سه‌شنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۷:۲۶
مساله تأسیس شرکت فراگیر صنفی اتحادیه ناشران بررسی شد

نشست هم‌اندیشی تاسیس شرکت فراگیر صنفی ساعتی پیش با حضور جمعی از اعضای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد، برپایی این نشست به‌دنبال مطالبه گروهی از اعضای اتحادیه بود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در ابتدای این نشست که ظهر امروز سه‌شنبه (17 بهمن‌ماه) در سالن اجتماعات اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برگزار شد محمود آموزگار؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به درخواست جمعی از اعضای صنف درباره تاسیس شرکت فراگیر صنفی گفت: با اعلام آمادگی برخی ناشران مبنی بر تشکیل شرکت فراگیر صنفی قانونی بود تا حقوق شرکت ماه‌پیشونی به این شرکت منتقل شود و رایزنی‌هایی در این زمینه انجام شد.
 
وی افزود: متعاقب این مسئله در جلسه هیئت مدیره این موضوع مطرح و قرار شد طرح تأسیس این شرکت فراگیر صنفی در نشستی با اعضای اتحادیه در میان گذاشته شود تا به نتیجه‌ای دست پیدا کنیم که مطلوب حداکثری اعضای صنف باشد.
 
آموزگار با اشاره به فعالیت شرکت‌ تعاونی ناشران توضیح داد: بیش از 40 سال است که تعاونی ناشران در کنار اتحادیه فعالیت می‌کند و غیر از تأمین ملزومات و موارد اولیه مورد نیاز صنف فعالیت‌های دیگری نیز مانند همکاری با اتحادیه در برگزاری نمایشگاه کتاب تهران را انجام داده است.
 
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان همچنین درباره وضعیت فعلی شرکت تعاونی ناشران گفت: طبق اطلاعات من برخی از همکاری درصدد هستند تا مسائل و موانعی که برسر راه شرکت تعاونی وجود دارد برطرف و نسبت به شروع مجدد فعالیت‌های آن اقدام شود.
 
آموزگار با بیان اینکه مجموعه نظرات اعضای هیئت‌مدیره برگزاری هم‌اندیشی به اعضای صنف بود ادامه داد: به‌نظرم دقیق‌ترین روش کار این باشد که در این زمینه یک کار کارشناسی باحضور جمعی از کارشناسان حقوقی و اقتصادی انجام شود البته این موضوع در یک جلسه نمی‌گنجد و نیاز به جلسات بعدی است.
 
وی تاکید کرد: امیدوارم با حمایت و همیاری اعضای صنف به‌زودی کارگروهی تشکیل و موضوع کارشناسی شود تا اعضا نسبت به تاسیس این شرکت فراگیر صنفی تصمیم‌گیری نهایی را انجام دهد.
 
به گفته آموزگار طبق قانون اتحادیه نمی‌تواند فعالیت اقتصادی و مالی انجام دهد و فلسفه تشکیل تعاونی نیز این بود که فعالیت‌های اقتصادی و حمایتی اتحادیه را دنبال کند.
 
در ادامه این نشست محمدرضا توکل؛ نایب رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان با اشاره به نامه‌ای که دوماه پیش به رئیس اتحادیه نوشته بود گفت: از آنجایی که تاسیس شرکت فراگیر صنفی مطالبه بخشی از صنف بود درخواست دادیم تا راه‌اندازی آن در دستورکار اتحادیه قرار گیرد و تصمیم‌گیری شود.
 
وی افزود: در بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بحث واگذاری بخش‌های مختلف نمایشگاه به صنف مطرح شد و در آنجا پیشنهاد دادیم شرکتی تاسیس شود که سهامداران آن اعضای صنف باشند و کارهای نمایشگاه را برعهده داشته باشند.
 
توکل با بیان اینکه در اتحادیه نمی‌توانیم کار اقتصادی انجام دهیم تاکید کرد: یک مشاور حقوقی پیشنهاد داد برای تاسیس این شرکت صبر کنیم تا متوجه شویم بحث واگذاری به ‌چه میزان جدی است و اکنون پس از سه‌سال که از این موضوع می‌گذرد شاهد هستیم بعضی از فرصت‌ها و امکانات به بخش خصوصی واگذار شده است و این شرکت می‌تواند فرصت‌های خوبی را در اختیار صنف قرار دهد و در جهت منافع اتحادیه مدیریت شود.
 
سعید اردهالی؛ مدیر نشر اختران نیز در سخنانی گفت: برای این شرکت می‌توان چارچوب و تعریفی مشخص کرد که بسیاری از کارهای اقتصادی اتحادیه را انجام دهد زیرا تعاونی ناشران به‌دلیل برخی محدودیت‌ها چنین امکاناتی نداشت.
 
وی افزود: در این زمینه می‌توان ظرفیت‌های این شرکت فراگیر را بررسی کرد و گزارشی در این زمینه ارائه داد شاید بتوانیم غیر از ناشران و کتابفروشان موزعان، کارگران نشر و همه دست‌اندرکاران این حوزه را در آن سهیم کنیم.
 
همچنین عبدالناصر بکایی؛ نائب رئیس کمیسیون رسیدگی به شکایات و کارگروه حقوقی اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با اشاره به بحث واسپاری برخی فعالیت‌ها از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به نشر گفت: در مجمع عمومی گذشته قرار شد تأسیس شرکت فراگیر صنفی در راستای اهداف کلان همکاران و انجام فعالیت‌های اقتصادی بررسی شود که همه واسپاری‌های ارشاد به این شرکت منتقل شود.
 
وی ادامه داد: با حل مشکل کنونی تعاونی ناشران این مجموعه می‌تواند فعالیت‌های مربوط به واسپاری برخی کارها را انجام دهد زیرا همه امکانات لازم را دارد و از زیرساخت خوبی برخوردار است.
 
یحیی دهقانی، مدیر انتشارات مبتکران نیز به‌عنوان آخرین سخنران این نشست در سخنانی گفت: برخی از همکاران معتقدند بودند فعالیتی که شرکت ماه‌پیشونی در باغ کتاب انجام داده است می‌توانست توسط صنف انجام شود در حالی‌که این کار غیرممکن است زیرا اتحادیه نمی‌تواند یک محل تجاری را بگیرد و فقط شرکت تعاونی یا یک شرکت سهامی خاص یا عام می‌تواند در این حوزه وارد شود.
 
به‌گفته وی پیشنهاد راه‌اندازی شرکت فراگیر صنفی از همین‌جا مطرح شد و به نشست امروز انجامید که امیدواریم نتایج خوبی به همراه داشته باشد.
 
 
به گزارش ایبنا قرار شد کارگروهی متشکل از صادق سمیعی از انتشارات کتاب‌سرا، محمدحسن شاطریان از انتشارات بیدگل، سعید ارهالی از انتشارات اختران، امیر نوید از انتشارات آرمان رشد و عبدالناصر بکایی هیئت‌مدیره اتحادیه تاسیس و راه‌اندازی این شرکت را بررسی کنند و نتیجه آن را در نشست دیگری به اطلاع‌ اعضای اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران برسانند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها