شنبه ۲۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۹:۱۰
نامزد‌های بخش «ترویج کتاب دفاع مقدس» اعلام شد

نصرت‌الله صمدزاده، دبیر «کارگروه ترویج کتاب دفاع مقدس» با معرفی نامزد‌های بخش «ترویج کتاب دفاع مقدس» بر لزوم توجه فعالان این عرصه به ایجاد بانک اطلاعاتی برای جمع‌آوری تولیدات حوزه ترویج فرهنگ دفاع مقدس تاکید کرد.

نصرت‌الله صمدزاده، دبیر کارگروه «ترویج کتاب دفاع مقدس» در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) با تاکید بر اهمیت ترویج فرهنگ دفاع مقدس با استفاده از کتاب گفت: بی‌توجهی به کارکرد تاثیر‌‌گذار مروجان کتاب و فرهنگ کتابخوانی، عملاً ارتباط بین نویسنده و مخاطب کتاب قطع می‌شود و کتاب، کارآیی خود را از دست می‌دهد. شاید امروزه یکی از دلایل ضعف ما در حوزه کتابخوانی، عملکرد ضعیف حلقه‌های ترویجی باشد.   
 
به گفته صمد‌زاده، شکل‌گیری «کارگروه ترویج کتاب دفاع مقدس» اتفاق مبارک و ایجاد این تشکلِ جامع و ملی در زمینه کتاب‌های دفاع مقدس بی‌سابقه است. فعالیت‌های این کارگروه به شکل تأسیسی و ابداعی دنبال شده، به‌عبارت دیگر ابتدا مروجان در 6 گروه «کتابدار»، «خبرنگار کتاب»، «کتابشناس»، «فعال فرهنگی حوزه کتاب»، «کتابخانه» و «رسانه کتاب» دسته‌بندی شدند و  نزدیک به 270 نفر در این حوزه‌ها شناسایی و دبیرخانه با ارسال پیامک، عضویت در کانال‌های شبکه‌های مجازی، ایجاد وب‌سایت و ایمیل اختصاصی و غیره با فعالان این 6 گروه ارتباط برقرار کردند. مروجان، آثار تولیدی خود طی سال‌های 1393 و  94 را در قالب فرم‌هایی گزارش کردند. 53 نفر در این مسابقه شرکت کردند. نامزد‌های این رویداد با نظر پنج داور معرفی شدند.  

صمد‌زاده درباره نحوه داوری آثار ادامه داد: همه شرکت‌کنندگان با توجه به اطلاعات و مدارک ارسالی و از طریق شاخص‌گذاری فعالیت‌های ترویجی در چهار بُعد «خلاقیت و نوآوری»، «آموزش»، «رضایتمندی» و «وظایف و عملکرد» ارزیابی شدند.  شرکت‌کننده‌ای در «گروه رسانه‌های کتاب دفاع مقدس» حضور نداشت همچنین در «گروه کتابشناسان دفاع مقدس» متأسفانه هیچ‌یک از شرکت‌کنندگان نتوانستند امتیاز اولیه لازم را برای نامزدی کسب کنند.   

صمدزاده ضمن اشاره به لزوم توجه به اهمیت فعالان عرصه ترویج کتاب دفاع مقدس تاکید کرد که به عقیده اعضای کارگروه و هیات داوران، انتخاب این تعداد از افراد و مراکز، به معنای قدرشناسی از زحمات همه فعالان حوزه ترویج کتاب دفاع مقدس است.

گروه فعالان فرهنگی حوزه کتاب دفاع مقدس
- رضا حاجی‌آبادی برای برپایی «جشنواره داستان کوتاه کوتاه پایداری» در سطح ملی
- مرتضی طیبی برای راه‌اندازی و اداره کتابخانه تخصصی دفاع مقدس و برگزاری نشست‌های معرفی و نقد کتاب در شهرستان اندیمشک
- علیرضا فردوسی‌زاده برای اهداء بیش از چهار هزار عنوان کتاب طی سال 1393 به کتابخانه‌های دفاع مقدس در تهران و شهرستان‌ها
- فرزانه قلعه‌قوند برای برگزاری نمایشگاه‌ها، نشست‌ها و جشنواره‌های پیرامون کتاب دفاع مقدس و تمرکز در موضوع آزادگان
- غلامعلی نسائی برای راه‌اندازی گروه‌های کتابخوانی و پیک کتاب و برگزاری نمایشگاه کتاب دفاع مقدس در استان گلستان

