یکشنبه ۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۵
جلوگیری از افزایش تعرفه گمرک مواد اولیه مصرفی یعنی کمک به تولید داخلی

رئیس اتحادیه لیتوگرافان با اشاره به نشست روز گذشته روسای اتحادیه های صنعت چاپ با مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: افزایش تعرفه گمرک مواد اولیه مصرفی در گستره وسیع موجب افزایش قیمت در بسیاری از کالاهای تولیدی داخل کشور می شود و روند تولید را در حوزه چاپ با مشکل روبرو می کند.

احمد ابوالحسنی در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره موضوع افزایش تعرفه گمرک مواد اولیه مصرفی گفت: کتاب تعرفه گمرک سال جدید هر سال بهمن ماه در وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه و تنظیم می شود و در این زمینه برای واردات کالاهای مرتبط با صنعت چاپ با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مکاتبه شده بود تا با دعوت از روسای اتحادیه های مرتبط این موضوع بررسی شود.

وی ادامه داد: در این زمینه روز گذشته جلسه ای با مهرزاد دانش؛ مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتیم و درباره تبعات و مشکلات احتمالی افزایش تعرفه مواد اولیه صنعت چاپ بحث و تبادل نظر داشتیم.

ابوالحسنی با بیان اینکه 145 قلم ماده اولیه کالاهای مرتبط با صنعت چاپ در فهرست افزایش تعرفه گمرک وجود دارد، عنوان کرد: این کالاها شامل زینک، مرکب، مقوا، لیبل، فیلم های p.p ، چسب صحافی و شبرنگ هستند که اگر تعرفه آن ها افزایش پیدا کند تاثیر مستقیم در  قیمت نهایی تولید و بازار دارد.

وی تاکید کرد: در این زمینه روسای اتحادیه های صنعت چاپ در تعامل با دفتر امور چاپ در حال بررسی و رایزنی برای جلوگیری از افزایش تعرفه جدید گمرک هستیم و با بررسی این اقلام، نظر نهایی کارشناسی خود را در جلسه روز سه شنبه اعلام می کنیم.

رئیس اتحادیه لیتوگرافان با بیان اینکه اگر بهای برخی مواد اولیه کالاهای مصرفی افزایش پیدا کند، تاثیری مستقیم بر بازار خواهد داشت، گفت: معتقدم این افزایش تعرفه گمرک باید بیشتر بر روی کالاهایی باشد که تولید آن ها در داخل کشور انجام می شود و کالاهای وارداتی نوعی رقیب برای تولیدکنندگان داخلی به شمار می آید.

ابوالحسنی یادآور شد: در بازار داخلی ظرفیت افزایش تولید در خیلی از حوزه ها وجود دارد و برخی کالاهای وارداتی که کیفیت چندان خوبی هم ندارند می توانند از قدرت تولیدکنندگان داخلی بکاهد، به عنوان مثال در حوزه مقوا از آنجایی که کالایی مصرفی به شمار می آید، باید تعرفه ها را تا 5 درصد کاهش دهیم، امروز تعرفه گمرکی واردات مقوای گلاسه 15 درصد است که مبلغ بالایی دارد.

به گفته وی، در ایران فقط مقوای پشت طوسی تولید می شود و مقوا با کاربری های دیگر عموما زیاد تولید نمی شوند، در این زمینه وقتی کالایی تولید نمی شود نباید تعرفه واردات ان کالا افزایش پیدا کند چون این کار نه تنها سود ندارد بلکه کلا ضرر است.

ابوالحسنی با اشاره به پیامد بروز چنین موضوعی، گفت: در گام نخست تولیدکننده نمی تواند با نمونه های مشابه رقابت کند، همچنین هزینه نهایی برای مصرف کننده بالا می رود، در حالی که اگر سیاست ها در سمتی باشد که فقط تعرفه کالاهایی که در ایران تولید نمی شود افزایش پیدا کند، کمتر شاهد مشکل در بازار خواهیم بود.

رئیس اتحادیه لیتوگرافان تاکید کرد: گاهی یک تولیدکننده یک بسته بندی یا کتاب را به قیمت 800 تومان به کشور وارد می کند در حالی که تولید این محصول در داخل کشور برای تولیدکنندکان ایرانی 1200 تومان تمام می شود. در چنین فضایی امکان رقابت و نفس کشیدن برای تولیدکنندگان وجود ندارد.

ابوالحسنی درباره افزایش تعرفه مرکب نیز گفت: مرکب در داخل کشور تولید می شود اما با استانداردهای بین المللی و جهانی فاصله زیادی دارد و برخی برندها که در ایران نمایندگی دارند و می خواهند رنگ مشخصی را به دست بیاورند نمی توانند از مرکب های ایرانی استفاده کنند، افزایش تعرفه مرکب برای این گروه تولیدی نیز تبعات به همراه دارد و موجب می شود حجم سرمایه گذاری در بسیاری از بخش ها کاهش پیدا کند. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها