی که کتابهای برگزیده از سوی رسانهها صورت میگیرد، برای مولف، مترجم و ناشر مهم است.
مدیر نشر فرهنگ معاصر در ادامه وضعیت کتاب در حوزه تخصصی کاری خود را بد توصیف کرد و افزود: ما در یک دوره گذار بزرگ از کتاب کاغذی به کتاب و نشر دیجیتال قرار داریم. بیشترین آسیب هم در این میان در حوزه کتابهای مرجع مشاهده میشود. تقریبا دیگر امروز کسی دايرة المعارف نمیخرد و بیشتر سعی میکنند از نرم افزارها و پایگاههای مختلف موجود در فضای مجازی استفاده کنند.
موسایی اظهار کرد: متاسفانه چون قوانین محکمی هم برای حمایت از این نرم افزارها و نشر دیجیتال در کشور نداریم، ناشرانی که به طور جدی و حرفهای در این زمینه کار میکنند هم نمیتوانند وارد این بازار شوند. این آسیب بزرگی است و به نظرم خیلی زود باید تدابیری اندیشیده شود تا ناشران بتوانند آثار خود را در قالب دیجیتال و به صورت قانونی تولید و عرضه کنند.
نظر شما