یکشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۵۵
انتشار کتاب‌های صوتی به اندازه کافی برای ناشران سود دارد

حمید اسدی گفت: در سال‌های اخیر بسیاری از ناشران مطرح به تولید کتاب‌های صوتی رو آورده‌اند که این امر نشان‌دهنده داشتن سود کافی برای آن‌هاست.

حمید اسدی مدیر سایت تولید کتاب‌های صوتی «نوار» در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره میزان استقبال از کتاب‌های صوتی در سال‌های اخیر گفت: با توجه به اینکه مخاطبان کتاب‌های صوتی نابینایان و افرادی هستند که زمان محدودی برای مطالعه دارند، میزان استقبال از کتاب‌های صوتی روند صعودی را درپی داشته است.
 
وی افزود: محتوای خوب و با کیفیت می‌تواند در نهایت مخاطبان خود را پیدا کند. به عقیده من وقتی یک امکان فرهنگی با کیفیت مناسب تولید شود درنهایت استقبال مردم را در پی دارد.
 
اسدی در پاسخ به این پرسش که آیا در تولید کتاب‌های صوتی از نقطه نظرات نابینایان درباره محتوای کتاب‌ها بهره‌ گرفته‌اید، گفت: چندی پیش در یک همکاری که با بخش نابینایان کتابخانه حسنیه ارشاد داشتیم، فرصت مناسبی پیش آمد تا نابینایان به فرآیند تولید کتاب‌های صوتی اطمینان کنند. با توجه به اینکه کتاب‌های بریل محدودیت‌های بسیاری در تنوع کتاب‌ها دارند، تلاش کردیم تا با نابینایانی که از کتاب‌های صوتی استقبال کرده‌اند، ارتباط بیشتری برقرار کنیم.
 
به گفته اسدی: در حال حاضر نابینایان با تاییدیه‌ای که از کتابخانه حسینیه ارشاد دریافت می‌کنند، می‌توانند از تمام امکانات نوار(سایت تولید کتاب‌های صوتی) به صورت رایگان استفاده کنند.
 
مدیر مسیول سایت نوار درباره میزان همکاری که با سازمان‌های مختلف برای بهبود در روند تالیف کتاب‌های صوتی داشتند، گفت: از ابتدا و در طول انجام این فعالیت فرهنگی تلاش کردیم که چشم به حمایت ارگان‌ها نداشته باشیم و هدف ما بر این اساس بوده است که فرآیند تولید کتاب‌های صوتی با روند سریع و با کیفیت بهتر انجام شود.
 
وی خاطرنشان کرد: لازم به یادآوری است که در امر تولید کتاب‌های صوتی، چندان پی‌گیر حمایت‌های سازمانی نبودیم چراکه بیشتر همکاری ما با ناشران بوده است.
 
این فعال فرهنگی ضمن بیان این مطلب که بیشتر همکاری ما با ناشران بوده است، گفت: ناشران در ابتدای این فعالیت تصور می‌کردند که کتاب‌های صوتی با وجود صرف هزینه‌های زیاد، به فروش کتاب‌های چاپی آسیب می‌رساند به همین دلیل بسیاری از آن‌ها مخالف تولید کتاب‌های صوتی بودند. بنابراین یکی از اهداف ما به دست ‌آوردن اعتماد ناشران بود، هرچند همچنان همکاری با ناشران در امر تولید کتاب‌های صوتی یک چالش همیشگی است.
 
اسدی افزود: بسیاری از ناشران بینش کافی از کتاب‌های صوتی ندارند و راه طولانی در پیش است تا خودشان برای تولید کتاب‌های صوتی اقدام کنند. البته ناشرانی هم بودند که در ابتدا همکاری ثمربخشی در تولید کتاب‌های صوتی داشتند و در این زمینه همراه خوبی برای نوار بودند.
 
اسدی ضمن اشاره به سود ناشران حاصل از فروش کتاب‌های صوتی گفت: اگر کتاب از سوی ناشران صوتی شود و فقط  منتشرکنندگان کتاب‌های صوتی، آن را منتشر کنند، طبیعتا هزینه زیادی را ناشر باید پرداخت کند. اما در سال‌های اخیر بسیاری از ناشران مطرح به تولید کتاب‌های صوتی رو آورده‌اند که این امر نشان‌دهنده داشتن سود کافی برای آن‌هاست.
 
این فعال در حوزه کتاب‌های صوتی در پاسخ به این پرسش که آیا انتشار غیر قانونی گریبان کتاب‌های صوتی را هم گرفته است، یادآور شد: متاسفانه به صورت بسیار وسیعی این معضل گریبان‌گیر کتاب‌های صوتی شده است؛ اما در حقیقت خواهان انجام هیچ‌گونه فعالیت در برخورد با متخلفان نیستیم. به اعتقاد من اگر مخاطبان محصولات فرهنگی، به طور کامل شناخته شوند، آن‌ها با تولید قانونی این کتاب‌ها همراه می‌شوند و هیچگاه به دانلود غبرقانونی روی نمی‌آورند.
 
وی افزود: هدف ما افزایش مخاطبان کتاب‌های صوتی با استفاده از روش قانونی آن است به همین دلیل تا کنون چندان با موضوع نشر غیر قانونی کتاب‌های صوتی برخورد نکردیم.
 
اسدی در این‌باره تاکید کرد: افرادی که به استفاده از نشر غیرقانونی عادت کرده‌اند حتی در صورت سخت‌گیری‌های بسیار حاضر به استفاده قانونی از محصولات فرهنگی نیستند و اگر بخواهیم این افراد را به خرید قانونی این محصولات جذب کنیم هزینه‌زیادی را باید صرف کرد که به عقیده من اصلا سودآور نیست. به همین دلیل تلاش می‌کنیم در زمینه نشر قانونی محصولات فرهنگی فرهنگ‌سازی کنیم.
 
وی در انتها درباره انتخاب محتوای کتاب‌هایی که صوتی می‌شوند، گفت: اغلب کتاب‌ها با توجه به سلیقه مخاطبان، صوتی می‌شوند. نوار تلاش کرده است از طریق شبکه‌های اجتماعی و ایمیل‌های مخاطبان سلیقه آن‌ها را در روند صوتی شدن کتاب‌ها بشناسیم و این نظرات را در انتخاب کتاب‌ها دخالت دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها