در دورهای که هر روز خبری در مورد سوءاستفاده از زنان در جامعه میخوانیم و مردان قدرتمند در حال مدیریت دنیا هستند، مؤسسهای در آمریکا کودکان را تشویق میکند داستانهایی بنویسند که قهرمانی زن دارد.
خبرهای اخیر پیرامون تعرض به زنان در جهان موجب شد مدیران این مؤسسه به اهمیت بررسی موضوع زنان و جایگاه آنان در دنیا پی ببرند. سوفیا هانسون، مدیر این مؤسسه در این باره به هافینگتونپست گفت: «بزرگ کردن دختران در دنیای کنونی بسیار سخت است.» خود وی مادر دو دختر 7 و 11 ساله بوده و معتقد است: «در جامعه کنونی به زنان بیاحترامی میشود. امروزه به زنان به عنوان شیء نگریسته میشود و به دستاوردهایشان در زندگی توجهی نمیشود. دانشآموزان با نوشتن کتاب درباره زنان موفق یاد میگیرند به زنان احترام بگذارند.»
هانسون به همراه دو مدیر دیگر این مؤسسه؛ جیمی جاپی و کارولین کراوفورد، مسابقه نگارش زندگینامه زنان موفق را در سال 2017 آغاز کردند. این مؤسسه همچنین کارگاههای داستاننویسی به صورت رایگان برای کودکانی که از خانوادههای فقیر هستند، برگزار میکند. کودکان در این کارگاهها گردهم میآیند و داستان مینویسند. هزینههای این مؤسسه با کمکهای مردمی و خیرخواهانه تأمین میشود.
هانسون میگوید: «ما در تلاشیم تا تساوی حقوق انسانها و همچنین تفاوت نژادی را به کودکان آموزش دهیم. در این مؤسسه از کودکان میخواهیم داستانهایی بنویسند که به ما بیاموزد چگونه میتوانیم تحمل خود را برای شنیدن صدای مخالف افزایش دهیم. این کار به کودکان نشان میدهد که قدرت دارند و میتوانند در جامعه تأثیرگزار باشند.»
هانسون و همکارانش میگویند تصمیم گرفتند بر داستان قهرمانان زن تمرکز کنند زیرا معتقدند زنان به قدر ارزش و اهمیتشان در جامعه ستایش نمیشود و بسیاری از کمکهایشان نادیده گرفته میشود.
هانسون معتقد است بیشتر از 70 درصد از زندگینامههای موجود در بازار کتاب درباره مردان است. او میگوید: «اگر دختران ما داستان زندگی زنان موفق را ندانند، چطور میتوانند تواناییهای خود را درک کرده و به موفقیت خود امیدوار شوند. زندگی مردان موفق بیشتر روایت میشود. باید یاد بگیریم آثاری درباره زنان موفق دنیا بنویسیم تا منبع الهام دخترانمان شود.
کودکان در این مؤسسه تا چهارم ژانویه (14 دیماه) وقت داشتند تا داستانی 20 تا 30 صفحهای درباره زنی موفق بنویسند. برنده این رقابت در تاریخ 26 مارس (6 فروردین) مشخص میشوند. برنده علاوه بر 500 دلار هدیه نقدی کتابش نیز منتشر شده و به کتابخانههای سراسر کشور آمریکا اهدا میشود.
این مؤسسه نخستین بار با هدف رواج سوادآموزی و آموزش عدالت اجتماعی به کودکان، توسط سه زن در پنسیلوانیا تاسیس شد. دختری اهل فیلادلفیا داستانی درباره «لیدی ب»، نخستین زن خواننده رپ در فیلادلفیا و کودکی دیگر قصهای درباره نخستین شهردار زن این منطقه به نگارش درآورده است.
نظر شما