گروه کتابخانه‌های دفاع مقدس
- کتابخانه تخصصی شهید سوداگر (موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس - تهران) برای اهتمام به تشکیل بخش‌های تخصصی و مشارکت در فعالیت‌های سازمانی مجموعه تابعه خود همچون همایش‌ها و نشست‌ها و فعالیت‌های انتشاراتی.
- کتابخانه عمومی دکتر مرتضی سرهنگی (مؤسسه فرهنگی هنری طلوع غدیر جنوب - اندیمشک) برای مداومت در فعالیت‌های کتابخانه‌ای به‌عنوان یک مجموعه خصوصی، برپایی کلاس‌های آموزشی و جلسات نقد کتاب و تعامل با فعالیت‌های فرهنگی برخی نهادها در شهرستان اندیمشک.

گروه کتابداران دفاع مقدس 
- بهناز باقرپور برای تشکیل بانک اطلاعات روزآمد از منابع منتشره دفاع مقدس و پیگیری مبتکرانه در تکمیل منابع «کتابخانه تخصصی جنگ حوزه هنری» و مشارکت مؤثر در سایر برنامه‌های این کتابخانه.
- مرجان خالقی طرقی برای همکاری در برنامه‌های جانبی «کتابخانه شهید سوداگر موزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس» همچون تولید فایل‌های صوتی از کتاب دفاع مقدس و مشارکت مؤثر در سایر برنامه‌های این کتابخانه.
- محبوبه عزیزی برای اهتمام در تأمین جامع منابع بخش نشریات «کتابخانه تخصصی جنگ حوزه هنری» و فعالیت‌های تأثیرگذار در این بخش، و مشارکت فعال در سایر فعالیت‌های اطلاع‌رسانی و تعاملی این کتابخانه.
- مرضیه محمدی برای فعالیت‌های اجرایی مؤثر در روند رشد «کتابخانه تخصصی جنگ حوزه هنری»، اهتمام به تولید اطلاعات سطح تخصصی منابع غیرفارسی، و تعامل مناسب با کارکنان کتابخانه، همکاران سازمان مادر، نهادهای ملی مرتبط و اعضا.
- نگار یوسفی برای مشارکت مؤثر در راه‌اندازی «کتابخانه تخصصی شهید سوداگر» و زمینه‌سازی اجرایی فعالیت‌های سازمانی همچون رونمایی آثار، برپایی سایت، مبادلات منابع، جلسات نقد در کتابخانه و مشارکت فعال خود در این برنامه‌ها.
 
گروه خبرنگاران کتاب دفاع مقدس
- شیما دنیادار رستمی برای فعالیت مؤثر در سرویس انقلاب اسلامی و دفاع مقدس خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) و نشر بیش از چهل عنوان گزارش خبری در معرفی کتاب‌های دفاع مقدس، نشست‌های خبری و فعالیت‌های نویسندگان و مراکز این حوزه موضوعی.
- امیرمحمد عباس‌نژاد برای همکاری مؤثر با برخی نشریات و برنامه‌های اطلاع‌رسانی حوزه موضوعی دفاع مقدس، به‌ویژه مصاحبه با نویسندگان و مشارکت در برنامه‌های نقد کتاب.
- محمدجواد نژاد شادانلو برای گزارش‌های خبری از کتاب‌های منتشره دفاع مقدس، نمایشگاه‌ها، نشست‌ها در نشریه ماهنامه «همشهری پایداری»، و مشارکت در برخی برنامه‌های اطلاع‌رسانی و فرهنگی مراکز و نهادها.
- علی نورآبادی برای اهتمام پیوسته در تهیه گزارش‌های خبری رادیویی از فعالیت‌های پیرامون کتاب‌های دفاع مقدس، و معرفی برنامه‌های مراکز این حوزه موضوعی و نگارش گزارش و مقاله درباره آثار دفاع مقدس.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها