جمعه ۶ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۰
چگونگی آثار ادبی و هنری از منظر اسطوره‌شناسی

آخرین تالیف ابوالقاسم اسماعیل‌پور با نام «اسطوره، ادبیات و هنر» در مراحل پایانی تصحیح قرار دارد. وی می‌گوید: اسطوره‌ها می‌توانند نقش مهمی در آثار ادبی و هنری داشته باشند و در این کتاب به تاثیر اسطوره‌های ایرانی در ادبیات هم پرداخته‌ام. ​

ابوالقاسم اسماعیل‌پور، اسطوره‌شناس و مترجم درباره کتاب «اسطوره، ادبیات و هنر» که در مراحل پایانی تصحیح قرار دارد به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: این کتاب در سه فصل تدوین شده است. فصل اول به مباحث و دیدگاه‌های اسطوره و اسطوره‌شناسی می‌پردازد که به طور عمده به اساطیر ایرانی معطوف است.

وی افزود: از آنجایی که اسطوره‌ها می‌توانند نقش مهمی در آثار ادبی و هنری داشته باشند، در این کتاب به تاثیر اسطوره‌های ایرانی در ادبیات هم پرداخته‌ام و این که استفاده از مضامین اسطوره‌ای در ادبیات  چگونه بوده است. به همین دلیل، مبحثی به نام «نقد اسطوره‌ای» در این کتاب مطرح شده است.

این اسطوره‌پژوه ادامه داد: یکی از مکاتب جدید هنری و ادبی، نقد اسطوره‌شناختی است. آثار ادبیات کلاسیک و مدرن ما، شایسته و بایسته این هستند که از دیدگاه مکاتب اسطوره‌شناسی نقد و بررسی شوند. در فصل دوم کتاب، نمونه‌هایی از نقد «منطق‌الطیر» عطار نیشابوری و «عقل سرخ» سهروردی در کنار نقد اسطوره‌ای نمونه‌هایی از شعر مدرن وجود دارد. از جمله شاعران امروز ایران که از این منظر به اشعار آنها پرداخته شده است، نیما یوشیج، سهراب سپهری و احمد شاملو هستند.

اسماعیل‌پور گفت: فصل سوم کتاب هم با عنوان «نقد اسطوره‌ای در هنر چیست؟» به این نکته می‌پردازد که چگونه می‌توان آثار هنری را از منظر اسطوره‌شناسی، نقد و بررسی کرد. در این حوزه هم به نقد و بررسی آثار دو هنرمند برجسته تراز اول مملکت پرداخته‌ام که یکی از آنها مسعود عرب‌شاهی، نقاش و مجسمه‌ساز است که آثار ایشان را به طور کامل از منظر اسطوره‌شناسی نقد و بررسی کرده‌ام. البته اسطوره در تمام هنرها ریشه دوانده است و به خصوص سینما که از این منظر، بسیار قابل بررسی است.
 
وی در پایان تاکید کرد: این کتاب توسط نشر چشمه منتشر می‌شود و امیدوارم تا نمایشگاه کتاب عرضه شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها