دوشنبه ۲۷ آذر ۱۳۹۶ - ۱۴:۰۶
فضای مسقف شهر آفتاب افزایش نمی‌یابد

در شرایطی که محقق نشدن مطالبات برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب تهران از سوی شهر آفتاب، گزینه بازگشت این رویداد فرهنگی به مصلای تهران را تقویت می‌کند، رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران همچنان معتقد است بهترین گزینه برای برپایی نمایشگاه، شهر آفتاب است.

محمدجواد حق‌شناس؛ رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در باره مذاکرات شورای و شهرداری با وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه شهر آفتاب و نمایشگاه کتاب تهران گفت: حدود سه هفته پیش به خواست امیرمسعود شهرام‌نیا؛ مدیرعامل موسسه نمایشگاه‌های فرهنگی ایران، دیداری با هم داشتیم و درباره نگرانی‌های ایشان پیرامون نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران صحبت کردیم. در آن دیدار من اشاره کردم که شهرداری و شورای اسلامی شهر تهران، قطعاً تلاش خودشان را برای برگزاری هرچه بهتر نمایشگاه به کار خواهند بست.

وی با اشاره به مشکلات دو دوره اخیر نمایشگاه کتاب تهران، ادامه داد: دوسال است که نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب برپا شده است؛ اگرچه از همان ابتدا هم فضای شهر آفتاب آماده نبود، به نظر می‌رسد بعد از دوسال مهیا شده و مسایل و مشکلات آنجا تا حدودی برطرف شده‌است. شاید خاطره نامناسبی از سال قبل در ذهن برگزارکنندگان شکل گرفته باشد که باران آمد و یک مقدار باعث نگرانی شد. به هرحال کتاب‌هایشان یک مقدار آسیب دید که طبعا باید امسال مراقبت بیشتری صورت گیرد.

حق‌شناس خاطرنشان کرد: من در دیداری که حدودا دو هفته پیش با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی داشتم، اعلام کردم که در زمینه برپایی نمایشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب، خودشان باید تکلیف را روشن و بر تردیدشان غلبه کنند.

وی در ادامه و درباره احتمال بازگشت نمایشگاه به مصلای تهران گفت: شنیده‌ایم که مسئولان مصلا بعد از دو سال اظهار تمایل کردند که زمینه بازگشت نمایشگاه را به مصلا را بتوانند فراهم بکنند در حالی که مصلا برای نمایشگاه ساخته نشده و کارکرد و مشخص است که چه کاربری‌ دارد؛ معماری و ساختش و طراحی آن برای برپایی کار نمایشگاهی نیست و نبوده است. ضمن اینکه آثار و تبعات جانبی که در آن بخش از شهر هنگام برگزاری نمایشگاه برای مردم تهران ایجاد می‌شود را نباید فراموش کرد.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: تلاش ما این بود که زودتر یک نشست برگزار بشود و به نتیجه نهایی برسیم. بعد از انتصاب آقای صالحی امیری به عنوان معاون امور فرهنگی و اجتماعی شهرداری تهران، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار تمایلی کردند که نشستی را با ایشان برگزار کنند. این نشست چهارشنبه هفته گذشته (22 آذرماه) در دفتر آقای صالحی‌امیری برپا شد و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین معاون فرهنگی ایشان نیز حضور داشتند. همچنین امیرمسعود شهرام‌نیا و از بخش خصوصی اتحادیه ناشران نیز سه‌نفر از حاضران در جلسه بودند، از شهرداری هم دو نفر از معاونان ذیربط؛ یعنی معاون خدمات شهری و معاونت اقتصادی و همین‌طور مدیرعامل شهرآفتاب نیز آمده بودند و از شورای شهر هم خود من در به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی حضور داشتم.

