شهریار عباسی گفت:خود حقپنداشتن انسان را به سمت سقوط پیش میبرد. مخالف خویش را بهرسمیت بشناسید و حیات ادبی خود را در حضور مخالف خویش بیابید. جایزه ادبی جلال باتوجه به ارزش و بیتوجه به نامها اهدا میشود.
دبیر علمی دهمین دوره جایزه ادبی جلال آلاحمد، شهریار عباسی در ابتدای این مراسم گفت: این برنامه حاصل تلاش فراوان همکاران ماست. من معتقدم جایزه ادبی جلال آلاحمد جایزهای ملی در جهت کاهش تصدیگری دولت در فرهنگ است. این جایزه ظرفیت پذیرش همه دیدگاههای ادبی را دارد. ادبیات بیش از هر فعالیت دیگری در پی شناخت سلیقههای مختلف است.
وی افزود: با ادبیات میتوانیم زیبایی و تجربیات زیستی خود را باهم به اشتراک بگذاریم. ملیبودن جایزه بهمعنای اپوزیسیون سیاسی نیست. به ما تهمت و افترا و انگ زدند که نمیخواهم گلهگزاری کنم در جوابشان تنها میگویم: در جهان وسیع ادبیات برای همه جا هست و ما زمانی میتوانیم خدمت کنیم که تحمل نظرات مختلف را داشته باشیم. برادر، همه حقیقت نزد هیچکس نیست.
این نویسنده در پایان بیان کرد: خود حقپنداشتن انسان را به سمت سقوط پیش میبرد. مخالف خویش را بهرسمیت بشناسید و حیات ادبی خود را در حضور مخالف خویش بیابید. جایزه ادبی جلال باتوجه به ارزش و بیتوجه به نامها اهدا میشود.
پس از صحبتهای شهریار عباسی نماهنگی شامل یادبودی از نویسندگان و مترجمان درگذشته سال گذشته شامل نازنین دیهیمی، علیاشرف درویشیان، فیروز زنوزی جلالی و کورش اسدی پخش شد و و هدیهای به رسم یادبود به خانواده زنوزی جلالی اهدا شد.
سپس جوایز بخش ویژه این جایزه اهدا شد. رضا امیرخانی هنگام دریافت جایزه اش گفت: مجوز با جایزه همخوانی ندارد. من از ارشاد جایزه نمیگیرم. قسمت معنوی جایزه را میپذیرم اما قسمت مالی را خیر.
گفتنی است در دهمین دوره جایزه جلال آلاحمد سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، محسن جوادی، معاونت فرهنگی، سیدرضا صالحی امیری، معاون فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، همایون امیرزاده، مشاور وزیر ارشاد، مهدی قزلی، مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی، احمد مسجدجامعی، نیکنام حسینپور، حجتالاسلامالمسلمین محمدرضا زائری حضور دارند.
نظرات