شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۹
کتاب «دوستی به مثابه جهان‌بینی» رونمایی می‌شود

نشست رونمایی از کتاب «دوستی به مثابه جهان بینی: نگرش نوین به مقوله دوستی در تمدن اسلامی و سیاست جهانی» در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) پژوهشکده علوم تاریخی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی نشست رونمایی از کتاب «دوستی به مثابه جهان‌بینی: نگرش نوین به مقوله دوستی در تمدن اسلامی و سیاست جهانی» را سه‌شنبه سوم بهمن‌ماه از ساعت 16 تا 18 برگزار می‌کند.

این نشست با حضور جمعی از محققان و دیپلمات‌های بلندمرتبه جمهوری اسلامی ایران در تالار اندیشه پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار می‌شود. 

تألیف و گردآوری مقالات این اثر را محمدجعفر امیر محلاتی انجام داده است. وی هدف خود را از جمع‌آوری این کتاب، انتقال مفهوم دوستی و کاربرد آن از محدوده روابط خصوصی و احساسی به ساحت آزاد و گسترده روابط مدنی، سیاسی، بین‌المذاهب و بین‌المللی و همچنین بیان این حقیقت که عدالت نقطه شروع تعاملات جمعی و جهانی است، نه تنها نقطه کمال آنها معرفی کرده است.

مدعای کتاب «دوستی به مثابه جهان‌بینی» پارادایم اخلاقی و فلسفی متعالی‌تری است که در عین قبول ضرورت دین ‌اخلاقی، به سراغ خود نظام‌های اخلاقی می‌رود و به جای اینکه دوستی را تابع اخلاق بداند، اخلاق را تابع دوستی می‌خواهد.‏ مؤلف سعی دارد با طرح پرسش‌هایی همچون آیا دوستی فضیلتی اخلاقی است که در ساحت‌های مختلف زندگی در حال توسعه و افزایش است، یا برعکس در فتور و کاهش؟ به بررسی چالش‌های فرا روی دوستی بپردازد. به اعتقاد وی یکی از دلایل بی‌توجهی جهان اسلام به فلسفه دوستی در دو قرن گذشته، مقابله مسلمانان با پدیده استعمار بوده که به طور طبیعی به گسترش ادبیات مبارزه، ستیزه‌جویی و رفع ظلم یا به طور اعم عدالت ترمیمی یا جبرانی انجامیده است. ‏

کتاب حاضر دارای چهار بخش به نام‌های دوستی در ساحت زندگی معنوی جهان، دوستی در روابط بین فرهنگ‌ها، ملل و تمدن‌ها، دوستی در متون پیشین، تاریخ سیر اندیشه دوستی در تمدن اسلامی است و انتشارات هرمس این مجموعه هفده مقاله‌ای را در ۴۴۲ صفحه به زیور طبع آراسته است و از ابتدای سال میلادی به علاقه‌مندان صلح و دوستی عرضه کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها