صالحی در بازدید از موسسه مطبوعاتی ایران مطرح کرد:
روابط دولت و ملت به سمت تعامل و گفتوگو هدایت شود
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در بازدید از موسسه مطبوعاتی ایران با تاکید پرهیز از یاسآفرینی در نقد عملکرد دولت، از رسانهها خواست مانع انسجام نظام سیاسی و مردمی شوند و گفت: رسانهها باید تلاش کنند روابط دولت و ملت به سمت تعامل و گفتوگو هدایت شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مقایسه دو رسانه مکتوب و نوظهور گفت: رسانههای نوظهور بیشتر به مثابه فستفودهایی میمانند که زمان پخت آنها کم است؛ اما رسانههای مکتوب مانند کتاب و روزنامه در یک بلوغ طبیعی متولد میشوند. اندیشه که جانمایه انسان است در رسانههای مکتوب مشهودتر است و از این طریق فرصت بیشتری برای بروز و ظهور پیدا میکنند.
صالحی ادامه داد: اندیشیدن در رسانههای مکتوب فرصت مانایی و ماندگاری را ایجاد میکند و در عین حال باعث میشود قدرت ارجاع بیشتری پیدا شود؛ بنابراین رسانههای مکتوب عمر و زمان ارجاع طولانیتری دارند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: رسانههای مکتوب با وجود رسانههای نوظهور به دلیل فرصتسازی برای اندیشیدن باقی و ماندگار هستند؛ اما ذات رسانههای مکتوب و رقابت جدیدی که با رسانههای نوظهور یافتهاند اقتضائاتی را ایجاد میکند تا در برخی زمینهها خود را تقویت کنند و در نظام مولد خود، وجه تمایزشان را نشان دهند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید بر تاثیرگذاری رسانههای نوظهور افزود: از این منظر، عصر رسانههای مکتوب پایان یافته نیست، اما در عین حال باید به اقتصاد رسانه و چند رسانهای بودن آنها فکر کرد تا بتوان مزیتهای آنها را حفظ کرد و در کنار آن مزیتهای دیگری نیز به دست آورد.
صالحی درباره ظرفیتهای موسسه مطبوعاتی ایران گفت: موسسه مطبوعاتی ایران، دارای مزیتهای متنوع و متعددی است. موسسهای با سابقه بیش از 20 سال که در این بازه زمانی برای خود شناسنامه ایجاد کرده است چند رسانهای بودن و چند زبان داشتن و حفظ معیارهای رسانه در حد قابل پذیرش از دیگر مزایای موسسه مطبوعاتی ایران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد دولت دوازدهم در ادامه با اشاره به برخی مشکلات و مسائل این موسسه، ادامه داد: برخی مشکلات اقتصادی در کشور در عمل بر اقتصاد مطبوعات ازجمله این موسسه، تاثیرگذار بوده است؛ اما تلاش برای پیگیری و رفع این مشکلات ازجمله مشکلات حقوق و معیشت کارکنان این موسسه انجام میشود.
صالحی افزود: در حوزه سیاستها و رویکرد موسسه مطبوعاتی ایران باید بتوانیم با نگاه خط اتصال دولت - ملت پیش برویم. این نگاه یکی از رویکردهای اصلی است که باید دنبال شود. یکی از مشکلاتی که در کشور وجود دارد این است که جریان دولت - ملت آنگونه که باید شکل نگرفته است.
این وزیر کابینه دولت تدبیر و امید گفت: نباید طوری رفتار کرد که یا صرفا با دولتستیزی مواجه شویم و یا با ملتستیزی. به گونهای سخن نگوییم که جای نقد برای دولت نماند و از سوی دیگر با یاسآفرینی به نقد دولت نپردازیم که موجبات دولتستیزی را فراهمآورد زیرا این امر مانع انسجام نظام سیاسی و مردمی میشود.
صالحی ادامه داد: رسانهها بهطور عام و موسسه مطبوعاتی ایران به طور خاص باید تلاش کنند روابط دولت و ملت به سمت تعامل و گفتوگو هدایت شود. رسانهها میتوانند در ایجاد روابط معقول بین این دو نقش به سزایی ایفا کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: توجه به کاهش گسستهای اجتماعی در کشور از سوی رسانهها از دیگر موضوعاتی است که باید آن را جدیتر دنبال کنند. جامعه دچار گسست شده و این به نفع آینده کشور نیست رسانهها باید برای کاهش این گسست و ایجاد انسجام اجتماعی، انسجام اقوام و خرده فرهنگ، گروهها و مذاهب تلاش کنند.
صالحی گفت: امروز در دنیای داخلی و خارجی در معرض از هم گسیختگی هستیم و موسسه مطبوعاتی ایران میتواند برای تقویت انسجام ملی تلاش کند نشاط و امید اجتماعی نیز مقولههای دیگری است که رسانهها در ارتقای آن باید تلاش کنند. نقد مولفهای است که از جایگاه مهمی برخوردار است اما کشور نباید نشاط و امید اجتماعی خود را از دست بدهد. نقد ضرورت زندگی اجتماعی است اما نباید طوری باشد که امید و نشاط جامعه را از میان بردارد. رسانهها در افزایش نشاط و امید اجتماعی نقش مهمی میتوانند ایفا کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه با اشاره به اهمیت امنیت و اقتدار ملی افزود: امروز در فضا و زمانهای قرار داریم که امنیت و اقتدار ملی با مخاطراتی روبهرو است و امنیت ملی مبنای توسعه اجتماعی است. از این رو این موضوع نیز باید از سوی رسانهها مورد توجه قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این بازدید ضمن حضور در بخشها و گروههای مختلف خبری این موسسه، در گفتوگو با مدیران و کارکنان موسسه مطبوعاتی ایران در جریان روند فعالیتهای آن قرار گرفت.
نظر شما