وی ادامه داد: در آن جلسه من تاکید کردم که امکانات گذشته شهر آفتاب سر جای خودش است و ظرف 4 و 5 ماه آینده می‌توان بخشی را که نیاز به مرمت و ترمیم دارد، در حد مقدورات آماده کرد. مشکلاتی هم که درباره مراجعه مردم به شهر آفتاب مثل ساعت رفت و آمد مترو وجود داشته، کمتر شود. این‌ها محورهایی بود که مطرح شد و نهایتا طرفین بر این قرار بودند که 10 روزی را تأمل بکنند و یک مطالعه مجدد روی مساله انجام شود و در نشست مشترک بعدی که همین هفته خواهیم داشت، مباحث مورد بررسی قرار گیرد.

حق‌شناس که شهر آفتاب را بهترین گزینه برای نمایشگاه کتاب تهران می‌داند، اظهار داشت: اگر مسئولان وزارت فرهنگ و برگزارکنندگان نمایشگاه کتاب بر این باور باشند که کار را بتوانند براساس مطالباتی که مردم دارند، پیش ببرند و اینکه شهر تهران باید به داشتن یک مجموعه نمایشگاهی تمام عیار و توانمند مجهز شود که برپایی نمایشگاه در آن اختلال در مناطق شهری به لحاظ ترافیکی و آلودگی هوا ایجاد نکند، شهر آفتاب بهترین گزینه برای برپایی نمایشگاه کتاب تهران است.

وی درباره مشکلات شهر آفتاب گفت: مشکلات شهر آفتاب را می‌تواند به گونه‌ای مدیریت کرد. در عین حال شهرداری و وزارت ارشاد و تشکل‌های نشر هم تلاش خواهند کرد که با کمترین مشکل و مساله‌ای روبرو شود. ضمن اینکه ناشران و مراجعان شهرستانی هم برایشان مطلوب‌تر است این نمایشگاه در شهر آفتاب برگزار شود. طبق آماری هم که داریم نزدیک به 53 درصد از مراجعان نمایشگاه در دوره قبل شهرستانی بوده‌اند.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران افزود: اگر در برپایی نمایشگاه کتاب تهران، رفاه مخاطبان را در نظر بگیریم، طبیعتا مراجعه مردم از مناطق مرکزی و شمال تهران به شهر آفتاب به دلیل بعد مسافت، سخت است اما اکثر مراجعان نمایشگاه از شهرری، جنوب تهران و شهرستان‌های می‌آیند که مجموعا بالغ بر 65 تا 70 درصد از کل جمعیت بازدیدکنندگان را تشکیل می‌دهد.

حق‌شناس در پاسخ به این سوال که آیا مطابق با مطالبات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، امکان افزایش فضای مسقف در شهر آفتاب و انتقال دستِ‌کم بخشی از ناشران زیر چادر به سازه‌های دائمی در نمایشگاه پیش رو وجود خواهد داشت یا خیر، گفت: طبیعتاً به‌دلیل به کمبود زمان تا برپایی نمایشگاه کتاب آتی در اردیبهشت‌ماه سال آینده، همچنین با توجه به کمبود اعتبارات و شرایط جوی  فصل زمستان، افزایش فضای دائمی و مسقف برای نمایشگاه سی‌ویکم وجود ندارد.

وی ادامه داد: ولی این امکان وجود داردکه سازه‌های موقت را مانند سال‌های قبل ترمیم و رفع مشکل کنیم، همچنین امکان تهیه تجهیزات لازم برای امکانات سرمایشی و تهویه فراهم شود. بنابراین باید بگویم در این بازه زمانی، فضای مسقف ثابتی اضافه نمی‌شود اما با سازه‌های موقت می‌توان نیاز نمایشگاه کتاب را برآورده ساخت.

رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر تهران خاطر نشان کرد: بنابراین اگر ملاک انتخاب محل برگزاری نمایشگاه، مخاطبان و میزان رضایت آن‌ها باشد، شواهد حاکی از آن است که شهر آفتاب توانسته است میزان رضایتمندی طیف حداکثری مخاطبان را برآورده کند.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها